Как да си отгледаме програмист

| от |

Програмистите днес имат празник! Честит празник на всички тях! 

Но какво е да имате програмист вкъщи? Много хора изпитват желание да си вземат, но се страхуват да направят първата крачка, защото програмистите са обвити в мистика и загадъчност, често и тикети. А и механизмът за добиване не е известен; нямат си нещо като Фондация четири API или нещо такова. Но всъщност е доста просто.

На първо време – не си купувайте програмист. Осиновете си. Има много самотни програмисти, които чакат своя човек. Те често са затворени в приюти, наричани „коуъркинг спейсис“. Там може да се разходите и да си изберете от различните типове програмисти:

Фронт енд

Фронт енд програмистите са купонджии и пият много. Винаги са готови за игра – ако им хвърлите лаптопа, веднага ще хукнат да го гонят, независимо дали го хвърляте на поляна в парка или в река.

Бек енд

Те крият тайни. Тайни, които не искате да знаете. Тайни, които не можете да понесете. Страшни тайни, ужасяващи тайни. Правителствени тайни.

Хипстър

Изискайте документите му, ако е регистриран, за да видите как изглежда без брада и шапка, и с може би 10 килограма по-малко. Понеже са дългокосмести, ще има косми навсякъде у вас.

Фитнес 

Тези хора са добри хора. Малко скучни в прилежността си, но добри. Те са добър приятел на човека и много обичат да организират разни неща – морета, почивки, екскурзии, ежедневие…

Възможни са кръстоски между различните видове. Кръстоска между Фитнес програмиста и Бек енд програмиста е единствената, от която да страните. Тези хора са опасни за обществото и за себе си. Всички останали ще ви обичат и ще ви оправят компютъра, когато кликнете на нещо без да прочетете какво прави, тоест винаги.

Как да се грижим за програмиста обаче? Повечето програмисти са обезпаразитени и имат самостоятелни хигиенни навици. Няма нужда ние да се грижим за това. Нашата задача е да им помогнем да открият света. Трябва да ги водим на различни места: на планина, например, да се натичат, да се наиграят. Но помнете: ако се спрат рязко и се заослушват, хванате ги здраво, защо се подготвят да направят някоя беля. Не е изключено да хукнат да гонят катерици.

Рядко обичат театър, но се случва. Ако програмистът ви обича театър, сигурно има някакво творческо хоби. Очаквайте да е погълнат от него. Ако е музика, което най-вероятно е, всичките му дрехи ще са свъразни с музика. През повечето време ще прилича на джубокс.

Тези насоки важат само за мъжете програмисти. Ако си вземете жена програмист, или ще сте благословен от боговете с прекрасно същество, или ще бъдете кастриран от недостатъците си като мъж. И в двата случая накрая ще сте по-добър, по-силен и в първия случай по-психически стабилен човек.

Програмистът е прекрасно хоби, което често е за цял живот. При добра грижа, програмистът ще ви носи изненадващи подаръци вкъщи: неадекватно голям телезивор, румба или каквото успее да хване. Насърчавайте го, сипвайте му вода да не се дехидратира и следете очите му – ако са празни, оставете го намира, той мисли. Така ще се радвате на компанията му дълго време.

 
 

Мъж бори депресията с домашен алигатор

| от chronicle.bg |

Мъж, страдащ от депресия, казва, че 3-годишният му домашен любимец – алигатор на име Уоли – му помага да подобри менталното си здраве и да преодолее смъртта на приятелите си.

Джо Хеней, на 65 години, осинови животинката през 2015 година, когато тя е едва на 14 месеца и е дълга около половин метър. Сега двамата имат дълбока емоционална връзка: „Колкото повече време прекарвахме заедно, толкова повече се сближавахме. След това докторът каза, че ми помага и го задържах.“

5-0f12

Уоли в момента е метър и половина и тежи 10 килограма. Той беше дресиран в продължение на месец как да живее в човешки апартамент и как да се държи сред хора. Уоли си има и другарче, Скрапи, с което обитават малък фонтан във всекидневната на Хеней.

