shareit

Оригиналните продукции на YouTube ще са безплатни

| от chronicle.bg |

В опит да се конкурира със стрийминг платформите, YouTube обяви, че оригиналните му филми, сериали и предавания ще могат да се гледат безплатно. Досега достъп до продукциите можеше да се получи само с платен абонамент.

В последните години YouTube инвестира все повече в оригинално съдържание, но все още не достигнал нивото на платформи като Hulu и Netflix. Въпреки това сайтът за видеа продължава да работи в тази посока като обяви и нови попълнения към репертоара си: sci-fi сериала „Origin“, с Том Фелон в главната роля, сериала „Edge of Seventeen“ и „Wayne“, черна комедия от сценаристите на „Deadpool“. Изобилие от свежо съдържание е точно това, от което YouTube има нужда, за да се изправи срещу стрийминг гигантите. Както и съдържание, което е безплатно и не зависи от абониране за YouTube Premium.

Абонаментът все още ще е от значение като потребителите с Premium ще могат да гледат съдържание по-рано от останалите. Те също така няма да виждат реклами. Съдържанието ще се фокусира върху известни личности и звезди на платформата, както винаги досега. С това YouTube си осигурява по-голяма аудитория по света.

Сайтът винаги е бил рай за създателите на видео – те можеха спокойно да достигнат широка публика, както и да комунникират с нея, напълно безплатно. Това даде старт на цяло поколение снимачи и звезди и на цяло едно течение в интернет културата.

 
 
Коментарите са изключени