5 причини да отидете на семинар на Кобилкина

| от chronicle.bg |

Първо – честит празник на всички жени. Бъдете здрави.

От горното произлиза и следващото – ако мъжът до вас не се грижи за благото ви, няма пари, искате да го смените, защото не ви е направил комплимент, или пък изобщо нямате мъж, защото всички мъже са простаци, сега е идеалният момент да си направите подарък, който ще разреши всичките ви проблеми.

Макар и неволно, напълно възможно е да сте попадали на реклама на семинарите на wannabe сексуалното гуру на българските жени, Наталия Кобилкина. Това са специални вечеринки, в които срещу определена сума (понякога и безплатно) можете да намерите вътрешен покой, само като слушате сексоложката. И не, тези семинари не са само за жени. Дори тези на женска тематика е добре да бъдат посещавани от мъже, защото как иначе ще разбереш жената, с която делиш едно легло, ако не се допиташ до Кобилкина. Къде-къде по-адекватно е да търсиш решението на проблема с още н на брой души в една зала, отколкото да се напънеш и с партньора евентуално наистина да подобрите нещо.

Досега семинарите на българският еквивалент на Кетут Лиер (съжаляваме, Елизабет Гилбърт, простете ни, фенове на „Яж, моли се и обичай“, просто не устояваме на изкушението) можеха да бъдат пренебрегнати все някак. Семинарът за увеличаване на гърдите с медитативни практики например… някак може да не му обърнеш внимание. Кобилкина обаче вече навлиза в сериозни територии на здравето.

Трябва ли да констатираме защо това е по-сериозно от останалите? Ако доктор Папазова ви липсва, Кобилкина може да запълни празнината. Все пак когато „лекуващият“ излага определени твърдения не можеш да не се замислиш, колко полезно би било да отидеш. Изтъкваме само 5 причини, които са достатъчни, не мислите ли?

Не се разбирате с майка си

Точно така. Проблемите в отношенията с майката могат до доведат до кандидоза (гъбички), особено ако тя ви е говорила, че сексът е нещо мръсно и нечисто. Това е едно от твърденията, в които сексоложката е „категорична“ и може дори да предложи ефективен метод на лечение. Фактът, че може да сте били в мръсен басейн например, не би могъл да е причина, но виж, майка ти да ти втълпи, че сексът е мръсен и да получиш гъбички. Съвет: веднага отивайте в държавен вестник и като излезете от там свободни от родителското тяло, отивате на семинара да оправяте мазалото на майка ви.

Не се разбирате с баща си

Отношенията с баща ви също могат да доведат до сериозни проблеми, сред които кисти на яйчниците. Интересно твърдение, имайки предвид как е доказано пред публиката, която всъщност цели да привлече. Ами всъщност не е, но нищо. Какво значи тук някакво си доказателство? Важното е, че хем ще се излекувате, хем може и гнева към баща си да преодолеете. И понеже той е виновен, платете семинара с негови пари.

Не се разбирате с никого

Нарушената комуникация е страшно нещо. За да спрем дотук с проявленията й, че неразбирането ви с която и да било част от света може да доведе до съответен здравен проблем в интимната област. Накратко – проблеми с матката (страх да имате деца), миома (искам деца, но нямам мъж), цистит (разочарование, че другите не разбират от какво имам нужда, чувствам се разочарована и ненужна, затова искам да накажа партньора (това май може и по-кратко да се каже, но ни е неудобно))… и още други болести и съответните причини за тях. С една дума… научете се да общувате, ако искате да не ви се налага да посещавате Кобилкина. В противен случай, ви дадохме още една причина.

Нямате богат мъж, а искате да си намерите

„ДА, аз вярвам, че човек колкото по-богат е, толкова по-начетен и по-умен би бил той, също така вярвам, че всеки мъж също има нужда от любов и отношение- това са нужди на човечеството, на хората, независимо дали човек е беден или богат.“ Демек всеки иска да го обичат, и богат и беден, но колкото си по от първите, толкова по-умееш да го правиш. Ако искате богат мъж, Кобилкина има алгоритъм и цял семинар посветен на постигането на тази заветна цел, почти издигнала се до митологично същество – богатият мъж.

Няма какво да правите

Разбира се, че е причина. Даже специално за тази група съществуват тези семинари. Как иначе да оползотворите някакво свободно време? Да прочетете книга? Да прекарате време с партньора? Или да си намерите такъв? Да спортувате? Да работите наистина върху себе си? Да знаете, че последното сме го пробвали , безплатно е, но е трудно. Къде къде по-лесно е да отидем на следващият семинар ан Кобилкина… и на по-следващия и на всички останали. Все пак медиците не знаят по-добре от нея. Твърденията й са доказани и се базират на желязна „категоричност“.