Алигаторът често се среща и с деца със специални нужди. Никога не се е опитал да ухапе или да атакува някого, но въпреки това Джо предупреждава, че Уоли е диво животно и около него трябва да се държим предпазливо.

„Той изглежда щастлив при мен. Получавам много подкрепа от него и виждам какво прави и за другите хора.“

 
 

Проблемът не е в котките, а във вас

| от chronicle.bg |

Ако смятате котките за антисоциални, по-вероятно вие се държите гадно.

Изследователи от Университета в Орегон откриват, че котките всъщност искат да си взаимодействат с хората и особено с тези, които обичат да ги галят. „Забелязахме, че котките прекарват двойно повече време с хората, които им обръщат внимание и си играят с тях, отколкото към тези, които не проявяват интерес“, казва Кристин Витали, докторант по поведение на животните.

В едно от предишните си изследвания Витали открива, че котките ще предпочетат взаимодействие с хора, пред храна или играчки. 

„От експериментите установихме, че котките просто се нуждаят от свободата да си тръгнат, когато искат.“

В изследването бяха използвани 23 домашни котки и 23 от приюти и учените забелязаха, че котките от приюти много повече търсят човешкото внимание, което може би показва, че в приютите животинките са пренебрегвани. Джон Брадшоу, биолог от Университета в Бристол, който изследва котешкото поведени от дълго време, казва, че не трябва да се съсредоточаваме много върху разликите между двете групи, защото само домашните котки са били на своя територия по време на изследването. „Котките се държат много различни в зависимост дали познават мястото или не.“

Той добавя също, че до голяма степен котките са като хората – някои са сдържани, но повечето са приятелски настроени. 

 
 

Крис Браун е арестуван в Париж

| от chronicle.bg |

Рапарът Крис Браун е арестуван в Париж по обвинениe в изнасилване. „Той е обвинен в изнасилване и сега се намира в ареста. Беше арестуван заедно с още двама души в понеделник като в момента тече разпит. Твърди се, че престъплението е станало на 15 януари тази година“, казаха източници от съда. Другите двама са приятел на Крис и бодигардът му.

Обвинителят е 24-годишна жена. Тя е ангажирала полицията и твърди, че изнасилването се е случило в хотел Le Mandarin Oriental в Париж.


Вижте тази публикация в Instagram.

❤️Paris !

Публикация, споделена от CHRIS BROWN (@chrisbrownofficial) на

През 2009 музикантът беше осъден за нападение от тогавашната си приятелка Риана. Той получи пробация, която изтече през 2015 година. Той има още едно дело – в САЩ, защото не е изкарал разрешение, че може да гледа домашния си любимец, маймунката Фиджи. Крис е на 29 и е купил маймунката за дъщеря си Роялти преди 2 години. Това обвинение може да докара на певеца максимална присъда от 6 месеца затвор.

 
 

Снимки от сета на новия „Men in Black“

| от chronicle.bg |

„Men In Black: International“ пуснаха нови снимки от снимачната площадка, на които можем да видим и извънземни агенти.

Първият „MIB“ излиза през 1997 година с Уил Смит и Томи Лий Джоунс в главните роли. Този филм обаче се води от Крис Хемсуърт (агент H) и Теса Томпсън (ageнт M). Разбура се, извънземните свинаги са били в центъра на франчайза. Първия филм ни запозна с навика им да „приемат човешка форма“ по особено нелицеприятен начин. Те обаче могат да бъдат и агенти.

1233076 - MEN IN BLACK: INTERNATIONAL

Новите снимки, които можете да разгледате в галерията, ни показват Томпсън и Хемсуърт в традиционните черни костюми на агенти и в най-различни ситуации.

Лиъм Нийсън се присъеди към актьорския състав през май 2018 като началника на Мъжете в черно в Лондон. Ребека Фъргюсън също участва, но нейната роля все още не е известна. Ема Томпсън е агент О, роля от „Men In Black 3″.

Досега франчайзът се е развивал основно в Америка, но с оглед на думата „International“ в заглавието, сега изглежда, че агентите ще си попътуват.