shareit

Любимите ни звуци от града

| от chr.bg |

Градът е една вечна симфония. Доста несполучлива симфония, но все пак любима. Тази градска музика съчетава толкова много звуци, кой от кой по-развлекателни. Те никога не ни липсват – не защото ги мразим в дъното на душата си, а защото никога не спират. Постоянно се усещат и свирят, свирят, свирят…

Нека изразим любовта си към тях! Творчеството трябва да се възнаграждава освен с пари, и с хвалебства. Така ще направим сега. Това са любимите ни звуци от града:

Разгонени котки

Любовта е нещо страшно, приятели! Любовта може да ни държи будни цяла нощ. Дори чуждата, ако е достатъчно животинска. А всяка любов е животинска – няма любов между два камъка, например.

Къртене

Къртенето е несдържаният оргазъм на града, предизвикан от постъпателното ползване на различни инструменти. Бормашини, чукове (ръчни и пневматични), къртачи и всякакви тарани, с които може човек да бие по нещо, докато не го разруши. Къртенето е джазът, блусът и пънкът на града, а неговото най-силно оръжие е изненадата. Вие си мислите, че събота ще бъде приятен ден? О, нямате представа! Нямате ни най-малка представа колко невероятен ден ще бъде съботата ви. Няма да ви се вярва!

Пътнотранспортен шум

Бибиткане на класкони и форсиране на мотори и коли в 3 сутринта – това е предпочитано джамборе от мнозина. Понякога човек няма нерви да се ангажира с музициране и използва екзотичните методи на тарикатлъка. А именно: надува касетофона в колата и отваря прозорците. Така всички си поемат благодат. Ех, ако го хване и някой светофар близо до вас – то това би било несравнимо с нищо на тази земя! Поглеждал съм в колите на такива хора, за да видя кой пуска тая вечер.

Семейни скандали

Ми то си е опера бе, хора! И също както операта – най-хубавото място за слушане е на балкона. И най-често завършва с пляскане. Никаква конвенция не трябва да пипа този вокален ексхибиционизъм. Ще се радваме и ще търпим!

 
 
Коментарите са изключени