shareit

Най-странните истории на 2017 година

| от chronicle.bg, БТА |

През 2017 г. централно място в медийното пространство заемаха Доналд Тръмп, Брекзит и фалшивите новини. През годината обаче бяха отразени и доста странни събития, при това съвсем истински. За да изпратим подобаващо 2017 г., нека припомним някои от тях:

– Осем магарета бяха арестувани в Индия, след като опасоха скъпо струващи растения пред местен затвор.

– Самолетен полет от Шанхай, Китай, беше отложен, след като добронамерена дама хвърли монети в двигателя „за късмет“.

– Мъж, арестуван в Минесота, САЩ, по обвинение в притежание на наркотици, предложи карта за освобождаване от затвора от играта „Монополи“ на задържалия го полицай. Арестантът заяви, че носи картончето „за всеки случай“.

– Посолството на Великобритания в Йордания назначи котарак на име Лорънс за главен мишелов.

– След гласуване във Великобритания за избор на име на изследователска лодка, плавателното средство беше наречено Боути Макбоутфейс. Международният отклик не закъсня – австралийският щат Нов Южен Уелс кръсти ферибот в пристанището на Сидни Фери Макферифейс, а влак в Швеция се сдоби с името Трейни Мактрейнфейс.

– Учени изчислиха, че паяците изяждат двойно повече плячка от хората – между 400 и 800 тона годишно.

– Изследване установи, че пърженето на мазни храни може да забави глобалното затопляне, подпомагайки формирането на облаци.

– Църквата на Летящото спагетено чудовище получи забрана да се саморекламира по улиците в Берлин, Германия, тъй като не е религиозна общност.

– На погребално изложение в Токио, Япония, беше представен робот, който може да бъде нает за траурен обредник.

 
 
Коментарите са изключени