shareit

Как да станем успешни фешън инфлуенсъри в Инстаграм и да печелим милиони, хапвайки банан по бански

| от chronicle.bg |

Социалната мрежа, в която хора с артистични никове пускат снимки на разпарчетосани детайли от неща, авангардно оцветени с филтри, събира все повече и повече последователи, а колко фолоуъра имаш в Instagram е мерило за успех, много по-адекватно от парите в банковата сметка или дипломите.

От Instagram се родиха и най-яките професии: светът е пълен с красиви жени, които се снимат с гривни на скъпи брандове по гръцките острови и печелят луди пари. Ако искате да се измъкнете от кол центъра, адвокатската кантора, лекарския кабинет или въобще от гадното място, на което работите, четете какво трябва да направите, за да се превърнете в Инстаграм икони, фешън инфлуенсъри и богати хора, които прекарват живота си по бански до единствената палма, която ползват всички туристически агенции в брошурите си.

Първо, отидете в Париж. За да стигнете до почивките на Малдивите, на които да печелите пари докато лежите на хамак по гердан, трябва задължително да минете през френската столица. Инсталирайте си Инстаграм, естествено. Нека първият ви пост бъде селфи: класическа и елегантен подход. Сложете си шапка, купена от пазара на Борово, застанете на фона на Айфеловата кула, обърнете се с профил към телефона и гледайте замечтано, сякаш гледате към отворен буркан с царска туршия. Щракайте, поствайте, чакайте сърчица. Ако в началото са две, не се тревожете. Вие все още сте в началото на пътя си.

След като сте се отбелязали на Айфеловата кула, може да се върнете в родния град и да направите втори кадър на кулите на баба Вида. Не хващайте целите кули обаче. Щракнете само камъка отблизо, сложете му филтър за състаряване и постнете с десетина хаштага #nature, #naturebeauty #nofilter пр.

Когато последователите ви вече са разбрали, че харесвате природата, е важно да разберат, че се разхождате сред нея. Не е нужно да го правите наистина. Застанете до борче в някой парк и накарайте някой да ви снима до борчето. Не като на нормална снимка обаче. Нека фотографът хване единия ви крак от коляното до бедрото, половин корем, брадичка и кичур коса. Сложете филтър и хаштагове. Например: #pines #naturebeauty #savepirin #iambeautiful #mebeautiful #charming пр.

Сега, вече сте набрали достатъчно фолоуъри и е време да стане ясно, че не сте просто инфлуенсър, а ФЕШЪН инфлуенсър. За целта облечете някакви дрехи. Няма особено значение какви са, важното е да са съчетани оригинално. Например: дънки от Lidl, тренчкот от къртича кожа, тениска с флорален мотив. Накарайте някой да ви снима отзад, като леко завъртете глава в посока на камерата. Ако все още не сте готови за по-смели изражения, отново сложете замечтаното. То винаги работи.

Оттук нататък трябва да работите още по-здраво. Обличайте различни дрехи, като отново няма значение точно какви са. Важни са комбинациите. Къси панталони с висок ток, съчетани с мохерна жилетка никога няма да ви провалят. Излиняло сако в цвят праскова, снимано с клин с кравешка щампа и Dr. Martens. Рокерско яке над дантелена блуза с буфан ръкав и грамаданско хенд мейд бижу във формата на пенис. Ако не ви идват оригинални съчетания, просто гледайте от другите инфлуенсъри и правете същото като тях: в Инстаграм никой няма да ви обвини, че копирате или плагиатствате, защото всички копират и плагиатстват.

Започнете да пътувате по целия свят. Ако нямате пари за пътувания до Бали и Занзибар всеки месец, си останете в кол центъра. Пари при пари отиват, а в инфлуенсърството този принцип важи с всичка сила – изисква се първоначален капитал.

Не забравяйте да снимате много акценти и да ги филтрирате дръзко. Токче на обувка. Копче на мантон. Ресна на шал. Винт на обица. Всичко това са печеливши подходи, за да инстаграмвате като човек, който разбира нещата.

Използвайте за фон горепосочената палма, тухлена стена, изоставен обор, житно поле, поне веднъж на три месеца – Айфеловата кула. Понякога затваряйте очи с лека усмивка, друг път премрежвайте поглед, малко прелъстително, малко загадъчно – ще го напипате. Отново: гледайте от другите.

В един момент добавете към композициите си храна. Ядете диня на плажа, облечени в блузка на дини? Брилянтно. Направили сте мусака и я душите, пременени в бална рокля? Разкош. Така лека полека ще навлезете и във фууд индустрията в Instagram и някой ден може да стигнете до върха на своята кариера и да станете рекламно лице на някоя голяма търговска верига, известна с евтините си стоки и грозните си обувки.

Но кой казва, че обувките са грозни? Ако са на вас и са с подходящия хаштаг и филтър – те са модерни и това ще бъде закон за всички, които инфлуенсвате. Успех!

 
 
Коментарите са изключени