shareit

Кой не си е играл с лего!

| от |

„Не щеме ний богатство,
не щеме ний пари,
искаме за „Графа“
друг да го строи“,
както може да се преформулирал удачно Стефан Стамболов. Разгледайте галерията ни за снимки на строителството между църквата и ул. „Граф Игнатиев“.

Ремонтът по план е даден с добре наредени плочки, трябва да се отбележи. Което какво означава? Че някой като малък не си е играл с лего.

Трябва да има тестове за строителите и те трябва да са една дъска с дупки в нея в различни форми и кубчета, които да се слагат в дупките. Всички дупки ще са квадратни и всички кубчета ще са кубчета – въпросът е да се види дали хората могат да засекат две неша под прав ъгъл. Трябва да има и IQ тестове за строителите. Минаваш, ако успееш да прочетеш IQ теста под определено време.

***

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че ще глобява фирмата, която прави ремонта. На мен това ми звучи като „Те я изнасилиха, сега ще платят за аборта“. Звучи като единственият ни избор в този момент – след като превенцията е била пренебрегната отдавна. Отново ще плетнем октопода по едната ръка и ще броим три дни, докато чудото мине.

Но ние не трябва да забравяме. Когато паметника на Съветската армия е надраскан, както стана тази нощ за пореден път, този вандалски акт се смята за протест срещу злосторствата на Русия. Предлагам ви лошото строителство да се смята за вандалски акт срещу образованието.

Защото това е лошото строителство – хора, които малоумно дават правомощия на още по-малоумни хора, които гледат просто да се приключи. Помните ли, когато на кръговото на Руски паметник трамвайната линия беше озеленена. Малко по-късно кола на Външно министерство затъна на тези линии. До „Графа“ е Вътрешното министерство, така че сега чакаме някоя тяхна кола да се запъне във фугите.

Ремонтът още не е завършен, фугите най-вероятно ще бъдат запълнени на някакъв етап. Загражденията са махнати, за да могат да минават хора. Но въпросът с ниската компетентност си остава. Всички видяхме как депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов чете пред народните представители (ако не сте – прочетете текста тук). Дори на такова високо ниво нещата са зле. Явно глупаците строят пътища и закони, за да им е хубаво умните.

Иначе най-добре да върнем оградата на „Графа“ и да не я махаме.

 
 
Коментарите са изключени