shareit

Как да повдигнем самочувствието си чрез фейсбук

| от |

Ниското самочувствие, самосъжалението и неудовлетворението в миналото са били диагнози, които са пращали десетки хора в кабинетите на психотерапевтите. И докато едно време е трябвало да пръснем сума ти пари, за да се излекуваме от тях, днес има социални мрежи – един от най-ефективните методи да се почувствате харесвани и да си върнете самоувереността, че сте значими хора и даже имате мегдан да успеете в живота.

Независимо дали сте на 14 и гаджето ви е зарязало, или сте на 25 и не можете да си намерите работа след дипломирането, или сте на 30 и страдате за предишните две неща, винаги може да намерите утеха във фейсбук. Няколко лайка вършат работа като за години къртовски труд над личността.

Основното е да знаете как да се възползвате от това, което ви е дадено – сиреч най-вече външният вид и интересите ви. Като напипате кои са тези две неща, вече е много по-лесно да се котирате във виртуалното пространство. Разбира се, ако имате привлекателна външност, това прави мисията още по-сладка и лесноизпълнима.

Да започнем със снимките – те са това, което най-много привлича окото. Колкото са по-професионално направени, толкова повече палци и сърца ще падат. Говорим само за ваши снимки, да е ясно. Без пейзажи, без котенца, без торти, цвета, грънци за късмет, четирилистни детелини за майка ви.

Допускат се обаче всякакви снимки на гозби, които сте приготвили с двете си ръце. По празници се чувствайте свободни да демонстрирате колко обичате родата си в Царево, която по принцип посещавате три пъти в годината… защото искате да живеете в София, където делите наем с още трима съквартиранти. Снимайте си козунака за Великден – хората ще си кажат, че готвите добре, че държите на семейството… значи все пак не всичко в живота ви е загубено , нали.

Навъртайте се около всякакви хора с фотоапарати – те обичат да снимат, а вие сте красив и можете да бъдете идеалният модел за концептуалните им любителски фотосесии. Преобразете се в любимите си филмови герои, направете някоя фотосесия с еротичен привкус и комплиментите ще дойдат без да сте си мръднали пръста.

Трябва и да сте социално ангажирани. Намерете своята кауза и я защитавайте от профила си във фейсбук. Вашето лично мнение е значимо, гласът ви трябва да се чува, открийте този глас и го покажете на света – все полезни уроци от езотериката. Защита правата на животните, против чалгата и опростачването на нацията, философия, поезия, проза, вдъхновяващи цитати, Пловдив, кино, сериали – бъдете необуздани, колкото по-„кървави” са статусите ви, толкова повече аудитория. Направете профила си публичен – като ще е гарга, да е рошава.

Да споменаваме ли изобщо какво се случва, като тръгнете на път? Като започнете от сторито с чаршафите от сутринта с обозначен час, минете през видео от магистралата, после 10-11 снимки на връх Околчица, после пак стори от магистралата, и накрая видео с виртуално добавена превръзка за очи за спокоен сън. Да се пишете пътешественик е яко и грабва – вие сте авантюрист скиталец, който не се страхува от новото. Това винаги можете да го добавите към описанието си, дори ако пътувате само онези три пъти в годината от София до Царево.

За да покажете колко уникален е животът ви, споделяйте свои преживявания във фейсбук – идеално, ако нямате приятели. Всички знаем, че животът ви е като роман на Булгаков – разкажете ни за него. Пили сте до 3 часа сутринта, а на връщане клошар с черна котка (това всъщност е Воланд) ви казва, че сте следващия Харви Уайнстийн. Веднага пишете статуса. Като цяло всяка дейност е добре да бъде документирана подробно с всички способи. Тренирате pole dance – клип, ходите на кино – тагване, купувате си нова книга – снимка, отивате на фитнес – всичко това. Фитнесът е задължителен, даже може да бъде придружен със селфи преди и след тренировката.

За по-бързо привличане на вярна аудитория, се целете към вашия контингент – хора с подобни интереси и влечения (богати момичета, спортисти, queer, киномани, меломани, мегаломани…). Одобрявайте покани, пращайте покани, следвайте хора, реагирайте, общувайте и хич да не ви пука за Cambridge Analytica. Тук за психично здраве става въпрос.

Тези стъпки ще ви дадат признанието, което не получавате нито от семейството, нито от приятелите, нито в работата, ако имате такава. Светът, повярвайте, ще изглежда много по-цветен с над 100 харесвания на последния ви статус. И не забравяйте, че ние сме доста по-назад от вас в това, така че се чувствайте свободни да експериментирате. Лятото наближава, а с него идва цял куп от неща за документиране.

Успех.

 
 
Коментарите са изключени