5 причини да отидете на семинар на Кобилкина

| от chronicle.bg |

Първо – честит празник на всички жени. Бъдете здрави.

От горното произлиза и следващото – ако мъжът до вас не се грижи за благото ви, няма пари, искате да го смените, защото не ви е направил комплимент, или пък изобщо нямате мъж, защото всички мъже са простаци, сега е идеалният момент да си направите подарък, който ще разреши всичките ви проблеми.

Макар и неволно, напълно възможно е да сте попадали на реклама на семинарите на wannabe сексуалното гуру на българските жени, Наталия Кобилкина. Това са специални вечеринки, в които срещу определена сума (понякога и безплатно) можете да намерите вътрешен покой, само като слушате сексоложката. И не, тези семинари не са само за жени. Дори тези на женска тематика е добре да бъдат посещавани от мъже, защото как иначе ще разбереш жената, с която делиш едно легло, ако не се допиташ до Кобилкина. Къде-къде по-адекватно е да търсиш решението на проблема с още н на брой души в една зала, отколкото да се напънеш и с партньора евентуално наистина да подобрите нещо.

Досега семинарите на българският еквивалент на Кетут Лиер (съжаляваме, Елизабет Гилбърт, простете ни, фенове на „Яж, моли се и обичай“, просто не устояваме на изкушението) можеха да бъдат пренебрегнати все някак. Семинарът за увеличаване на гърдите с медитативни практики например… някак може да не му обърнеш внимание. Кобилкина обаче вече навлиза в сериозни територии на здравето.

Трябва ли да констатираме защо това е по-сериозно от останалите? Ако доктор Папазова ви липсва, Кобилкина може да запълни празнината. Все пак когато „лекуващият“ излага определени твърдения не можеш да не се замислиш, колко полезно би било да отидеш. Изтъкваме само 5 причини, които са достатъчни, не мислите ли?

Не се разбирате с майка си

Точно така. Проблемите в отношенията с майката могат до доведат до кандидоза (гъбички), особено ако тя ви е говорила, че сексът е нещо мръсно и нечисто. Това е едно от твърденията, в които сексоложката е „категорична“ и може дори да предложи ефективен метод на лечение. Фактът, че може да сте били в мръсен басейн например, не би могъл да е причина, но виж, майка ти да ти втълпи, че сексът е мръсен и да получиш гъбички. Съвет: веднага отивайте в държавен вестник и като излезете от там свободни от родителското тяло, отивате на семинара да оправяте мазалото на майка ви.

Не се разбирате с баща си

Отношенията с баща ви също могат да доведат до сериозни проблеми, сред които кисти на яйчниците. Интересно твърдение, имайки предвид как е доказано пред публиката, която всъщност цели да привлече. Ами всъщност не е, но нищо. Какво значи тук някакво си доказателство? Важното е, че хем ще се излекувате, хем може и гнева към баща си да преодолеете. И понеже той е виновен, платете семинара с негови пари.

Не се разбирате с никого

Нарушената комуникация е страшно нещо. За да спрем дотук с проявленията й, че неразбирането ви с която и да било част от света може да доведе до съответен здравен проблем в интимната област. Накратко – проблеми с матката (страх да имате деца), миома (искам деца, но нямам мъж), цистит (разочарование, че другите не разбират от какво имам нужда, чувствам се разочарована и ненужна, затова искам да накажа партньора (това май може и по-кратко да се каже, но ни е неудобно))… и още други болести и съответните причини за тях. С една дума… научете се да общувате, ако искате да не ви се налага да посещавате Кобилкина. В противен случай, ви дадохме още една причина.

Нямате богат мъж, а искате да си намерите

„ДА, аз вярвам, че човек колкото по-богат е, толкова по-начетен и по-умен би бил той, също така вярвам, че всеки мъж също има нужда от любов и отношение- това са нужди на човечеството, на хората, независимо дали човек е беден или богат.“ Демек всеки иска да го обичат, и богат и беден, но колкото си по от първите, толкова по-умееш да го правиш. Ако искате богат мъж, Кобилкина има алгоритъм и цял семинар посветен на постигането на тази заветна цел, почти издигнала се до митологично същество – богатият мъж.

