shareit

Лошите се стрелят помежду си – още 5 случая, когато нещата сами се подреждат

Кармата е и майка, и мащеха, казват. Понякога обаче кармата е просто милф с хлабав морал, изпратен все едно от господ или общината за всички нас. Днес е ден с такава карма, защото двама престъници са стреляли един по друг и в резултата Владимир Пелов е починал, а Марио Панчев е в тежко състояние.

И понеже ви знам какви сте, ще кажа изрично: Не твърдя, че е хубаво да умират хора.

Казвам, че когато вредните за обществото хора се изяждат един друг, някак не е толкова трагично. Някак е положително, идва ми да кажа. Разбира се, дементите можеха да уцелят случаен човек, защото са се стреляли в центъра на Ботевград. Но нека не се ядосваме за неслучили се вероятности. Нека се насладим на момента, пренебрегвайки горчивото в душите си от загубения човешки живот. Защото такива моменти, когато лошото се саморазрушава, заслужават внимание и медитация.

Понеже такива моменти са рядкост, решихме да опишем някои от тях в текст. Те са се случвали на всички нас или поне имаме такова усещане. Нека видим кога съдбата е била екстраординарно красива в трагедията си и всички сме ставали по-добри хора в резултат на това:

1. Когато имаш двойка по математика и майка ти те сцепи от викане, а баща ти те прекърши от тупаници, защото не можеш да смяташ, но накрая ги видиш и двамата да си набиват половината пари на картончета .

2. Когато новобогадашки хлапенца си харчат парите за масивни партита, но някой се подхлъзне на разлят Moët & Chandon на балкона, падне от третия етаж и накрая полицията го напише предумишлено и арестуват новобогаташките хлапенца.

3. Когато свинята ти изяде овошките, но дойде Коледа. Това е класика.

4. Когато конкретен съсед не си плаща таксата за входа от години, но един ден всички си санират апартаментите освен него и вече всеки, който мине покрай блока, може да разбере къде живее локалният дебил.

5. Когато всички ни се смеят за кравата Пенка, но The Sun пуснат тази карта на България.

 
 
Коментарите са изключени