shareit

Как изглежда един модерен дуел

| от chr.bg |

Днес през 1547 година в прекрасна Франция се осъществява последният легален дуел, след което дуелите са забранени от краля, поради честите смъртни случаи. Неведнъж законодателите са правили грозни грешни закони, а впоследствие са оставали слепи за разумното им и необходимо нарушаване. Спомняме си сухият режим в САЩ, нали? Но това не спря дори за 5 секунди хората да си пият.

Всички знаем, че е аналогично и с дуелите. Модерните дуели са по цял ден и навсякъде. Всички ние знаем как се провеждат, нали?

Модерният дуел не се организира или уговаря, защото модерният мъж е готов по всяко време да защитава мнението си. Затова не се налага ходене до поляната на края на града, въпреки че е на път за вкъщи и на двама ви. Вместо това нещата се изясняват съвсем на момента. Практично и докато химията между двамата още е налична. Важно е химията да не изветрява.

На 10 ноември 1989 година комунистическият режим пада и в резултат България става демократична страна. Това непременно значи повече свобода, включително и тази всеки в дуела да ползва каквото и да е оръжие. Може и истинско, може и да е хладно, а може и да е малко дръвце, докопано от някъде. Кой оставя тези малки дръвца навсякъде? Каквото и да е, важното е да бъде ползвано добре. Дори по-важно е да се счупи нещо наоколо – витрина, прозорец, някакво стъкло най-добре – за да се покаже, че тая сила няма укротяване. Простете професионалния жаргон.

При наближаващ опонент, може да бъдете поканен да заповядате с допълнително хора. Това се случва с маниерното: „Елате повече!“, като се набляга, разбира се, на първото „е“. Нашият съвет е да не се възползвате – колкото сте, толкова. Можете да се възползвате от поканата само в два случая: първият, ако ситуацията в тестикуларната ви област е скромна или, да не дава Господ, напълно липсваща. Вторият, ако допълнително поканените не разполагат със специално модифициран автомобил, който гарантира светкавично появяване. Може да поканите секунданти и без официалността на отправен от опонента изричен апел към това. България е демократична, а това означава свобода все пак.

Боят настава като първи е джентълменът с оръжие, защото все пак той има оръжие. Ако и двамата имат оръжие, започва този с по-дългото оръжие. Ако размерът е еднакъв, извършва се стандартен танц напред-назад преди да се установи първият удар. Ако никой няма оръжия – тъпо.

Предишни отличия в дуели обикновено са шампионски ленти и колани под формата съответно на т.нар. диагоналки или чантички за кръст, но носени на врат. Много да се внимава!

Дуелът в крайна сметка може да протече по хиляди начини, а и да има хиляди победители. Все пак дуелът е социално културно събитие и цивилните също биха могли да заповядат. Въпрос на вкус е достоен джентълмен да не оставя проблемите си неразрешени. Така че, ако сутринта по обед на вашата маса късметчето от кафето е било „Запознанство“, моля не се колебайте да бъдете достоен джентълмен днес. А ако същият „Запознанство“ се е паднал на съседната вам маса – ами че това си е цял повод за дуел!

Някои зевзеци ще попитат: „Ами жените?“ Ха-ха, какви зевзеци! Известно е, че жените не се бият и не ходят до тоалетна. Едюкирайте се, бога ми!

 
 
Коментарите са изключени