Новите водещи, които не харесваме

| от |

В интернет вече има група, която иска да премахнем дружно, все едно можем, Михаил Билалов от мястото на водещ в „Стани богат“. Основният аргумент е, че подсказва на участниците. Нека да си спомним обаче, че едно време когато участник е на път да сбърка, Ники директно му казваше да помисли пак. Тази фраза и метода ни е втълпено да означава „бъркаш много сериозно, потенциално пагубно и болезнено; сигнал за евентуални шамари“ още от много ранна детска възраст. Тогава бащите ни използваха „Я пак си помисли“, за да ни дадат възможност да поправим грешния си отговор и този път да не ни бият по лицето, защото ни обичат.

По този повод на недоволство се замислихме – кои нови водещи не харесваме? Ето какво измислихме.

Михаил Билалов в „Стани богат“

Имаше един момент някъде из финалните филми (а и в книгите също…) от поредицата за Хари Потър, в който Хари излиза пред новият директор на Хогуортс Снейп и изкрещява: „Как смееш да стоиш, където стоя той!“ Предпочитаме Ники основно защото сме свикнали с Ники.

Кака Лара в „Милион и едно желания“

Кака Лара беше по-голяма от Дядо Коледа. Той, като някаква страшна претенция, никога не се появяваше лично да се види с теб, да направи някакъв контакт с феновете си. Само ти хвърляше там каквото е решил, че искаш и си тръгваше. Докато Кака Лара ти правеше густо по 12 часа!

Но ние предпочитаме Кака Лили. Защо ли? Защото Кака Лили няма да разбие сърцата на стотици хиляди деца като се омъжи за Владо Береану! Защо го направи, Лазара, защо! ЗАЩО! Не, не говори, късно е.

Иво Сиромахов в „Шоуто на Слави“

Не че Слави ще ни счупи керемидите от смях вече. Но ни ги е чупил и затова още има някакво обаяние. Сиромахов от друга страна е нарицателно за открадната смешка. Неговата теория по въпроса е, че щом шегата се предоставя ей така в интернет, значи е за всеобщо ползване. В тази си теория той не е точно прав и затова, когато го видим на екран, леко ни става неприятно. Сиромахов сам се деморализира и това според мен му пречи да стане по-голям.

Антон Хекимян в „Тази сутрин“

Няма да говорим за Ани и Виктор, все едно не съществуват. Ще се върнем още по-назад.

Проблемът не е в Хекимян… чак толкова. Проблемът е, че когато Николай Бареков не води „Тази сутрин“, той прави глупости за пари. По-добре да къса вестници по телевизията, отколкото да чете вестници в Брюксел. Чудим се дали не бихме заменили изящно изпънатото тяло на Хекимян за върлинестото на Барека само и само да си седи тук вкъщи и да не пакости.

Бойко Василев в „Панорама“

Бойко Василев си върши работата прекрасно. Това, по което лелеем не е професионална журналистика. То всъщност е тежкият, уморен, безжизнен и чумерен поглед на Иван Гарелов, с който ни напомня, че можеш да умреш много преди да починеш. Сега Бойко Василев, въпреки, отново казваме, чудесната си работа, гледа с влажни големи очи – сякаш да ти даде надежда, че всичко ще бъде наред. Щом Гарелов погледнеше в камерата, 10-годишния аз веднага палех цигара, заглаждах брадата си и запретвах ръкави, за да играя шах и канадска борба с бог Тангра. Велики времена, опустошителни.

 
 

Вече имаме премиерна дата за „Имението Даунтън“, филма

| от chronicle.bg |

Тазгодишният награден сезон дори не е започнал още (чакаме януари и февруари), а вече имаме причина да поглеждаме към следващия. Защото имаме първи проект за тогава, който да наблюдаваме. През юли най-накрая стана ясно, че ще има филм „Имението Даунтън“.

Днес вече е ясно и кога точно ще го видим за първи път. „Имението Даунтън“, филмът, ще излезе на 13 септември 2019 г., а дистрибутори са Focus Features.

Тази дата предполага премиера на някой от големите фестивали и потенциално кандидатиране за кинонаградите след тях.

Все още не разполагаме с никакви детайли около сюжета на бъдещия филм, но знаем, че отново ще видим на екран Хю Боневил (лорд Грантъм), Лора Крамайкъл (Лейди Грантъм), Джим Картър (Карсън), Брендан Койл (Том), Мишел Докъри (Лейди Мери Кроули), Джоан Фрогат (Изабел Кроули), Маги Смит (Вайълет Кроули) и повечето от участващите в сериала на PBS , който спечели множество награди „Еми“ и се превърна в един от най-успешните британски телевизионни продукции.

Носителят на „Оскар“ (най-добър сценарий за „Госфорд парк“) Джулиан Фелоус, който е създател на сериала, продуцира, режисира и пише сценария на новия филм. Режисьор е Майкъл Енглър.

 
 

Уилям Голдинг: „Най-великите идеи са най-простите.“

| от chronicle.bg |

Той е един от носителите на Нобелова награда за литература и наградата „Букър“. Едва ли има някой, който да не е чувал поне заглавието на романа „Повелителят на мухите“. 

Уилям Голдинг е роден в Корнуол на 19 септември 1911 г. и се обучава в Marlborough Grammar Schoo, а после в колежа „Брасноуз“ в Оксфорд. 

