shareit

Wing на Alphabet изпробва кратки доставки с дронове във Финландия

| от chronicle.bg |

 Wing, стартъпът за доставки с дронове, собственост на Alphabet, съобщи, че ще пусне тестово услугата във Финландия догодина. От пролетта на 2019 година компанията ще предлага 10-минутни доставки на пакети с тегло до 1,5 кг. на разстояние до 10 километра в столицата Хелзинки. Доставката ще е безплатна като част от теста, но ако услугата се реализира, ще трябва да се заплаща.

Компанията направи същите тестове и в Австралия, където дроновете доставиха хиляди пратки включително бурито, лекарства и домашна посуда. Wing все още не е решила какво да доставя с финските дронове, но в момента събира предложения на сайта си.

Освен по-евтините цени за доставка и за е бизнеса и за клиентите, Wing твърдят, че понеже дроновете им са на батерии, те са 22 пъти по-безопасни за околната среда от традиционните методи за доставка.

Основната конкуренция на компанията е Amazon, която тества Prime Air във Великобритания от 2016 година. Никой все още обаче не е правил тестове в САЩ заради по-суровите авиационни норми. Wing се опита да достави кафета от Starbucks, но спря само след няколко месеца.

 
 
Коментарите са изключени