Най-умните реплики на плеймейтките

| от Цветелина Вътева |

Плеймейтките са еманацията на българската представа за страст и сексапил, това си е така. А жените, които ги мразят, им завиждат.

Ако сте завистливи жени, може да плямпате ала бала глупости от сорта на това, че външната красота не е важна, екстеншъните са смешни, надутите устни приличат на вагини пр., но истината е една: плеймейтките обитават страниците на Playboy и салоните за красота, а вие се возите в метрото и в събота пускате прахосмукачка.

Мъжете, за които гроздето е кисело, от своя страна бълват хейт по плеймейтките и се опитват да ги изкарат глупави: само и само за да не се наложи да си признаят, че биха дали единия си тестис, за да заменят тяхната Нина с трите филологии в СУ, целулита и бенката с косъм, за една плеймейтка, която учи прави задочно в странен университет и има една КТБ в млечните си жлези.

За да застанем на страната на истината, отсяхме най-честите реплики, които чуваме от плеймейтките в „Часът на Милен Цветков“ и „На кафе“. Те показват, че тези момичета не само са секси, но са и умни.

Ето ги и тях:

„Като дете бях много притеснителна“

Няма плеймейтка, която да е била отворена като дете. Те всички са били свенливи и скромни деца, но в тийнейджърката възраст, като удари хормонът, стават малко по-диви. В добрия смисъл.

„В добрия смисъл“

Предишното ми гадже ме удари със саксията на бенджамина, в добрия смисъл. Тя е доста агресивна, в добрия смисъл. Прадядо ми почина, в добрия смисъл. Важното е, каквото и да се случва, да не е в лошия.

„Всичко си има първи път“

Ами така е. Можете ли да го оспорите?

„Само Господ може да ме съди“

Откакто Николета Лозанова си татуира тези думи, те се превърнаха в нещо като „Ако“ на Ръдиард Киплинг. Разбира се, съдът също може да съди, но го прави рядко и ненавременно. Тази плеймейтска реплика всъщност е еквивалент на „Не плащам данък обществено мнение“. Последната малко остаря.

„Така го усещам отвътре“

Съвършен отговор на всеки въпрос. Може да се ползва на всякакви въпроси. „Защо пребихте децата с увреждания?“ – „Така го усещам отвътре“. „Защо ми изневери с най-добрия ми приятел?“ – „Така го усещам отвътре“. „Защо се опитахте да излекувате хемороидите си с настойка от белина?“ – „Така го усещам отвътре“. Виждате ли? Гениално за всяка ситуация.

„Аз съм човек, който…“

…разбира другите…е справедлив…е милостив…не обича интригите пр. Формулировката „човек, който“ желязно гарантира истинността на твърдението и подчертава характеристиките на Аза. Но така казано, звучи като произнесено от устата на феминистки настроена, космата интелектуалка с лош дъх.

„Обичам да се разхождам“

Плеймейтките имат красиви и стегнати тела и обикновено са обсипани с въпроси какво правят, за да не заприличат на нормалните жени с техните бричове, целулити и гърди в особена форма. И въпреки че те прекарват по половин ден във фитнес центровете, въртейки велоергометрите до откачане на капачката на коляното, обикновено обичат да казват, че обичат да се разхождат, на което дължат дългите си крака и стегнатите си кореми. Така че, ако искате да имате тяло за корица, просто минавайте по един тегел до кварталния магазин.

„Не всеки характер с друг характер се разбира“/ „Някои качества са черта на човешкия характер“

Тези двете са цитати от интервюто с Мис Плеймейт 2017, Нора Недкова. Обобщават разбирането за човешката същност, психология и взаимоотношенията между човеците.

„Просто съм себе си“

Всичко, което може да се каже по въпроса „бъди себе си“, може да прочетете тук. По-добре не може да се каже.

 
 

С бира и вино към бащинството

| от chr.bg |

Бирата и виното са полезни за мъжете, които искат да станат бащи, защото подобряват качеството на спермата, съобщи в. „Дейли мейл“, позовавайки се на италиански учени.

Учените от Фондационе поликлинико в Милано са изследвали 323 мъже.

Ефектът се дължи на антиоксидантите в гроздето и на съединението хсантохумол в хмела, които предпазват клетките от увреждане.

Препоръчваното количество обаче е малко – около бутилка вино седмично, или няколко малки бири. То обаче може да е голяма утеха за мъжете с репродуктивни проблеми, на които обикновено забраняват всякакъв алкохол.

Допустимото количество алкохол е четири до седем единици седмично. Една алкохолна единица в Италия е 12,5 гр. Това са четири до седем бири от 330 мл.

 
 

Падащи звезди по поръчка

| от chr.bg |

Японска компания се готви да организира впечатляващ метеорен дъжд над Хирошима през 2020 г., надявайки се да привлече вниманието на клиенти от целия свят с услугата си и да предлага падащи звезди по поръчка.

Компанията ALE със седалище в Токио слага последни щрихи върху проектите си за два микроспътника, които след извеждането им в орбита ще могат да изхвърлят малки топки. Те ще се разграждат при проникването в атмосферата, излъчвайки много силна светлина при влизането си в контакт с молекули въздух. Спътниците ще могат да се използват отделно един от друг или заедно.

