shareit

Как да си отгледаме програмист

| от |

Програмистите днес имат празник! Честит празник на всички тях! 

Но какво е да имате програмист вкъщи? Много хора изпитват желание да си вземат, но се страхуват да направят първата крачка, защото програмистите са обвити в мистика и загадъчност, често и тикети. А и механизмът за добиване не е известен; нямат си нещо като Фондация четири API или нещо такова. Но всъщност е доста просто.

На първо време – не си купувайте програмист. Осиновете си. Има много самотни програмисти, които чакат своя човек. Те често са затворени в приюти, наричани „коуъркинг спейсис“. Там може да се разходите и да си изберете от различните типове програмисти:

Фронт енд

Фронт енд програмистите са купонджии и пият много. Винаги са готови за игра – ако им хвърлите лаптопа, веднага ще хукнат да го гонят, независимо дали го хвърляте на поляна в парка или в река.

Бек енд

Те крият тайни. Тайни, които не искате да знаете. Тайни, които не можете да понесете. Страшни тайни, ужасяващи тайни. Правителствени тайни.

Хипстър

Изискайте документите му, ако е регистриран, за да видите как изглежда без брада и шапка, и с може би 10 килограма по-малко. Понеже са дългокосмести, ще има косми навсякъде у вас.

Фитнес 

Тези хора са добри хора. Малко скучни в прилежността си, но добри. Те са добър приятел на човека и много обичат да организират разни неща – морета, почивки, екскурзии, ежедневие…

Възможни са кръстоски между различните видове. Кръстоска между Фитнес програмиста и Бек енд програмиста е единствената, от която да страните. Тези хора са опасни за обществото и за себе си. Всички останали ще ви обичат и ще ви оправят компютъра, когато кликнете на нещо без да прочетете какво прави, тоест винаги.

Как да се грижим за програмиста обаче? Повечето програмисти са обезпаразитени и имат самостоятелни хигиенни навици. Няма нужда ние да се грижим за това. Нашата задача е да им помогнем да открият света. Трябва да ги водим на различни места: на планина, например, да се натичат, да се наиграят. Но помнете: ако се спрат рязко и се заослушват, хванате ги здраво, защо се подготвят да направят някоя беля. Не е изключено да хукнат да гонят катерици.

Рядко обичат театър, но се случва. Ако програмистът ви обича театър, сигурно има някакво творческо хоби. Очаквайте да е погълнат от него. Ако е музика, което най-вероятно е, всичките му дрехи ще са свъразни с музика. През повечето време ще прилича на джубокс.

Тези насоки важат само за мъжете програмисти. Ако си вземете жена програмист, или ще сте благословен от боговете с прекрасно същество, или ще бъдете кастриран от недостатъците си като мъж. И в двата случая накрая ще сте по-добър, по-силен и в първия случай по-психически стабилен човек.

Програмистът е прекрасно хоби, което често е за цял живот. При добра грижа, програмистът ще ви носи изненадващи подаръци вкъщи: неадекватно голям телезивор, румба или каквото успее да хване. Насърчавайте го, сипвайте му вода да не се дехидратира и следете очите му – ако са празни, оставете го намира, той мисли. Така ще се радвате на компанията му дълго време.

 
 
Коментарите са изключени