shareit

Верига ресторанти се опитва да забрани мобилните телефони

| от chronicle.bg |

Да накараш хората да оставят електрониките и да си говорят е доста трудно, но една верига ресторанти се опитва да промени това.

На вратата на завесението родителите могат да предадат устройствата си и в замяна да получат безплатно меню за децата си. 

Frankie & Benny цитират собствена накета, според която децата искат родителите да седят на телефоните си по-малко и да прекарват повече време с тях. 10% от малчуганите са се опитвали да скрият телефона на родителите си, за да привлекат вниманието им. 20% пък казват, че им се струва, че родителите им предпочитат устройството пред тях. Над 1/4 от възрастните признават, че поглеждат телефоните си по време на вечеря, а 23% – докато детето им говори за деня си.

В анкетата са участвали 1500 родители и деца.

По време на „No Phone Zone“ промоцията от 29 ноември до 7 декември, Frankie & Benny ще предлагат кутия, в която големите да оставят телефоните си. Това не е задължително за никого, увериха от ресторанта и окуражиха колегите им да направят същото.

Чувствата в социалните мрежи към кампанията са предимно положителни. Някои обаче подозират, че ресторантът просто иска хората да спрат да оставят негативни ревюта.

 
 
Коментарите са изключени