shareit

Мат ЛеБланк напусна Top Gear

| от chronicle.bg |

Предвидихме краха на Top Gear веднага след отстраняването на Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей.

И ето: Top Gear отново остана без водещ, след като Мат ЛеБланк обяви, че се оттегля.

ЛеБланк се присъедини към екипа на предаването през 2016 г., след като Кларксън беше отстранен от BBC със скандал, а колегите му Ричард Хамънд и Джеймс Мей го последваха в новия проект The Grand Tour по Amazon.

Сега обаче става ясно, че предстоящият четвърти сезон на Мат като лице на Top Gear ще бъде и последен за него.

„Участието ми в Top Gear беше страхотно забавление и през цялото време се радвах да работя с целия екип. Времевият ангажимент и продължителните пътувания, окоито се изискват за воденето на Top Gear, обаче, ме отдалечават от семейството и приятелите ми повече, отколкото бих желал. Жалко е, но поради тези причини няма да продължа с участието си в шоуто“, пише ЛеБланк в съобщение до медиите.

50-годишният актьор пое основната роля в предаването, след като ко-водещият му Крис Еванс реши да се оттегли след слабите рейтинги на първия си сезон като екип през 2016 г. В Top Gear остават журналистът Рори Рийд и професионалният автомобилен състезател Крис Харис.

„Оставам фен на Top Gear завинаги и пожелавам успехи на екипа“, казва още Мат ЛеБланк.

 От BBC обещават последния му сезон като водещия с Top Gear да бъде „нещо много специално“ и обещават скоро да обявят кой ще го замести в шоуто. Нямаме високи очаквания.
 
 
Коментарите са изключени