6 ситуации, по които ще познаете „традиционното българско семейство“

| от chronicle.bg |

#ПоходЗаСемейството #ЗаТрадиционнотоСемейство

С тези хаштагове се отбелязаха родните патриоти и защитници на традиционното българско семейство вчера, по време на Поход на семейството – контрапоход на гей парада. С булчински рокли, български знамена и балони в синьо и розово, горди защитници на българщината се изправиха срещу „мръсните лапи на джендърите“.

Ако и вие подкрепяте патриархалните порядки и смятате, че по улиците не трябва да се разхождат разюздани хомота с шарени дрехи, които развращават родната челяд, ето 6 ситуации, които трябва да пресъздавате у дома и по света:

Жената е бременна в 9-ия месец. С мъжа седят на дивана, по телевизора текат „Съдбите“.

– Аре стАни малко да сипеш една ракия – промъцва главата на семейството.

Жената се изправя 4 минути, замъква се с корема до кухнята и сипва на благоверния от лютата сливова, дето са я взели от бай Коце от село миналата неделя.

У дома цари хармония. Жената реже доматки за салатата, мъжът гледа мач, подпрял е бирата в чаша-подарък от Кока-Кола на шкембака и леко почесва мъдете през анцуга. Детето реве от час.

– КАжи на сина ти да спре да циври, че ако стана…такъв ще му отвъртя, че ще му се увие сопола около врата. Пуска се една псувня по повод норвежците, дето обсъждат по телевизора, че отнемали деца, ако си им удряш шамарите.

На плажа на ММЦ. Съпругата маже попъпчасалия гръб на мъжа си с плажно мляко. Той пийва наливна бира и от време на време се оригва мъжки. Едното дете, на две години, тича голо по пясъка и набива млечна царевица. Майката крещи по него, то не идва и изгаря. Бащата е ядосан – наплясква го с коприва по голото дупе, че да се научи.

Преди пет години традиционните българи са сключили брак в ритуалния дом на Красно село, докато кумът, пиян на кирка и потен на Веско Маринов, е подвиквал „Горчиво“ и е припявал „Бяла роза“ с циганския оркестър. Сякаш вчера са се снимали в градинката пред ритуалния: той с бело цвете на ревера и костюм под наем, тя: като принцеса с твърди, руси букли и булчинска рокля-русалка.

Днес висят кисели отсреща на „Борис“ пред съда: разводът е в сила, сега ще делят панелката в „Надежда“. Тъщата е посъветвала бившата булка да го изцеди до капка тоя михлюзин. Демек – и пералнята да вземе, и всичкото.

Лятна вечер, традиционното семейство има гости. Жената привнася домашна руска салата от остъкления балкон, обособен като кухня, и я сервира върху бялата покривка за гости, заедно с нарязани яйца и кисели краставици. После всички сядат, мъжете говорят за политика и във всеки неудобен случай пърдят, жените мълчат.

Неделна сутрин, Златните мостове. Традиционното семейство се е вдигнало с голфа „малко на въздух“ и задружно муа кебапчета и бобена чорба в най-близката кръчма. Детето се отклонява, за да рови с пръчка в езерото, но пада вътре и си мокри краката. Следва скандал и шамар, с който сополът да се увърти около врата. Майката мълчи, бащата възпитава. След това мама събува мокрите маратонки adibas на синковеца, обува ги тя (нищо че са 35 номер) и му дава своите да ходи с тях, че да му е по-удобно и сухо.

 
 

Провокативна галерия отваря врати в Лондон

| от chronicle.bg |

На 26 февруари тази година в Лондон ще бъде открита галерия, посветена на мъжкото тяло. 

За име на събитието неофициално се използват „The Night of a Thousand Cocks“ и „Penis Gallery“. Въпреки това галерията е сериозна в стремежа си да съсредоточи обществения разговор около връзката между мъжа и тялото му.

Организатор е сайтът Book of Man, а галерията е само част от редица събития, които се стремят да обсъдят „трудностите пред мъжете днес и да отбележат новото мнение за мъжествеността“.

На сайта всеки можеше да изпрати снимка на пениса си, но крайният срок вече изтече. „Пенисът е класически обект на притеснение за мъжете – голям ли е, малък ли е, широк ли е, странен ли е, крив ли е? Но това е тема, по която рядко говорим. В момента се наблюдава значително увеличаване на еректалните проблеми у младите хора и порнификацията на всичко около нас – затова и разговорът е толкова необходим. Накратко казано, пенисите, който виждаме, са 25-сантиметрови бухалки от желязо и никъде не можем да видим друг вид освен този. Затова и този разговор е толкова необходим: за да се чувстваме поне малко по-удобно в телата с и да разберем, че няма грешен отговор в тази област. Така се появи Penis Gallery, където всеки пенис е красив.“

Ако сте в Лондон или ви се ходи до Лондон – галерията ще е отворена от 19:00 до 22:00. Билети на място.

