shareit

От София до Лондон с помощта на HUAWEI Mate 10 Lite

| от chronicle.bg |

Моделът от Mate 10 серията на HUAWEI – Mate 10 Lite става все по-привлекателен, особено след като получи няколко нови софтуерни ъпгрейда, които са налични вече и за потребителите в България. Подобренията са създадени специално, за да добавят още екстри, функционалности и като цяло да носят повече забавление за хората.

Представен на пазара през октомври миналата година, моделът вече е поръчан от над 3 милиона души по света, благодарение на HUAWEI FullView дисплей си и четирите камери. Сега вече Mate 10 Lite предоставя на потребителите на Android бърза, безопасна и точна функция за лицево разпознаване.

С новата FaceUnlock функция, HUAWEI Mate 10 изпъква сред конкурентните устройства в тази ценова категория. Функцията е много сходна с тази на iPhone X. Вие нагласяте настройките, оставяте предната камера да засече чертите на лицето ви и тогава, можете да отключите телефона, използвайки софтуера за разпознаване на лицето. Той може бързо и успешно да разпознае лицевите черти и да отключи телефона за милисекунди. Тази функция внася още повече модерен лайфстайл в използването на смартфона, а и е много практична, ако например ръцете ви са влажни.

За сравнение, когато става въпрос за детайли на настройките, потребителят на Apple iPhone X трябва да плъзне екрана, докато Mate 10 Lite предлага две възможности: 1) Директно отключване 2) И отключване с плъзване по екрана. Ако изберете втората опция, можете да се възползвате от интелигентната функция за нотификации, която заключва вашите известия на екрана. Ако HUAWEI Mate 10 Lite идентифицира, че потребителят на телефона в този момент не е неговият собственик, автоматично ще скрие информация като съобщения, WeChat, Whatsapp, Line, QQ и др. По този начин поверителната информация ще бъде запазена.

А по повод сигурността на системата за лицево разпознаване, HUAWEI Mate 10 Lite има три нива на защита:

1) Сигурност на данните. Лицевата информация за потребителите се пази в Kirin чипсета CPU TEE (TrustedExecutionEnvironment), която гарантира няколко нива на сигурност.

2) Алгоритмична сигурност. Това означава, че алгоритъм събира повече от 1000 точки лицева информация, за да накара телефона да разпознава само вашето лице.

3) За да предотврати случаи, в които някой може да отключи телефона ви докато спите, лицето ви не може да бъде разпознато със затворени очи.

Какво още?

Обновената версия интегрира забавни AR (augmented reality) селфи екстри. HUAWEI Mate 10 Lite е оборудван с 4 камери, две от които са предни. Този дизайн на камерите помага на потребителите да уловят красивите цветове и да правят снимки с „боке“ ефект. Накратко – мечта за селфи маниаците. Първо, можете да изберете няколко иновативни реални сцени и фонове, използвайки снимането с „добавена реалност“. С тези AR изживявания, можете да си направите виртуална снимка пред Биг Бен, Айфеловата кула или дори пред Харбър Бридж в Сидни.

По въпроса за ъпгрейдването, ето как се случва то:

Стъпка 1: Settings-Systemupdate

Стъпка 2:  Кликнете в горния десен ъгъл бутона с трите точки – Изтеглете най-новия пълен софтуерен пакет

 
 
Коментарите са изключени