Няма какво да правите

Разбира се, че е причина. Даже специално за тази група съществуват тези семинари. Как иначе да оползотворите някакво свободно време? Да прочетете книга? Да прекарате време с партньора? Или да си намерите такъв? Да спортувате? Да работите наистина върху себе си? Да знаете, че последното сме го пробвали , безплатно е, но е трудно. Къде къде по-лесно е да отидем на следващият семинар ан Кобилкина… и на по-следващия и на всички останали. Все пак медиците не знаят по-добре от нея. Твърденията й са доказани и се базират на желязна „категоричност“.

 
 

Бъбренето с колегите е полезно за здравето

| от chr.bg |

Бъбренето с колегите, със съседите или с родители на детската площадка, е полезно за здравето като приятелството, съобщи в. „Дейли мейл“, позовавайки се на американски учени.

Редовното общуване с чужди хора предотвратява намаляването на функцията на белите дробове по същия начин като общуването с близки.

Функционирането на белите дробове е показател за здраве и дълголетие.

Резултатите показват колко е важна широката социална мрежа за здравето. Подобно неангажиращо общуване предпазва от стрес и насърчава хората да водят здравословен живот.

Учените от университета „Карнеги Мелън“ в Питсбърг са работили с 4000 души на възраст от 52 до 94 години. Те са измерили как функционират белите им дробове в началото на изследването и след четири години. Участниците всеки месец са разказвали с кого общуват.

С колкото повече хора общува човек, независимо дали близки или не, толкова по-добре функционират белите дробове.

 
 

„Опасно привличане“: черната комедия за света на подрастващите

| от Дилян Ценов |

Точно 20 години след като филмът „Опасно привличане” (Heathers) показа колко струва популярността в училищните години и се превърна в култов филм, е време за следващия рунд – едноименният сериал, базиран на филма. 20 години по-късно правилата на играта значително са се променили и новият „Heathers” ни показва как. Резултатът от първите два епизода, които вече са достъпни в  HBO GO, очаквано не може да застане гордо до своя предшественик от големия екран, но за сметка на това дава нещо ново, което интригува и би могло да бъде полезно на младите зрители, които са основния таргет на 10-е епизода.

Опасно привличане” едва ли ще се нареди сред големите сериали на годината, още по-малко на десетилетието и неговото най-силно качество определено не е режисурата, сценария (като изключим остроумния диалог на моменти), нито задоволителната актьорска игра на състава. Неговото най-силно качество е пародийния му характер. Сериалът е язвителен, цинично откровен коментар на ситуацията, в която живеят всички подрастващи. Добра злободневна черна комедия.

image

Ролите вече са разменени. Дебелото момиче е най-популярната в гимназията, вече не е аутсайдер а „тартор” на компанията. Момчето, определящо се като gender-queer, е част от нейната група и има правото да бъде всичко, което си поиска, а лесбийката с различни по раса родители е финалът на цветното трио.

Главен персонаж в „Опасно привличане” е Вероника Сойер – 17-годишна гимназистка, за която най-нормалното нещо е, да знаеш какво искаш от живота. Новото момче в гимназията, Джей Ди, се оказва приятна компания, зад която обаче прозира опасен социопат, което става ясно още в първия епизод. Хедър Чандлър и нейният антураж са „съдниците” на гимназията. От тази изходна точка започват да се развиват интригите и малките училищни войни между учениците. На режисьорския стол сядат няколко души, като Лесли Хедланд режисира пилотния епизод, а Джейсън Микалеф и Мат Макконки са главните сценаристи. В главния актьорския състав влизат Грейс Виктория Кокс (Вероника Сйоер), Джеймс Скъли (Джей Ди), Мелани Фийлд (Хедър Чандлър), Джасмин Матюс (Хедър Макнамара) и Брендан Сканъл (Хедър Дюк).

