Най-умните реплики на плеймейтките

| от Цветелина Вътева |

Плеймейтките са еманацията на българската представа за страст и сексапил, това си е така. А жените, които ги мразят, им завиждат.

Ако сте завистливи жени, може да плямпате ала бала глупости от сорта на това, че външната красота не е важна, екстеншъните са смешни, надутите устни приличат на вагини пр., но истината е една: плеймейтките обитават страниците на Playboy и салоните за красота, а вие се возите в метрото и в събота пускате прахосмукачка.

Мъжете, за които гроздето е кисело, от своя страна бълват хейт по плеймейтките и се опитват да ги изкарат глупави: само и само за да не се наложи да си признаят, че биха дали единия си тестис, за да заменят тяхната Нина с трите филологии в СУ, целулита и бенката с косъм, за една плеймейтка, която учи прави задочно в странен университет и има една КТБ в млечните си жлези.

За да застанем на страната на истината, отсяхме най-честите реплики, които чуваме от плеймейтките в „Часът на Милен Цветков“ и „На кафе“. Те показват, че тези момичета не само са секси, но са и умни.

Ето ги и тях:

„Като дете бях много притеснителна“

Няма плеймейтка, която да е била отворена като дете. Те всички са били свенливи и скромни деца, но в тийнейджърката възраст, като удари хормонът, стават малко по-диви. В добрия смисъл.

„В добрия смисъл“

Предишното ми гадже ме удари със саксията на бенджамина, в добрия смисъл. Тя е доста агресивна, в добрия смисъл. Прадядо ми почина, в добрия смисъл. Важното е, каквото и да се случва, да не е в лошия.

„Всичко си има първи път“

Ами така е. Можете ли да го оспорите?

„Само Господ може да ме съди“

Откакто Николета Лозанова си татуира тези думи, те се превърнаха в нещо като „Ако“ на Ръдиард Киплинг. Разбира се, съдът също може да съди, но го прави рядко и ненавременно. Тази плеймейтска реплика всъщност е еквивалент на „Не плащам данък обществено мнение“. Последната малко остаря.

„Така го усещам отвътре“

Съвършен отговор на всеки въпрос. Може да се ползва на всякакви въпроси. „Защо пребихте децата с увреждания?“ – „Така го усещам отвътре“. „Защо ми изневери с най-добрия ми приятел?“ – „Така го усещам отвътре“. „Защо се опитахте да излекувате хемороидите си с настойка от белина?“ – „Така го усещам отвътре“. Виждате ли? Гениално за всяка ситуация.

„Аз съм човек, който…“

…разбира другите…е справедлив…е милостив…не обича интригите пр. Формулировката „човек, който“ желязно гарантира истинността на твърдението и подчертава характеристиките на Аза. Но така казано, звучи като произнесено от устата на феминистки настроена, космата интелектуалка с лош дъх.

„Обичам да се разхождам“

Плеймейтките имат красиви и стегнати тела и обикновено са обсипани с въпроси какво правят, за да не заприличат на нормалните жени с техните бричове, целулити и гърди в особена форма. И въпреки че те прекарват по половин ден във фитнес центровете, въртейки велоергометрите до откачане на капачката на коляното, обикновено обичат да казват, че обичат да се разхождат, на което дължат дългите си крака и стегнатите си кореми. Така че, ако искате да имате тяло за корица, просто минавайте по един тегел до кварталния магазин.

„Не всеки характер с друг характер се разбира“/ „Някои качества са черта на човешкия характер“

Тези двете са цитати от интервюто с Мис Плеймейт 2017, Нора Недкова. Обобщават разбирането за човешката същност, психология и взаимоотношенията между човеците.

„Просто съм себе си“

Всичко, което може да се каже по въпроса „бъди себе си“, може да прочетете тук. По-добре не може да се каже.

 
 

Дж. К. Роулинг потвърди фенска теория

| от chr.bg |

Хърмаяни Грейнджър е известна с патологичното си коригиране на останалите, най-известното от които е на заклинанието „левиОса“, а не както Рон Уизли си мислеше „левиосА“. Дълго време читателите също имаха нужда от една Хърмаяни до себе си, защото често бъркаха произношението на много от персонажите в книгата, включително и нейното. Поне докато Дж. К. Роулинг не включи параграф в „Огнения бокал“, където обяснява как точно се произнася името на малката вещица.

Туит от фен на книгите засегна отдавна съществуваща теория за този параграф. В него нашият сънародник Виктор Крум нарича Хърмаяни „Хър-май-оун“. Тя го поправя като казва „Хър-май-ъ-ни“, бавно и ясно. Магьосникът обаче повторя „Хърм-оун-нини“, на което момичето се засмива и казва „Достатъчно близо“. Джоан Роулинг отговаря на туита като потвърждава, че е написала сцената, за да научи читателите как правилно се произнася името.

„Хари Потър и Огнения бокал“ излезе през 2000 година след 3 години мъки и фрустрация относно произношения. Как да знаем, че т-то във Волдеморт е глухо?

С първия филм от серията се сложи край на всякакви артикулярни съмнение. Той също така изстреля Ема Уотсън във върховете на Холивуд. Тя игра в „Beauty and the Beast“ и „The Circle“, а скоро получи място и в „Little Women“. Роулинг пък продължава с „Fantastic Beasts And Where To Find Them“ и „Fantastic Beasts: Crimes of Grindlewald“, който предстои на 16 ноември.

