shareit

Защо Apple не може да произвежда компютрите си в САЩ

| от chronicle.bg |

Всеки, които знае как се произвеждат iPhone и Mac, може да заключи колко неадекватно е изказването на Доналд Тръмп, който иска Apple да пренесе производството си в САЩ. Ето цитат от история на The New York Times:

„Но когато Apple започна да произвежда компютъра за $3000 в Остин, Тексас, имаше проблем да намери достатъчно винтчета… В Китай Apple разчита на фабрики, които могат да произведат огромно количество специални винтчета за много кратко време. В Тексас, където казват, че всичко е голямо, се оказва, че количествата винтчета не са.“

Apple решава описания проблем си като поръчва винтчета от Китай. Компанията успява да намери тексаска фирма, която да произведе 22 000 бройки от желаните винтчета, но те нито са правилния размер, нито достатъчно количество, според The New York Times. Отнема 22 курса, за да бъдат доставени от собственика на фирмата с личният му автомобил Lexus.

Никоя държава, дори САЩ, не може да се състезава с Китай по количества на производство, инфраструктура и цена на труд. Иронично, именно Тим Кук на тогавашната си позиция начело на производството решава да го премести зад граница. Това става преди 15 години, когато Apple възлага iPod на компанията Foxconn.

 
 
Коментарите са изключени