shareit

Новият хипер звяр на Aston Martin

| от |

Скоро Aston Martin се завърна към Formula One (с Red Bull Racing) след повече от 50 години отсъствие! Моментът беше отпразнуван със създаването на Valkyrie – чудовище с 1000 конски сили, което тежи едва 1000 килограма. Това явно не е достатъчно за британския автомобилен производител, защото на Автомобилното изложение в Женева ще ни покаже Valkyrie AMR Pro, предназначен само за писта, с нов външен вид, хибриден V12 двигател и повече от 1100 конски сили.

От известно време знахме, че новата версия идва, защото нейни скици се появиха още към края на миналата година. Но сега за първи път я виждаме готова и научаваме възможностите й.

Никаквите 1000 килограма са постигнати като Aston премахват всички удобства и екстри на стандартния Valkyrie. Това ще рече без вентилация и парно, без инфотеймънт система, стъклата вече са от поликарбонат, а почти целият Valkyrie AMR Pro е от карбон.

Аеродинамиката е подобрена до екстремното. Тя се адаптира в реално време към начина, по който се движи колата, за да насочи възможно повече въздуха над (или през) нея. Това позволява максимална скорост от 362 км/ч.

Колата изглежда толкова забавна, че кара стандартният модел да се усеща скучен. Истината обаче е, че хора като нас едва ли биха оцелели особено дълго време зад волана на подобно чудо. Затова Aston Martin, както и всички други автомобилни компании с подобни проекти, ще произведе ограничен брой от 25 Valkyrie AMR Pro, всички от които вече са продадени. Цената не е обявена, а доставките започват през 2020 година. Което ни дава няколко години да се сприятелим с някой от висшата класа, за да можем евентуално да му пробваме безумния Астън.

 
 
Коментарите са изключени