 
 

Най-страхотните учителки в киното

| от chronicle.bg |

Смятаме, че заглавието е достатъчно красноречиво. А кога е по-подходящо време да покажем любимите ни учителки от големия екран, от днес – Първият учебен ден?

Помня отлично всяко начало на учебната година и очакването да чуем кой по какво ще ни преподава. Цяло лято имахме надежди да се срещнем с еди-кой-си преподавател, а друг се молехме на всички сили да не пресича пътя ни. Но каквото и да правехме, накрая имахме достатъчно представители и на двете групи.

Всеки е имал любим учител. И най-омразен такъв, който почти винаги се изравнява с първия след напускане на училището. Същото важи и за киното – почти всеки познава някой персонаж от екрана, когото би искал да срещне в реалната класна стая? Кой не би искал например, един час по Трансфигурация с професор Макгонагъл?

От властни и контролиращи даскалки, през вдъхновяващи музиканти по цигулка, пианистки, увлечени по ученика си, разкрепостена, но и сериозна млада преподавателка, до най-добрата (по наше мнение) учителка в киното изобщо, вижте галерията ни горе, в която сме събрали най-добрите учителки на киното. 

 
 

Кен Киси: „По дяволите фактите! Ние искаме истории!“

| от chronicle.bg |

Днес ще оставим думите на един от най-значимите писатели на миналия век да говорят сами за него. Кенет Елтън Киси, известен просто като Кен Киси, е американски автор, който получава световно признание с романа си „Полет над кукувиче гнездо“, публикуван през 1962 г. и екранизиран през 1975 г. Филмът сам по себе си е класика – той е един от трите филма, спечелили „Големите 5″ – награди „Оскар“ за най-добър филм, режисура, сценарии, актьор (Джак Никълсън) и актриса (Луиз Флечър). „Полет на кукувиче гнездо“ е знаков роман в историята не само на литературата.

Авторът му е герой на контракултурата от 60-те, един от спомогналите за възхода на хипитата.

Романът се ражда, след като Киси се записва на курс по творческо писане при писателя Уолъс Стегнър. Първата му книга е непубликуваният роман „ZOO“ („Зоопарк“) и в нея се разказва за битниците от Сан Франциско. По-късно става платен доброволец в клиника, където трябва да приема наркотици, влияещи на ума, и да докладва ефектите им. Така се появява фонът в „Полет над кукувиче гнездо“. Всичко останало е някъде между реалността, приемането на редица вещества и гения на Киси.

В чест на 83-годишнината от рождението на Киси, споделяме любимите ни негови думи.

ken_kesey_980

От „Полет над кукувиче гнездо“

„Този свят принадлежи на силните. Силният да стане по-силен, като унищожи слабия.“

„Те бяха само две човешки души, между които бе прескочила искрата на съчувствието – единствената светлина, облекчаваща и тайнствена, която мъждее понякога в мрака на отчаянието и болката.“

„Разкош голям не искам – мангизи само в джо-о-оба, а кой не ме харесва, да си намери гро-о-оба.“

„Господи, в каква бездна от апатия хлътнахме всички, какъв позор, истински позор!“

„Щом изгубиш смеха значи си изгубил опорната си точка. Оставили се някой мъж да го мачка жена, дотам че да не се смее, той трябва да знае, че е изгубил едно от най-силните си оръжия. И ще започне да мисли, че тя е по-силна от него.“

„Какво друго е обществото ни, ако не една лудница. Какво друго е тази лудница, ако не един модел на нашето обществото!“

„За да станеш първокласен мошеник, трябва да се научиш да отгатваш какво иска противникът ти, как да го накараш да си помисли, че ще го получи.“

„Никой не се оплаква от мъглата. Сега вече знам защо: колкото и да е неприятна, поне можеш да се шмугнеш в нея и да си спокоен, че си в безопасност.“

„Но поне опитах! По дяволите, поне това успях да направя!“

one-flew-over-the-cuckoos-nest
Кадър от филма на Милош Форман „Полет над кукувиче гнездо“ (1975)

Кен Киси

„По дяволите фактите! Ние искаме истории!“

„Този, който търси отмъщение, копае два гроба.“

„Вземи каквото можеш и остави останалото да мине покрай теб.“

„Ако не се пазиш, хората ще те оседлаят. Ще правиш това, което искат или пък обратно – ще станеш инатлив като магаре и ще им правиш напук.“

„Не можеш да си наистина силен, докато не можеш да гледаш нещата от забавната страна.“

„Ако не се пазиш, хората ще те оседлаят. Ще правиш това, което искат или пък обратно – ще станеш инатлив като магаре и ще им правиш напук.“

 
 

Джъстин Бийбър и Хейли Болдуин са сключили таен брак

| от chronicle.bg |

Любопитна (може би, за някои) новина дойде от актьора Алек Болдуин. Става дума за племенницата му Хейли Болдуин, която знаем, че от известно време се среща с Джъстин Бийбър.

Според Алек Болдуин двамата обаче са направили следващата стъпка и са сключили брак.

Журналисти питаха актьора какъв съвет би дал на Бийбър и той каза: „Да продължава да работи . . . Да не спира да работи“. Той добави, че е добре семейните хора в шоубизнеса да координират графиците си, за да бъдат заедно възможно най-много време.

В четвъртък миналата седмица Джъстин Бийбър и дъщерята на Стивън Болдуин бяха забелязани в брачното отделение на градския съд в Ню Йорк, след което феновете им веднага бяха решили, че са ходили за разрешително за брак, но в петък Хейли Болдуин отрече в Instagram да има такова нещо.