shareit

КАК ДА НЕ: бъдем грозни

| от Мартин Дамянов |

Митичните същества от приказките съществуват. Гоблините, караконджулите и чукундурите са истински и вървят сред нас. Някои имат брадичка за трима, други имат вежда за половин човек. Някои имат лице, което радва хората, защото прилича на пепелник. Други – кожа от коприна, но с леопардова щампа.

Майката природа моделира челядта си като замъци. Друг е въпросът дали ще те направи дворец или затвор. За изтеглилите късата клечка и сложилите я в спиците на симетрията имаме няколко оздравителни съвета.

Преди да започнем искам да подчертая, че текстът е от добро сърце, а не по европейска програма.

Човек трябва да живее под мотото „Всичко, което закрива лицето ми, ме прави по-красив“. Очила, шапка, дълга коса, брада, скиорска маска. Най-сигурно е човек да се скрие със стена и просто да си седи вкъщи.

Не изглеждайте все едно като деца сте паднали в казана с дюнери. Често такива хора се оплакват, че противоположният пол ги кара да тичат след него. От една страна, това е много тъжно и затрогващо, но от друга… не е зле да потичат малко.

Красотата не е въпрос на порции, а на пропорции. Гледайте да изглеждате хармонично. Не се сравнявайте с такива простакеси като Ким Кардашиян и нейните първообрази – Пепеляшка, Снежанка, Рапунцел и останалите меркантилни тийн идоли. Те са „не“. Ким конкретно е толкова назад в еволюцията, че сигурно още си ползва апандисита.

Ако човекът е мъж, да си купи домашен любимец; ако е жена, да не си купува домашен любимец. Домашният любимец кара жените да си мислят: „Той е много грижовен с това куче. Сигурно има добро сърце“, а мъжете да си мислят: „Тя е много грижовна с тази котка. Дали има по-малка сестра?“ Знам, че звучи неприятно, но истината е като девствеността – първо боли, ала после освобождава.

Станете богат. Може би трябваше да започнем с това, а може би целият текст трябваше да е само това. Така и така няма кой да ви разсейва, съсредоточете се върху кариерата. Научете се да програмирате на компютър, изпрограмирайте нещо и го продайте на някой, или там каквото е модерно да се прави. Парите са фон дьо тен за душата ви.

Има два вида грозота – едната е душевната. Но тя няма значение, защото човек гледа човека като автомобил – вътре може и да е коптор, ако отвън е добре. Физическата, средностатистически говорим, е по-важна. И не е толкова трудна за постигане – идеята не е човек да не прилича на тоалетна, а да прилича на женската, когато всички други са мъжки.

 
 
Коментарите са изключени