„Опасно привличане” показва какви на практика са последствията от издигането на политкоректността в култ – необясним, масов и неразбираем, превърнал се почти в гротеска. Съдът в социалните мрежи е последната дума и е до такава степен развит и категоричен, че може да коства на момче с неправилно избрана тениска бъдещето. Ако наречеш момичето с най-много последователи „дебелана” на публично място, с теб е свършено. Това са правилата и Хедър Чандлър е дебеланата, която ги диктува. Създаването на тази картина е и едно от малкото силни качества на новия сериал „Опасно привличане” и именно заради нея той надскача средното ниво и заслужава да бъде гледан.

heathers

За голямо съжаление обаче „Опасно привличане” ще може да бъде гледан само на територията на Европа. След кървавият атентат в гимназията „Марджъри Стоунман Дъглас” във Флорида от 14 февруари тази година премиерата на сериала в САЩ беше отложена за юли. При открита стрелба в училището 17 души (от които 14 ученици) бяха убити, още 17 бяха ранени, а извършителят е 19-годишен бивш ученик. Преди малко повече от месец стана ясно , че сериалът няма да бъде разпространен на територията на Америка, заради темите, които третира. Така на практика беше доказано, че „Опасно привличане” идва точно на време, за да покаже абсурда, до който съвремието е стигнало. Парадоксът е в това, че САЩ има най-голяма нужда от такъв сериал, защото именно там ситуацията в епизодите се доближава най-много до реалността. Кривото разбиране за политкоректност обаче взе превес над поглеждането на истината в очите и отвъд океана очевидно предпочитат да си затворят очите. Така на практика само Европа ще може да гледа „Опасно привличане”, където социалните мрежи за щастие не са взели такова надмощие в ежедневието (а и в бъдещия живот) на подрастващите.

Макар и със слаба актьорска игра, „Опасно привличане” е един от стойностните young adult сериали на фона на редица слаби продукции от предишните години. Сериал, който показва до къде може да се стигне в името на това да бъдеш, както гордо заявява Хедър Чандлър, f*cking famous.

„Опасно привличане“ излиза всяка сряда (по два епизода). Първите два епизода вече са налични в HBO GO. 

 
 

Големите жени и големите им роли в киното на 2018 г.

| от chronicle.bg |

Голямо кино и още по-големи жени ще ни гледат от големия екран до края на тази година.

Колебливото представяне на киното през първото полугодие на 2018 г. ще бъде многократно компенсирано от това, което ще излезе на широкия екран от август нататък. Сериозни сюжети, високи летви, култови женски образи от историята, няколко обещаващи екранизации, римейкове и един дългоочакван мюзикъл.

Всичките  тези заглавия вече предизвикаха интереса на критици и публика и с нетърпение очакваме да ги видим в киносалоните.

В галерията горе можете да видите големите женски роли в киното, които ще видим до края на 2018 г. Някои от тях вече са спрягани за следващите актриси, номинирани за „Оскар“ през 2019 г.

 
 

Дейвид Хаселхов ще се ожени за прекрасната Хейли Робъртс

| от chr.bg |

Актьорът Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път след две седмици за годеницата си Хейли Робъртс.

Сватбата е насрочена за 31 юли в Пулия, Италия. Церемонията ще бъде в тесен кръг. След нея младоженците ще заминат на меден месец на Малдивите.

Хейли Робъртс е бивша продавачка. Дейвид Хаселхоф се запознава с нея през 2011 г., когато е съдия в телевизионния конкурс „Британия има таланти“. Сгодени са от две години.

Това ще е трети брак за 65-годишния актьор, който дължи популярността си на сериала „Спасители на плажа“. Той има две дъщери на възраст 28 и 25 години от втората си съпруга Памела Бак, с която се раздели през 2006 г.

Хейли Робъртс е на 37 години. Дейвид Хаселхоф е казвал, че тя е единствената жена, на която е направил предложение за женитба „от сърце“, защото я обича. При предишните си бракове се е чувствал по-скоро задължен.