shareit

Мъж иска съдът да го обяви за 11 години по-млад

| от chronicle.bg |

Емил Рателбанд е 69-годишен датчанин, който по съдебен път иска да бъде обявен за 11 години по-млад. Той оприличава иска си на трансджендърите, които сменят пола си и административно.
Рателбанд посочва като причина за намаляване на възрастта му – за да има по-голям шанс с дамите в мобилните приложения за запознанства като Tinder и с бъдещи работодатели.

„Можеш да си смениш името. Можеш да си смениш пола. Защо не и възрастта? По никой друг параграф не си толкова дискриминиран, колкото по възраст“, казва Емил.

В понеделник той ангажира съда в родния му град Арнем с иск рождената му дата да бъде променена от 11 март 1949 на 11 март 1960 година. „Чувствам се 20, 25 години по-млад и реалната ми възраст ме кара да страдам.“

Съдът обаче е скептично настроен към иска на Рателбанд, защото това е прецедент и няма установена съдебна практика. Решение можем да очакваме след 4 седмици.

В сайта си Емил се описва като предприемач в областта на личностното развитие, както и като „млад бог“.
„Ако напиша в Tinder, че съм 69 години, никой няма да ми отговори. Ако кажа, че съм на 49, с лице като моето, ще ги разбия!“

 
 
Коментарите са изключени