Фаст фуудът е вреден, но какво от това!

| от |

На днешната дата през 1940 г. Макдоналдс отваря първия си ресторант в Сан Бернардино. Това ни накара да се замислим дали кутиите, които се сервират по ресторантите за бързо хранене, действително са кутии на Пандора.

В последните години фаст фуудът беше принизен и оцапан сякаш сме в окопите, а от небето пич с брандирано Рено Клио лети и ни бомбардира с чийзбургери. Нека направим няколко стъпки назад и се огледаме, за да поемем контекста на ситуацията – това също би било полезно за здравето. Наистина ли хамбургерите и дюнерите са чак толкова вредни?

И да, и не. Да, те са толкова вредни, колкото пише в изследванията и не, не са толкова вредни, колкото пише по новините. Изследванията нямат сметка да показват грешни неща, не е в природата на учените, освен ако не участват в разни схемички, но тогава е очевидно. Новините пък нямат сметка да не показват смърт. Към новините включвам и Джейми Оливър.

Никой не твърди, че фаст фуудът е безопасен! В никакъв случай – това би било малоумно. Твърдим, че не е секирата, която се твърди, че е. По-малко вреден е, отколкото диаболичният му образ в медиите предполага.

И разбира се, че е така. Ако имам ресторант, защо бих искал да убивам клиентите си? Защо бих искал като един хранително-вкусов Илън Мъск да разбера на слабо време, че стоката ми е дефектна и да трябва да ходя по хората и да си я събирам обратно, за да я оправя? Не бих искал това да ми се случи, не.

Фаст фуудът ще те съсипе, ако това е единственото, което ядеш. Очевидно! Ябълките също биха те съсипали, ако ядеш само ябълки – дори по-бързо. Хапвай си както си трябва и само чат-пат след достойни постъпки, например, като си платиш данъците, мушкай по едно детско меню за доброто старо време. И ти ще умреш като мен. Папкай и си свиркай, и от време на време ходи пеша и направи някоя и друга лицева опора. И помни, че понякога те убива не хамбургерът, който ядеш, а столът, на който седиш, докато го ядеш.

 
 

Втори тийзър трейлър на „The Romanoffs“: всеки е наследник на Романови

| от chronicle.bg |

Ти, който четеш този текст, сигурен ли си, че не си потомък на Романови? И да не си, след като изгледаш втория тийзър трейлър на „The Romanoffs“ (оригинална продукция на Amazon Prime) напълно възможно е тази мисъл да те споходи.

Първата антология на Amazon е дело на създателя на „Mad Men„, Матю Уайнър и се състои от осем епизода, всеки от които разказва отделна история за хора от 21 век, смятащи се потомци на последната руска династия - Романови. Действието се развива в 7 страни на 3 контиента – Европа, Америка и Далечния изток. Всяка серия се развива на различно място и включва различни персонажи, защитаващи синята си кръв.

Вече ви показахме първият тийзър трейлър, а вторият изглежда още по-обещаващо и зарибяващо.

В актьорския състав влизат познатите ни лица от „Mad Men“ на Кристина Хендрикс, Джон Слатъри, Джей Р. Фъргюсън и Кара Буоно. Освен тях ще видим и Изабел Юпер, Даян Лейн, Джак Хюстън, Андрю Ранълс, Арън Екхарт и много други актьори, всеки от които участва само в един епизод.

Първите два епизода на „The Romanoffs“ излизат на 12 октомври, а всяка седмица ще получаваме нови две истории за потенциални наследници на най-дългоуправлявалата руска династия. Оставяме ви компанията на тийзъра. 

 
 

Нина Добрев учи американците на български сленг

| от chronicle.bg |

След Антонио Бандерас (Испания), Салма Хайек (Мексико) и Алисия Викандер (Швеция) е ред на една актриса с български произход да се включи в платформата на списание „Vanity Fair“, Slang School, в която чуждестранни личности обясняват на американската аудитория сленга на родните си страни.

В 3-минутното видео Нина Добрев запознава американците с фрази като „Не ми прави селски номера“, „Дреме ми на шапката“, „Да бе, да бе“ и с думи като „гадже“, „Наздраве“ и „брат“. Някои от думите и фразите се оказват непознати и за самата Добрев, която емигрира заедно с родителите си от България в Канада на 2-годишна възраст.

Вижте цялото видео и очарователния начин, по който Добрев произнася и обяснява българските фрази.

 
 

Лишиха бившата порно звезда Чичолина от депутатска пенсия

| от chronicle.bg |

Легендата на европейското порно и бивш член на италианския парламент Чичолина се оказа с блокирана пожизнена депутатска пенсия.

Бившата порнозвезда от унгарски произход Илона Сталер, известна като Чичолина, ще търси отговорност от лицата, които я лишиха от депутатска пенсия, като за целта ще се обърне към прокуратурата, пише в. „Кориере дела сера“.

За решението на налоговата служба съобщи адвокатът на бившата порнозвезда Лука ди Карло. По неговите думи сметката на 66-годишната Сталер била блокирана в банковия отдел на италианския парламент. Замразяването станало по искане на данъчните служби. А това противоречало на италианското законодателство.

Чичолина не била платила свои данъчни задължения в размер на 100 хиляди евро. По думите на Ди Карло според местните закони пожизнените пенсии не могат да бъдат запорирани или конфискувани.

Родената през 1951 година в Будапеща Илона Сталер е дъщеря на чиновник от МВР на Унгария. В Италия тя разви кариера в порнобизнеса, а през 1987 година влезе в италианския парламент с листата на Радикалната партия.

 
 

Бенисио Дел Торо ще участва в следващия филм на Оливър Стоун

| от chronicle.bg |

Бенисио дел Торо ще участва в новия филм на Оливър Стоун „Бели лъжи“. Филмът ще проследи героя на Дел Торо Джак – дете на разведени родители, докато се опитва да избегне техните грешки в собствения си брак и отношенията със сина си. 

Чувствайки се в капан, героят на Дел Торо се впуска в пътешествие, изпълнено със страст, което още повече замъглява пътя към собствената му душа. Срещайки жена, чийто живот представлява точно обратното на неговото положение, той се решава на преоткриване.

Последният филм, по който Стоун и Дел Торо са работиха заедно, беше „Диваци“ от 2012 г., базиран на едноименната книга на Дон Уинслоу.

Бюджетът за филма вече е уреден и Стоун се надява снимките да започнат през пролетта, в Ню Йорк. Докато това се случи, всики  можем да очакваме Бенисио дел Торо в новия сериал на Showtime, озаглавен Escape at Dannemora, който се очаква да стартира на 15 октомври тази година.

А в близките дни имате последен шанс да го гледате на кино в „Сикарио 2: Солдадо“.