 
 

Audi Q8: върховният SUV на марката

| от chronicle.bg |

Хайде честито – изцяло обновеният Audi Q8 вече е в България. Луксозният SUV заяви претенциите и способностите си на демонстрация в Интер Експо Център, от която стана ясно, че обновеният модел е амбициран да постави нов стандарт в сегмента на премиум класа.

Моделът има едно от най-големите купета в класа си, нова система за управление на функциите и технологии на ходовата част, както и интелигентните електронни системи за асистенция на водача.

Дизайнът: изчистени линии и силно изразени контури. Внушителна осмоъгълна версия на предната решетка Singleframe. Шест вертикални хромирани ламели, радиаторната решетка, правеща внушението за здравина и мощ. Благодарение на вратите без рамки на прозорците, типичната за спортните купета линия на покрива създава визуално впечатление за ниско преминаване по протежение на страничния силует на каросерията, завършвайки с дългия спойлер в края на автомобила. Задната част на каросерията е изпълнена в спортни компактни пропорции, с много нисък покрив и силно скосен прозорец.

Интересен елемент от колата е силовият тракт на новия Audi Q8 – той е базиран на новата mild хибридна технология (MHEV). В режим на намаляване на скоростта или пълно спиране, ремъчният стартер-алтернатор BAS преминава автоматично в режим на рекуперация, в който може да възстанови и съхрани в акумулаторната батерия до 12 кВт електроенергия. Работният режим на системата старт-стоп започва още при 22 км/ч, а в условия на реално пътно движение, технологията MHEV е в състояние да намали разхода на гориво с до 0,7 литра на 100 километра.

Audi_Q8_2018_1

Концепцията за управление на функциите в новия Audi Q8 не изисква почти никакви бутони, превключватели и регулатори на арматурното табло и е изцяло фокусирана върху двата сензорни екрана с висока разделителна способност.

Audi Q8 дебютира в Европа с двигател 3.0 TDI във версията Q8 50 TDI. Средният разход на гориво е между 6,8-6,6 литра на 100 км. Максималната му мощност е 210 кВт или 286 к.с, а максималният въртящ момент – 600 Нм.

Ускорението на големия SUV модел от 0 до 100 км/ч става за 6,3 секунди. Максималната скорост на Q8 e 245 км/ч. Предостатъчно за нашите пътища, а и не само. Нали знаете, повече от това – на писта.

Много е хубаво, че Q8 не е предвиден да се кара само по асфалт: благодарение на системата за постоянно двойно предаване quattro и клиренса от 254 милиметра, новото SUV Coupé може да продължи и в нивата.

Багажникът на новия SUV модел разполага серийно с минимален обем от 605 литра, което може да се увеличи с лекота до 1 755 литра със сгъване на задните облегалки. Това е предостатъчно, за да побере два напречно разположени сета за голф. В случай че не сте голф-хора, този багажник означава и че може да отидете на къмпинг с петчленно семейство, без жената да се отказва да си носи ютията и с опция всяко дете да си носи собствения надуваем басейн.

Audi_Q8_2018_3

В тези време на умни коли няма как да не обърнем внимание и на интелигентната съврзаност, когато говорим за нови коли. Q8 е оборудван серийно със системата MMI navigation plus, която използва новия стандарт LTE Advanced за мобилен трансфер на данни. Навигационната система дава интелигентни предложения за избор на дестинация въз основа на предишни пътувания и черпи от опита на системата за продължителността на шофиране и натоварването на трафика. Маршрутът се изчислява онлайн от сървърите на доставчика на картова информация и навигационни услуги HERE, използвайки данни в реално време за общата пътнотранспортна обстановка.

Audi_Q8_2018_2

Приятен гъдел е управлението на част от функциите с гласови команди с разговорни фрази. Системата обработва всички въпроси и команди от страна на водача и неговите спътници по два начина – на основата на съхраняваната на борда информация и с помощта на много по-подробните масиви от данни и изчислителни възможности в облака. Това значи, че можете да изкажете въпросите и командите си към колата съвсем свободно, а системата ще разбере изречение като „Гладен съм“ и съответно ще даде своите предложения за намиращи се наблизо ресторанти.

Моделът се предлага в 11 тоналности на външното лаково покритие, включително най-новите цветове „Dragon orange“ и „Galaxy Blue“.

Audi Q8 вече може да бъде поръчван в България, като в дилърската мрежа има осигурени и тестови автомобили. Цените на модела в България стартират от 152 461 лв. с ДДС.