Те ще бъдат изстреляни следващата година – единият с ракета на Японската агенция за изследванe на космическото пространство (ДЖАКСА), а другият с ракета на частна компания. На борда на всеки от тях ще има 400 топки, чийто химичен състав се пази в тайна и чийто цвят може да варира в зависимост от използваните съставки. Топките ще са достатъчни за 20-30 събития, увериха от компанията.

Амбициите на компанията и ръководителката й Лена Окаджима обаче излизат далеч извън пределите на Япония. „Вземаме за мишена целия свят, тъй като резервът ни от падащи звезди ще е в космоса и ще може да бъде разпространен навсякъде“, каза Окаджима.

 
 

Кой са най-високо платените звезди

| от chr.bg |

Американският боксьор Флойд Мейуедър оглави класацията на сп. „Форбс“ за най-високоплатените звезди на развлекателната индустрия в света, а Джордж Клуни зае второто място с най-големите годишни приходи в кариерата си, съобщи Ройтерс.

На трето място е 20-годишната риалити звезда Кайли Дженър, благодарение на процъфтяващата ѝ козметична линия заради която е на път да стане най-младата милиардерка в САЩ.

Класацията на сп. „Форбс“ е съставена на базата на приходите от юни 2017 г. до юни 2018 г., преди да бъдат обложени с данъци.

Флойд Мейуедър е спечелил около 285 милиона щатски долара за този период.

Джордж Клуни е спечелил 239 милиона долара, след като е продал компанията си за производство на текила „Касамигос“ миналата година.

Благодарение на тази сделка той е с най-високи годишни приходи за 35-годишната си кариера в киното и телевизията.

На пето място е Дуейн „Скалата“ Джонсън със 124 милиона долара. Неговите приходи са най-големите от актьорство, отчетени от „Форбс“ за 20 години.

В челната десетка са също U2, Coldplay, Ед Шийран.

Водачът в класацията от миналата година Шон Диди Кумс сега е на 32 място.

 
 

Нелсън Мандела: „Винаги изглежда невъзможно, докато не го сториш.“

| от chronicle.bg |

На днешния ден преди 100 години в Южна Африка е роден един от най-ярките и противоречиви лидери на ХХ век – Нелсън Холилала Мандела. Първият чернокож президент на ЮАР (1994 – 1996 г.), борец срещу системата на апартейда, расовата дискриминация, чието средство за борба в продължение на десетки години е мирът. За заслугите си получава Нобелова награда за литература през 1993 г.

Преди да стане президент Мандела е лидер на въораженото крило на Африканция национален конгрес, Умкхонто Свизве  (означаващо „Копието на нацията“). В последствие държавните власти го обвиняват в саботаж и организиране на работническа стачка и той  прекарва 27 години в затвора, повечето от тях на остров Робен.

След освобождаването му от затвора през 1990 г., той помага за установяването на мултирасов демократичен ред в Южна Африка. След края на апартейда, мнозина изразяват одобрението си към него.

В страната му го наричат Мадиба – почетна титла, с която се увенчават възрастните членове на клана на Мандела. Днес тя вече се е превърнала в символ на този лидер. И макар в Южна Африка все още да се водят противоречиви дискусии отновно приносът на Мандела, думите му са достатъчно категорични. Ето някои от тях, които споделяме днес, когато се навършва век от рождението му.

South Africa Mourns Death Of Nelson Mandela
Getty Images

„Винаги изглежда невъзможно, докато не го сториш.“

„След като изкачиш една голяма планина, винаги откриваш, че има още много планини за изкачване.“

„Пътят към свободата не е лесен никъде и много от нас ще трябва да преминат през долината на смъртната сянка отново и отново, преди да достигнат върха на желанията си.“

„Научих се, че куражът не е отсъствието на страх, а триумфът над него. Смелият човек не е този, който не се страхува, а който надвива страха.“

„Всеки може да надрасне обстоятелствата и да постигне успех, ако е отдаден и страстен в това, което прави.“

One&Only Cape Town: Luncheon In Honour Of Nelson Mandela
Getty Images

„Всеки човек или институция, които се опитат да ограбят достойнството ми, ще загубят.“

„Добрият ум и доброто сърце винаги са забележителна комбинация.“

„Ако искаш да се помириш с врага си, трябва да работиш заедно с него. Така ставате партньори.“

„Харесвам приятелите, които имат независимо мислене, защото те ти помагат да видиш проблемите от всичките им ъгли.“

„Не ме съдете по успеха, съдете ме по това, колко пъти съм падал и после съм ставал отново.“

„Никоя държава не е наистина развита, докато гражданите й не са образовани.“

GettyImages-2766913
Getty Images

„Образованието е най-мощното оръжие, което може да промени света.“

„Парите не правят успеха, свободата го прави.“

„Гневът е като да пиеш отрова и да се надяваш, че тя ще убие враговете ти.“

„Истинските лидери трябва да са готови да жертват всичко за свободата на народа си.“

„Мечтая за една Африка, която е в мир със себе си.“

„Когато водата тръгне да кипи, е глупаво да намаляваш силата на огъня.“