 
 

Бърни Сандърс отново ще застане срещу Тръмп на изборите през 2020

| от chronicle.bg |

Американският сенатор Бърни Сандърс заяви, че ще се кандидатира отново в изборите за президент през 2020 година. На изборите през 2016 той е беше независим кандидат, асоцииран с Демократичната партия в страната.

Сандърс вярва, че последователите му са с него заради либералните му виждания, които включват безплатно университетско обучение и централизирана здравна система.

За Тръмп той казва: „Живеем във важни и много опасни времена. Трябва да се справяме с президент, който е патологичен лъжец, измамник, расист, сексист, ксенофоб и човек, който подкопава американската демокрация като ни води към авторитарен режим.“

Бившият вицепрезидент Джо Байдън и Хилари Клинтън загатнаха, че също може да се присъединят към кандидатите. 

Политиката на Бърни Сандърс включва съпротива срещу икономическото неравенство и универсален достъп до здравеопазване, платено майчинство и бащинство.

Дори самият Доналд Тръмп изрази адмирациите си за Сандърс като каза, че би предпочел да се изправи срещу него, отколкото срещу Хилари през 2016 година. През ноември 2017 Тръмп написа в Twitter: „Феновете на Бърни Сандърс имат пълното право да са ядосани след като Хилари го ограби. Винаги съм си мислел, че ще се зиправя срещу Сандърс, а не срешу нея.“

 
 

Виржини Виард наследява Карл Лагерфелд като главен дизайнер на Chanel

| от chronicle.bg |

След смъртта на легендарния Карл Лагерфелд, дългогодишен креативен директор на Chanel, съдбата на бранда вече е в нови ръце. 

Виржини Виард от няколко десетилетия е директор на модния отдел и дясна ръка на Лагерфелд. По официална информация, публикувана в акаунта на компанията в Instagram, „Виржини Виард, директор на Fashion Creation Studio в Chanel и най-близкият човек до Лагерфелд в компанията за последните 30 години, получи доверие от Ален Вертеймер (собственик на Chanel заедно с брат му – бел. ред.) за позицията на Kарл, за да може делото на дизайнера да продължи.“

Лагерфелд има доживотен договор с компанията и от години витае въпросът кой би могъл да го замести. Обсъждани са възможности като Хайди Слиман (фотограф), Марк Якобс (дизайнер) и Хайдер Акерман (дизайнер), но Виард изглежда най-добрият избор заради миналото си в бранда и приятелството си с Лагерфелд, с когото се запознава още през 1987 година.

Виард започва в Chanel като стажант, но бързо е става мениджър бродерия и в крайна сметка се издига до директор на Fashion Creation Studio, където отговаря за 8 модни колекции на година. Единственият момент в кариерата й, в който не работи за Chanel, е през 1992 година, когато прекарва 5 години в Chloé след като Лагерфелд приема страничен проект там.

Тя има досег и с филмовата индустрия като прави костюмите за „Three Colors: Blue“ (1993) и „Three Colors: White“ (1994) на Кшищоф Киесловски.

Виржини казва пред Elle: „Гледам на себе си като човекът, който му помага да реализира идеите си“

 
 

Отиде си морякът от популярната снимка „V-J Day in Times Square“

| от chronicle.bg |

Американският моряк, който целува непознато момиче на Таймс Скуеър в Ню Йорк, празнувайки края на Втората световна война в популярната снимка V-J Day in Times Square, почина на 95 години.

Джордж Мендоса целува 21-годишната Грета Цимер Фридман на VJ Day (Victory over Japan Day – Денят на победата над Япония, от англ. ез.), а изображението им става иконично за този период от историята на Съединените щати.

Кадърът е снет от Алфред Айзенщад за списание Life. Самият той си отива през 2016 година, на 92.

Дъщерята на Мендоса, Шарън Молюр, каза, че баща й получава гърч след като пада в старческия си дом в Мидълтаун, Роудд Айлънд.

Фотографът разказва как вижда моряк, който тича сред тълпата на 14 август 1945 година и хваща всеки, който му попадне. „Аз тичах пред него с моята Leica и се опитвах да хвана хубав кадър, но все не успявах. В един момент обаче, неочаквано, видях, че хвана нещо бяло, обърнах се и ги щракнах. Ако мединската сестра беше с тъмни дрехи, никога нямаше да мога да направя снимката.“

Грета Фридман, работи като асистентка в зъболекарски кабинет, казва, че разбра за фотографията чак през 60-те години. „Не беше кой знае каква целувка. Някой просто празнуваше, нямаше нищо романтично.“

Не всеки обаче вижда снимката като нещо положително. Въпреки че тя е всеприета като момент на искрена радост, в модерните времена тя може да се счете за, както пише списание Time: „документиран акт на публичен сексуален тормоз.“