shareit

Новите водещи, които не харесваме

| от |

В интернет вече има група, която иска да премахнем дружно, все едно можем, Михаил Билалов от мястото на водещ в „Стани богат“. Основният аргумент е, че подсказва на участниците. Нека да си спомним обаче, че едно време когато участник е на път да сбърка, Ники директно му казваше да помисли пак. Тази фраза и метода ни е втълпено да означава „бъркаш много сериозно, потенциално пагубно и болезнено; сигнал за евентуални шамари“ още от много ранна детска възраст. Тогава бащите ни използваха „Я пак си помисли“, за да ни дадат възможност да поправим грешния си отговор и този път да не ни бият по лицето, защото ни обичат.

По този повод на недоволство се замислихме – кои нови водещи не харесваме? Ето какво измислихме.

Михаил Билалов в „Стани богат“

Имаше един момент някъде из финалните филми (а и в книгите също…) от поредицата за Хари Потър, в който Хари излиза пред новият директор на Хогуортс Снейп и изкрещява: „Как смееш да стоиш, където стоя той!“ Предпочитаме Ники основно защото сме свикнали с Ники.

Кака Лара в „Милион и едно желания“

Кака Лара беше по-голяма от Дядо Коледа. Той, като някаква страшна претенция, никога не се появяваше лично да се види с теб, да направи някакъв контакт с феновете си. Само ти хвърляше там каквото е решил, че искаш и си тръгваше. Докато Кака Лара ти правеше густо по 12 часа!

Но ние предпочитаме Кака Лили. Защо ли? Защото Кака Лили няма да разбие сърцата на стотици хиляди деца като се омъжи за Владо Береану! Защо го направи, Лазара, защо! ЗАЩО! Не, не говори, късно е.

Иво Сиромахов в „Шоуто на Слави“

Не че Слави ще ни счупи керемидите от смях вече. Но ни ги е чупил и затова още има някакво обаяние. Сиромахов от друга страна е нарицателно за открадната смешка. Неговата теория по въпроса е, че щом шегата се предоставя ей така в интернет, значи е за всеобщо ползване. В тази си теория той не е точно прав и затова, когато го видим на екран, леко ни става неприятно. Сиромахов сам се деморализира и това според мен му пречи да стане по-голям.

Антон Хекимян в „Тази сутрин“

Няма да говорим за Ани и Виктор, все едно не съществуват. Ще се върнем още по-назад.

Проблемът не е в Хекимян… чак толкова. Проблемът е, че когато Николай Бареков не води „Тази сутрин“, той прави глупости за пари. По-добре да къса вестници по телевизията, отколкото да чете вестници в Брюксел. Чудим се дали не бихме заменили изящно изпънатото тяло на Хекимян за върлинестото на Барека само и само да си седи тук вкъщи и да не пакости.

Бойко Василев в „Панорама“

Бойко Василев си върши работата прекрасно. Това, по което лелеем не е професионална журналистика. То всъщност е тежкият, уморен, безжизнен и чумерен поглед на Иван Гарелов, с който ни напомня, че можеш да умреш много преди да починеш. Сега Бойко Василев, въпреки, отново казваме, чудесната си работа, гледа с влажни големи очи – сякаш да ти даде надежда, че всичко ще бъде наред. Щом Гарелов погледнеше в камерата, 10-годишния аз веднага палех цигара, заглаждах брадата си и запретвах ръкави, за да играя шах и канадска борба с бог Тангра. Велики времена, опустошителни.

 
 
Коментарите са изключени