shareit

Ако Зимните олимпийски игри бяха в България

| от |

Не ни остава друго освен да си представяме, нали. То е за добро – защото ако Зимните олимпийски игри бяха в България, щеше да е толкова досадно. Не стига европредседателство ами и сега и някакви скиори там.

Но всъщност, като се замисли човек, какво са едни олимпийски игри? Еми нищо не са. Можем да ги изимпровизираме като стой, та гледай.

 

Фигурно пързаляне…

… както и всякакви пързаляния с кънки, шортреци, хокеи и други спортове, в които се изисква широко (а не дълго, за дългото – по-късно) заледено пространство. Така и така се затварят улици, за да минат хората от Еропредседателството – спокойно можем да заледим тези улици и да ги ползваме. Пред лимузините ще се състои фигурното пързаляне, че е по-красиво, а зад тях – хокея. И половината Зимни игри бяха решени току-що.

Биатлон

Биатлонът е прекрасен спорт – любим на България, заради историята ни с криене в гората и стреляне с пушки. Още от летището, даже по-рано – още докато са в самолета, пускаме състезателите в Балкана и да се оправят по урвите. Няма трасета, няма обозначения, а на определени места няма и сняг – тия неща са за лигльовците. Дядо ви само на сняг се е пързалял!

Ски скокове

След като първо изчакаме строителите да се насмеят на думата „шанца“, построяваме най-голямата такава на Балканите, а щом на Балканите, значи и в целия свят. Тя започва от Красно село горе, минава през НДК отново, за да се похвалим с мултитаскинга си на чужденците, и приключва някъде на Орлов мост, може и по-нататък. Скоро Илон Мъск изстреля първата кола в космоса. Ние ще изстреляме първия скиор. След това втория, третия, четвъртия…

Скелетон и бобслей

Без да се обиждате сега, все пак може да има хора, които не знаят: скелетон и бобслей са това с шейните, дето се пускат по едно като замръзнал канал. Ние канал имаме – Перловската река, само трябва да я замразим. Да речем, че хладината на неприязънта ни към държавата е достатъчна да замрази Перловската. Някои биха отбелязали като проблем, че реката е дълга 31 километра. Може, може, но шейните се движат средно с около 100 км/ч, което значи че за 20-тина минути трасето може да се прекоси. Истинският проблем всъщност ще е, ако състезателите попаднат в задръстване, защото когато шофьорите видят, че реката е проходима, веднага ще се намерят по-умни и хитри тарикати, които да слязат да карат по нея.

Кърлинг

Кърлингът е очарователен спорт, спортуван от световни атлети, които масово се отказват в края на 20-те си години заради контузии и изнемощялост. Разбира се, това е ирония – кърлингът е спорт, за хората, които мислят, че билярдът е сложна игра. Тази дисциплина ще се провежда в Белене като състезателите сами ще чупят камъните, които трябва да пързалят по пода.

 
 
Коментарите са изключени