shareit

Какво са правили Очите, Бенчев и Узрун в хотелската стая

| от chr.bg |

Знаете, Бенчо Бенчев от БСП, Несрин Узун от ДПС, Димитър Желязков – Митьо Очите и още четирима бяха задържани в Турция за участие в организирана престъпна група. Арестът е станал в хотелска стая, което моментално провокира въпроса: Те какво са правили заедно в една стая?

Хора, моля ви се. Полицията събра достатъчно доказателства. Бенчев, Узун и Митьо Очите са обсъждали Истанбулската конвенция. 

Какво друго? Бенчо Бенчев и Несрин Узун най-вероятно първоначално сами са искали да да разговарят по въпроса за текста на конвенцията, но после са решили, че няма да им навреди още един чифт Очи. Затова с кола на Бенчев Митьо Очите влиза от Гърция в Турция.

Компетенциите на Димитър Желязков все пак са сериозни. Той знае много хора как гласуват. Бенчев и Узун са решили да се възползват. Те дълго изследват отношенията в еднополовите двойки. И понеже не могат да създадат едно домакинство все пак – имат много фирми заедно. Гледат си ги като деца.

На Очите документите за екстрадиране в момента се бавят, защото има опасност за живота му, ако се върне в България подкрепящ Конвенцията. Може би трябва да остане там за проучване. Може би трябва да проучи джендър ролите в някой затвор.

Още едно доказателство: Полицията намира книги със записки за разпределение на средства на ръка. Че кой политически революционер не си е водил книги! Тези разпределяния на ръце в Истанбулската конвенция са обяснени с израза „домашно насилие“. Това е тъжен документ, тази книга. Той сигурно описва мъките на насилени хора, за да се помнят поколенията.

Хотелската стая е кабинет за тримата мъже, съжалявам, че така ще предположа пола им. Истанбулската конвенция не е лесен документ. Той инкриминира действия, които обикновено се случват тайно, между няколко стени, и за които едва няколко човека знаят. Това е причината и за тайнствеността на цялата организация. Престъпленията като тези трябва да спрат и ще спрат благодарение именно на хора като Очите, Бенчев и Узрун по един или друг начин. Те са вдъхновение за всички нас.

Мърквичка, нарисувай ги! Нарисувай ги, Мърквичка, така, както нарисува Джеймс Баучер да играе ръченица!

maxresdefault

 
 
Коментарите са изключени