 
 

Интересно ли ви е как изглежда новият OnePlus 6T?

| от chronicle.bg |

За любопитните към наследника на OnePlus 6Т, вече има законни снимки, пуснати в мрежата, както и тийзър видео.

Изображенията потвърждават слуховете, че смартфонът разполага с двойна камера, а не с тройна, както се говореше преди време.

Освен това, OnePlus е няма досадната издатина на камерата, като цената, която е платила за това, е компромис с тънката „снага“ на корпуса. За смартфона вече се знае, че има скенер за пръстови отпечатъци, вграден в екрана, който може да видите и в тийзър видеото:

Повече подробности ще станат ясни в седмиците преди премиерата на OnePlus 6T, която предстои на 17 октомври.

3oT4yhf8mvQNBBLUb5MvZR-970-80

download

Източник: GSM Arena

 
 

Сериалът „Свърталище на духове“ може да е следващият хит на Netflix

| от chronicle.bg |

Чели ли сте романът на Шърли Джаксън „Свърталище на духове“? А помните ли филма със същото заглавие от 1999 г.? И двете са повече от добри произведения на изкуството, така че е нормално да гледаме новия трейлър на „The Haunting of Hill House“ – екранизация на романа на Джаксън за телевизията, оригинална продукция на Netflix.

Новият сериал е с участието на Карла Гуджино, Мишел Хюсман, Тимъти Хътън и Елизабет Рийзър. Историята разказва за семейство, което влиза в една от най-ужасяващите къщи в страната – Хил Хаус. Трейлърът показва как след като един от семейството се самоубива, останалите трябва да се върнат в къщата, за да разберат какво се е объркало по време на първите им години.

The Haunting of Hill House“ идва точно преди да се навършват 60 години от публикуването на романа на Джаксън, в комплект от 10 епизода. Всичките епизоди са режисирани от Майк Фланаган („Oculus“), който е работил и върху адаптацията на „Doctor Sleep“ на Стивън Кинг. Всичко дотук подсказва, че се задава обещаващ мрачен сериал, който ще дойде точно на време за Хелоуин.

Премиерата  на „The Haunting of Hill House“ е  на 12 октомври. Ето и най-новият трейлър.

 
 

5 трогателни филма за болестта на Алцхаймер

| от chronicle.bg |

На 21 септември СЗО отбелязва световния ден на болестта на Алцхаймер.

Вероятно първата ви асоциация с Алцхаймер са хора, които забравят всичко, в повечето случаи – възрастни. Ако сте по-запознати, може би знаете, че болестта на Алцхаймер е нелечимо, дегенеративно и терминално заболяване, описано за пръв път през 1906г. от германския психиатър и невропатолог Алоис Алцхаймер и наречено на негово име.

Болестта е най-разпространената форма на деменция и обикновено се диагностицира при хора на възраст над 65 години, макар че съществува и по-ранна форма на болестта, която може да възникне много по-рано. Случай, което ще видим в един от филмите-предложения в галерията.

Макар че протичането на болестта на Алцхаймер е индивидуално, съществуват и много общи симптоми. Първите наблюдаеми симптоми често погрешно се приемат за свързани с възрастта безпокойства или прояви на стрес. В ранните етапи най-честият симптом е неспособността за придобиване на нови спомени, наблюдавана като трудност при припомнянето на скорошни събития. При подозрения за Алцхаймер диагнозата обикновено се потвърждава с оценка на поведението и когнитивни тестове, често следвани от заснемане с мозъчен скенер, когато това е възможно.

С напредването на болестта се появяват и симптоми като объркване, раздразнимост и агресивност, промени в настроението, затруднения в говора, загуба на дълготрайна памет и цялостно затваряне на пациента, поради отслабване на сетивата му. Постепенно изчезват и други телесни функции, като в крайна сметка се достига до смърт.

Индивидуалното прогнозиране на протичането на болестта е трудно постижимо, тъй като нейната продължителност варира много при различните пациенти. Болестта на Алцхаймер се развива неопределено дълго, преди да се прояви, и може да напредва с години без да бъде диагностицирана. Средната продължителност на живота след диагностициране е около седем години. По-малко от 3% от болните живеят повече от 14 години след диагнозата.

Причините за развитието на болестта на Алцхаймер не са достатъчно добре изучени. Изследванията показват, че болестта е свързана с наличието на сенилни плаки и неврофибриларни възли в главния мозък. Използваните лечения дават ограничени симптоматични подобрения, но не могат да забавят или спрат напредъка на болестта.

По случай деня на болестта от Алцхаймер (на който не честваме болестта, но отбелязваме, че знаем за нея и за болните от нея), сме подготвили няколко филма, които са посветени на темата. И човешки, на моменти брилянтно, описват какво се случва с болните и техните близки.