shareit

5 идеални места за лъвчетата Терез и Масуд

| от chronicle.bg |

Ако можете да си имате свой собствен, цял целеничък лъв, какво бихте правили с него?

Бихте го изпратили някъде при зли чужденци да го интегрират там нещо и после да си ходи в Африка, или бихте си го задържали в панелката, за да го извеждате на каишка пред блока и да го возите в беемвето, та всички да си мислят, че сте много яки?

Естествено, че второто. Същият родолюбски манталитет изповядват и хората в общинския съвет на Разград, които решиха, че лъвчетата Терез и Масуд, които бяха стъпкани в нелегалния разградски зоокът, трябва да гледат „небето като от коприна“ от своя собствена клетка в Пазарджик, вместо да търсят не-е-ясно-какво в Холандия, която и без това потъва.

Решението им, естествено, е съвсем уместно. Ако вие сте родили бебе и сте го хвърлили в контейнера, защото не сте били готови на тази стъпка, след което някакви хора му уредят да стане едно от децата на Брад Пит и Анджелина Джоли, ще го пуснете ли при глупавите американци или като си вземете социалните помощи ще си го приберете в махалата, където му е мястото, като на едно истинско българско бебе? Именно.

И все пак, може да има и по-подходящи места за Терез и Масуд от клетката в Пазарджишкия зоокът.

Например:

На мястото на изкуствения лъв на НДК

Там, където години наред седмоъгълния шестох*йник гордо издигаше глава, сега има лъв. Ама изкуствен. Колко по-прекрасно ще е вместо него, да има клетка с два истински лъва. Ще впечатлим хората, които идват във връзка с европредседателството, а и дечицата ще могат да ги хранят със зрънчо и солети и да им се радват в самия софийски център, вместо да се разкарват до лъва с хроничен бронхит в зоопарка.

В приюта в Горни Богров

Когато достигнат зрялост, лъвовете могат да бъдат пуснати в обществения кучешки приют в Горни Богров. Така хем ще се реши проблема с онези никому ненужни кучета, които гният там, хем ще има място за Терез и Масуд. А през уикендите могат да идват доброволци да ги разхождат на каишка на някоя поляна, за да не хванат хемороиди.

„Bedroom“ на Какао бийч

Ако през последните години сте минавали през „Bedroom“ на Какао, знаете, че там може да видите жени със слаби тела, големи слънчеви очила и напращели устни, които обгръщат сламката на коктейл „Лилет“. В мини басейнчето по средата на бара пък, едри мъжаги пекат аполонови тела с татуирани лъвове и орли, нагазили във водата до прасец. Ако има нещо, което ужасно липсва там, е именно клетка с два лъва, която екстравагантно да виси над басейна. Лъвиците ще мъркат, лъвовете ще си правят селфита, а животните ще ръмжат. Гррр. Много секси.

В клетка пред парламента

Съединението прави силата. А на герба ни има лъв. Защо тогава националното животно от плът и кръв да не стои пред парламента като един горд пазител на народните представители? Ако има протести, ще може полицията да пуска лъвовете срещу протестиращите. А в едни по-далечни хубави времена, може да се направи и арена на жълтите павета, на която да се организират гладиаторски боеве. Нагли престъпници като тийнейджъри, хванати с цигара марихуана, ще се изправят срещу порасналия вече Масуд.

В редакцията на вестник „Телеграф“

Е там ако не са си мястото, къде…

Внимание! Текстът е написан с ирония! Тук може да видите ивента с организирания протест в защита на Терез и Масуд, а тук - официалната Facebook страница на „Четири лапи“, където може да следите какво се случва с тях.

 
 
Коментарите са изключени