shareit

6 ситуации, по които ще познаете „традиционното българско семейство“

| от chronicle.bg |

#ПоходЗаСемейството #ЗаТрадиционнотоСемейство

С тези хаштагове се отбелязаха родните патриоти и защитници на традиционното българско семейство вчера, по време на Поход на семейството – контрапоход на гей парада. С булчински рокли, български знамена и балони в синьо и розово, горди защитници на българщината се изправиха срещу „мръсните лапи на джендърите“.

Ако и вие подкрепяте патриархалните порядки и смятате, че по улиците не трябва да се разхождат разюздани хомота с шарени дрехи, които развращават родната челяд, ето 6 ситуации, които трябва да пресъздавате у дома и по света:

Жената е бременна в 9-ия месец. С мъжа седят на дивана, по телевизора текат „Съдбите“.

– Аре стАни малко да сипеш една ракия – промъцва главата на семейството.

Жената се изправя 4 минути, замъква се с корема до кухнята и сипва на благоверния от лютата сливова, дето са я взели от бай Коце от село миналата неделя.

У дома цари хармония. Жената реже доматки за салатата, мъжът гледа мач, подпрял е бирата в чаша-подарък от Кока-Кола на шкембака и леко почесва мъдете през анцуга. Детето реве от час.

– КАжи на сина ти да спре да циври, че ако стана…такъв ще му отвъртя, че ще му се увие сопола около врата. Пуска се една псувня по повод норвежците, дето обсъждат по телевизора, че отнемали деца, ако си им удряш шамарите.

На плажа на ММЦ. Съпругата маже попъпчасалия гръб на мъжа си с плажно мляко. Той пийва наливна бира и от време на време се оригва мъжки. Едното дете, на две години, тича голо по пясъка и набива млечна царевица. Майката крещи по него, то не идва и изгаря. Бащата е ядосан – наплясква го с коприва по голото дупе, че да се научи.

Преди пет години традиционните българи са сключили брак в ритуалния дом на Красно село, докато кумът, пиян на кирка и потен на Веско Маринов, е подвиквал „Горчиво“ и е припявал „Бяла роза“ с циганския оркестър. Сякаш вчера са се снимали в градинката пред ритуалния: той с бело цвете на ревера и костюм под наем, тя: като принцеса с твърди, руси букли и булчинска рокля-русалка.

Днес висят кисели отсреща на „Борис“ пред съда: разводът е в сила, сега ще делят панелката в „Надежда“. Тъщата е посъветвала бившата булка да го изцеди до капка тоя михлюзин. Демек – и пералнята да вземе, и всичкото.

Лятна вечер, традиционното семейство има гости. Жената привнася домашна руска салата от остъкления балкон, обособен като кухня, и я сервира върху бялата покривка за гости, заедно с нарязани яйца и кисели краставици. После всички сядат, мъжете говорят за политика и във всеки неудобен случай пърдят, жените мълчат.

Неделна сутрин, Златните мостове. Традиционното семейство се е вдигнало с голфа „малко на въздух“ и задружно муа кебапчета и бобена чорба в най-близката кръчма. Детето се отклонява, за да рови с пръчка в езерото, но пада вътре и си мокри краката. Следва скандал и шамар, с който сополът да се увърти около врата. Майката мълчи, бащата възпитава. След това мама събува мокрите маратонки adibas на синковеца, обува ги тя (нищо че са 35 номер) и му дава своите да ходи с тях, че да му е по-удобно и сухо.

 
 
Коментарите са изключени