shareit

Криза: Никой не иска оставките на тримата министри, дават ги на пенсионерите*

| от Цветелина Вътева |

Кризата с оставките на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта, напрегна правителството и народа повече, отколкото фаталната катастрофа край Своге, която е поводът за тия оставки.

След неколкодневно кудкудякане на тема кога трябва да се дава оставка и кога нема нужда, политиците решиха, че след като никой не ги ще тия оставки, ще ги предоставят на пенсионерите, които и без това приемат всичко.

Това остави всички в парламента доволни, дори Корнелия Нинова, която посочи, че бедността е най-същественият проблем на нацията и обяви, че ако се организират нови избори и БСП спечели, всички депутати от партията ще се откажат да ходят на фризьор, а спестените пари ще бъдат дарени във фонд за социално слаби бивши клоуни.

„Ми щом ги дават…ще ги вземем“, коментира дядо Кольо от Искрец. – „Надявахме се на увеличение на пенсиите, но пък и това е нещо“, каза старикът пред няколко телевизии.

На въпрос какво, по дяволите, става, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, отговори така:

„Аз квото можах направих. Поех политическата отговорност. Ама като не я искат оставката в парламента, да правят с нея каквото намерят за добре. Съвестта ми е чиста. Надявам се този жест да убеди хората, че МВР си върши работата перфектно и обществеността да разбере, че бягството на затворниците-рецидивисти, двойното убийството в Ботевград, провала на МВР при залавянето на брадатия Владимир Пелов, серийните гафове в граничния контрол на Летище София, скандалът с назначението на Калина Крумова и това дето си сложих пиратска превръзка в знак на съпричастност с ранената на мач полицайка, са просто инциденти. Но когато става дума не за инцидент, а за катастрофа, поемаме политическата отговорност и подаваме оставки“.

Ивайло Московски не успя да коментира, защото беше зает с нахлулия в Министерството на транспорта народ, който иска граждански арест на заместника му заради издаването на фалшиви шофьорски книжки.

*Текстът е художественица измислица. Плод на въображението на автора. Умишлено невярна информация

 
 
Коментарите са изключени