„Книга без заглавие“ или наръчник за мастурбацията от 1830 г.

| от chronicle.bg |

Той беше млад и красив, гордост и радост на майка си – но умря в мъки, ослепял, болен и парализиран на 17 години. Само ако съзнаваше вредите от мастурбацията, може би щеше да води по-добър живот.“

Това е накратко предупреждението към младите французи, публикувано в Le livre sans titre (от фр. „Книга без заглавие“) през 1830 г. По това време мастурбацията се възприема като грях от моралистите, а от лекарите – като болест с летален изход.

През 1716 г. Доктор Балтазар Бекер публикува памфлет за този „непростим грях“ на „себезамърсяване“, озаглавен „Онания“. Неговата цел е да предупреди читателя за евентуалните последствия от мастурбацията.

„Стомашни смущения и нарушено храносмилане, загуба на апетит или свръхглад, повръщане, гадене, отслабване на функцията на органите или затруднения в дишането, кашляне, паралич, импотентност, отслабване на либидото, болки в гърба, влошаване на очите и ушите, пълно изтощение на тялото, бледост, слабеене, обрив по лицето, загуба на интелект, загуба на памет, пристъпи на гняв, лудост, идиотизъм, епилепсия, треска и накрая самоубийство.“

Малко по-късно, през 1745 година, доктор Робърт Джеймс казва, че онанизмът е отговорен за „най-необратимите и нелечими заболявания“.

В Друга медицинска книга, L’Onanisme, от лекарите Самюел-Огюст Тисо се твърди, че спермата е натурално телесно олио, което при похабяване причинява:

„…постоянна загуба на сила, на памет и дори на мотивация за живот; размазано зрение; всички видове нервни разстройства; ревматизъм; отслабване на половите органи; кръв в урината; нарушен апетит; главоболие и голям брой други заболявания.“

И това не е казано от шарлатани, а от едни от видните медици на епохата. Едва ли е изненадващо, че тези „обосновани“ възгледи ще станат вездесъщи и към 19 век ще бъдат включени в историята за момчето от Le livre sans titre.

Вижте как е описано всичко във въпросната книга в галерията ни горе.

 
 

Напълнява се единствено от мазнините

| от |

Мазните храни в голямо количество са единствената причина за напълняване, а не прекаляването с въглехидрати и протеини, съобщи в. „Дейли мейл“.

Учени от университета на Абърдийн и Китайската академия на науките направиха откритието с мишки. Гризачите, получавали много мазнини, поглъщали най-много калории, защото мазнините стимулират центъра за възнаграждения в мозъка.

Основен недостатък на изследванията на ефекта на диетите с хора е, че повечето не продължават достатъчно дълго, за да бъдат изводите достоверни. Тестовете с генетично сходни животни, като мишките, могат да насочат към верните отговори.

Ръководителят на екипа проф. Джон Спикман каза, че резултатите дават „добра насока“ за ефекта на различния начин на хранене върху хората.

Учените са експериментирали с 30 различни диети, давани на мишките за период от три месеца, равни на девет човешки години. Всяка от тях била с различно съдържание на мазнини, въглехидрати и протеини.

„Резултатите са недвусмислени – мишките напълняваха единствено когато получаваха повече мазнини – каза проф. Спикман. – Единствено мазнините стимулираха центровете за възнаграждения в мозъка и повече ядене.“

Мишките, получавали много въглехидрати – до 30 процента от дневните калории, не напълнели значимо. Комбинирането на захар с мазнини също не се отразявало на теглото повече, отколкото само мазнините.

Изследването опроверга и популярното твърдение, че недостигът на протеини стимулира приемането на по-голямо количество храна.

 
 

12 паднали летни ангела от Instagram в топ фотопозата на 2018

| от chronicle.bg |

От английски глаголът „straddle“ означава „разкрачвам се“, „разтварям крака“, „възсядам“ и „яхвам“. А страдлърките са моделите и другите жени в Instagram, които разчитат на тази толкова модерна поза, за да съберат максимален брой сърчица в социалната мрежа.

Спокойно може да се каже, че „страдлингът“ е позата на Лято 2018. И в това няма нищо лошо и нищо случайно. Тази поза прибира корема назад, стяга бедрата и подчертава гърдите. Така че…нямаме нищо против да гледаме повече момичета в нея.

В галерията събрахме 12 „стадлърки“ от Instagram, които ще ви доставят сетивно удоволствие колкото ледена бира в жегав ден. Енджой дем!

 
 

Порно актьор иска да го погребат в ковчег във формата на пенис

| от chr.bg |

Британският порно актьор Джони Рокард си е поставил за цел да събере 5 хиляди британски лири, за да може да бъде погребан, когато умре, в ковчег по поръчка под формата на пенис.

Дългият 180 сантиметра ковчег ще бъде оборудван и с тестиси и ще може да бъде управляван с дистанционно. Джони обяснява, че иска да се раздели с този свят по възможно най-стилния начин. Именно поради тази причина той привидял в пенис-ковчега най-вярното решение.

И тъй като никой от гробарите не би желал да го изпрати в последния му път, носещ на рамо „дървен костюм“ под формата на мъжки член, Джони предвидил монтирането на хидравличен механизъм, който ще постави в ерекция ковчега по време на траурната церемония. Той ще бъде задействан с дистанционно.

Истинското име на г-н Рокард е Джони Ленгли и преди време той се включи в кметската надпревара за град Бристол. Бившият порно идол е сигурен, че събере нужните му средства, защото никой досега не е бил погребван във вътрешността на подобие на мъжки полов орган.

 
 

Опасностите от късната вечеря

| от chr.bg |

Испански учени предупредиха за опасностите от късната вечеря – ако се хранят в период по-малък от два часа преди заспиване, хората са изложени на по-голям риск от рак на гърдата и простатата, съобщава сайтът Лайф.

Екип от Глобалния институт за здравето в Барселона изследвал 1205 жени с рак на млечната жлеза и 621 мъже с рак на простатата. В тестовете взела участие и контролна група доброволци, без онкологични заболявания. Те попълнили формуляри за своя режим на сън и хранене.

Специалистите установили, че на най-малък риск от развитие на рак на млечната жлеза са имали жените, които са вечеряли минимум два часа преди заспиване. Туморите най-рядко били откривани при хората с железен режим на хранене и сън, като интервалът между двата процеса бил достатъчно отдалечен във времето.

Учените често обясняват възникването на рака на гърдата и простатата с активността на хормоните, чиито колебания зависят от денонощните ритми на организма. А късното хранене една от причините, нарушаваща циркадните ритми и водеща до рак.