shareit

Panasonic и Porsche направиха пералня

| от chronicle.bg |

С лъскавия си дизайн, модерно антивибрационно окачване – всичко в този нов продукт на Porsche крещи лукс и скорост.

Но Alpha не е кола. Това е пералня. 

Единствено дизайнът е на известната марка спортни коли, специално за Panasonic Corp. Цената на Alpha е $2900 и може да се закупи само в Китай.

С увеличаващата се средна класа, която понякога обича да се изхвърля с богатството си, Китай вече е най-големият пазар на Panasonic извън Япония. Но пералните, сушилните и фризерите имат нужда от утра луксозни качества като немски дизайн и възможност за свързване със смартфона, за които клиентите другаде не биха платили, според Тетсуро Хома, началник на домашни потреби в Panasonic.

„Гладът им за консумация е феноменален“, каза още той. „Не можем да произведем достатъчно перални.“

Panasonic-ALPHA-Washing-Machine-Frontloader

Любовта на китайците към японските стоки продължава вече десетилетия и Panasonic имат специално участие в това. Денг Ксиаопинг, човекът, който започна икономическите реформи в Китай, се срещна с основателя на Panasonic Коносуке Матсушита през 1978 година. През 1987 година Panasonic е една от първите компании, които отварят фабрика в Китай – фабрика за телевизори в Пекин.

Очарованието на Китай със смарт решенията дава възможност на инженерите от Panasonic да експериментират с различни идеи, които на други места не биха се приели така – например, контролирана през Wi-Fi тоалетна чиния, която измерва и процента телесна мазнина.

За линията перални Alpha, компанията наема Porsche заради вълната от продукти с немски дизайн, които заливат Китай (студиото на Porsche работи и върху часовници, чанти и най-различни неща). Alpha им тяло от неръждаема стомана, дигитален дисплей, който изгледа като от автомобил, и връзка с Wi-Fi, която позволява собствениците да зареждат прах за пране от смартфона си, както и да получават съобщение, когато машината изпере.

„Никой не приема нови технологии като китайците“, казва Хома.

1200x1077

 
 
Коментарите са изключени