shareit

Ако Хари Потър беше роден в България

| от |

На днешната дата през 2007 година се състои премиерата на „Хари Потър и Орденът на феникса“.

При превод книгите за Хари Потър често се адаптират за спецификите на различните държави и езици. Тази адаптация е само литературна, за жалост. Какво ли щеше да стане, ако самата история за младия магьосник се адаптира така, че да е максимално близко до реалността ни в България.

Помислихме по този въпрос и честно казано до голяма степен го измислихме:

Хари се ражда през далечната 1980. Година по-късно семейството му става жертва на зло, покосило стотици милиарди хора по света – лактозната нетолерантност. 80-те години са сурово време – никой още не знае за веганството. Хари оцелява и отива да живее при леля си, където живее в шкафа под мивката, защото в боксониерата няма място.

Идват 90-те години и режимът пада. Хари започва да излиза. На Кравай открива магията на хероина, както и таланта си да отваря всякакви врати с пръчка. Привлечен е от огромен здрав българин, с който заедно крадат коли.

Тогава Хари за първи път се вижда в пари и отива да се облече от най-модната улица в целия град – улица „Диагон-алки“.

Един ден, когато се прибира у леля си, Хари заварва хиляди хартии по земята. „Тия с тия промоции не се спряха!“, помисля си. Хартиите обаче не са от някой супермаркет, а са закъснели заради БГ Пощи повиквателни за казармата. Време е Хари да отиде войник. Той заминава от перон 9 7/8.

В казармата Хари се запознава и си става приятел с Ром. По това време, за да изкара некой лев за цигарки, Хари е сводник на една девойка, но той персонално още не й е удрял сандалите. Един ден сестрата на Ром идва да му донесе баница и пуловер и при вида й Хари веднага предлага на Ром да му хартише неговата парантия в замяна на сестра му. Сделката е сключена.

След казармата Хари се справя криво-ляво. Баща му му е оставил земи и като има проблеми, посяга към тях.

Днес Хари се изправя срещу злите хора, които са попаднали под влияние на демонични заклинания. Хари бачка охрана на чалга клуб.

 
 
Коментарите са изключени