Освен че се занимава с писане, е бил директор на училище, лектор, актьор, моряк и музикант. Баща му е работил като учител, а майка му е била представителка на суфражетките. Родителите отглеждат Уилям с мисълта да стане учен, но той се съпротивлява.

В Оксфорд се запознава с английската литература и през 1935 г. публикува първата си стихосбирка поезия. Пет години по-късно се присъединява към Кралския военноморски флот и плава в продължение на 6 години. След войната се връща към преподаването и започва отново да пише.

Първият му роман е „Повелителят на мухите“, публикуван през 1954 г. Питър Брук прави известната екранизация на романа 9 години по-късно. Сред останалите му романи са  „Кулата“, „Богът скорпион“, „Пирамидата“ и много други. У нас е известен предимно с великия си дебютен роман и излезлия наскоро у нас „Морски обреди“.

В чест на годишнината от рождението му, споделяме няколко от любимите ни негови цитати.

„Жените са глупави да претендират, че са равни на мъжете. Те ги превъзхождат и винаги са ги превъзхождали.“

„Дисхармонията е в нашата природа. Не можем да живеем заедно без да се нараняваме един друг.“

„Маркс, Дарвин и Фройд са най-скучните личности в Западния свят. Опростяването на техните идеи ни вкараха в психологически усмирителни ризи, от които можем да се измъкнем само чрез анархия и насилие.“

„Писателят може би знае какво има предвид, докато пише книга, но трябва да забрави какво е имал предвид в мига, в който я напише.“

William Golding

„Обясненията отнемат от вещите цялата им прелест.“

„Романистите не пишат, както пеят птиците, като нещо естествено. Част от тяхната работа са навика и определен тип дърводелство.“

„Изкуството е комуникация, но само отчасти. Останалото е откриване.“

„Никое човешко начинание не е изцяло добро, всичко винаги има цена.“

„Сънят идва когато всичко нерешено отлети като кошче за смет, отнесено от вятъра.“

William Golding

„Страхът не може да те нарани повече от мечтата.“

„Когато написах „Повелителят на мухите“ нямах представа, че даже ще я публикуват.“

„Чак на 37 години осъзнах, че трябва да пиша собствените си книги, а не нечии други.“

„Направихме всичко както биха го направили възрастните. Какво се обърка? („Повелителят на мухите“)

„Най-великите идеи са най-простите.“ („Повелителят на мухите“)

 
 

Спират VIP Brother преждевременно, стартира Crime Brother*

| от chronicle.bg |

След като Нора Недкова напусна Къщата, продуцентите на VIP Brother са изпаднали в пристъп на тревожност дали гримьорът Кулагин ще успее да поддържа нивото на скандална селяния и селски скандал в най-известната къща в България.

След преживяната криза на бензодиазепини, един от продуцентите е забелязал, че от някаква женска група, прокарана през майчински сайт, искат обяснение на Нова телевизия защо, по дяволите, са допуснали осъден за трафик на жени и сводничество престъпник като Ванко 1 да бъде квалифициран като „VIP“ и надеждите им за шоуто отново са припламнали.

„Още другата седмица спираме VIP Brother, защото след Нора няма как да очакваме лица като Весо Плачков и някакви лели от Фамилия Тоника да поддържат тонуса в къщата. Предвид интереса към Ванко 1, решихме да оставим вътре само него и да вкараме други известни с не много легалната си дейност лица„, коментира успокоеният вече продуцент.

„Щом успяхме да привлечем вниманието на мамите, можем да очакваме нови висини на предаването този сезон“, каза Ники Кънчев. „Дори обмисляме в някакъв момент да вкараме дете при престъпниците и да видим какво ще стане. Нов социален експеримент, нали разбирате…“, добави той.

Крими виповете, за които засега се знае, че ще постъпят в Къщата, са Владо Кузов, Митьо Очите, братя Галеви и семейство Арабаджиеви, които се очаква да пристигнат в Нови Хан директно от Абу Даби, където в момента се туткат и се чудят как да приберат сина си на сигурно в някой дубайски аквапарк.

По-скучните роли ще се паднат на шофьори без книжка, убили бременни жени на пешеходни пътеки, а като VIP гост на виповете, един вид Памела Андерсън, ще влезе Цветан Цветанов. Волен Сидеров, известен още като бялата Златка, ще се весне за един уикенд, за да раздвижи духовете.

*Текстът е художественица измислица. Плод на въображението на автора. Умишлено невярна информация

 
 

Аманда Елис Лий превзе Инстаграм!

| от chr.bg |

Невероятната канадка и фитнес модел Аманда Елис Лий е истинска сензация в Инстаграм. И не без причина.

Аманда е квалифициран инструктор по пилатес, личен треньор и модел. С невероятното си тяло и извивки тя бързо се присъедини към елита на красивите и успелите.

Аманда е родена на 13 декември 1986 година, второ от общо 5 деца. Майка й също е фитнес фанатик и личен треньор и инструктор, което прави здравословният начин на живот голяма част от ежедневието на семейството.

В ъийнейджърските си години Аманда се е срамувала от кльощавото си тяло. Редовните тренировки обаче стимулират увереността й.

Тя учи в Колежа Сара Лорънс, специалност Модерни Танци. Под погледа на майка си тя започва по-усилени тренировки и така успява да извае тялото, което я прави известна.