shareit

Киа триумфира на наградите Red Dot

| от chronicle.bg |

По време на конкурса Red Dot,  3 модела на КИА бяха отличени с награда за дизайн. Фастбекът Стингър, компактният кросоувър Стоник и трето поколение от градския мъник Пиканто спечелиха призове в съответните категории. Журито, което се състои от международни експерти в областта на дизайна, отличи КИА Стингър с титлата ‘Best of the Best’.

КИА Стингър е разработен в дизайнерския център на марката във Франкфурт.

Проектиран отново във Франкфурт, дебютният за КИА компактен кросоувър Стоник е моделът на КИА с най-много опции за персонализация в историята на КИА, предлагайки на потребителите богат избор от двуцветни екстериорни и интериорни пакети.

Picanto Red Dot

Трето поколение Пиканто – градският мъник на КИА – внася нова доза свежест в А-сегмента. Автомобилът се отличава със самоуверен дизайн, модерен салон, изработен от висококачествени материали и повече възможности за персонализация. Въпреки компактните си размери, интелигентно оформеното вътрешно пространство определя модела като един от най-просторните в своя клас.

Stonic Red Dot

Една от най-известните награди за производствен дизайн по света –
Red Dot се организира от Design Centre of North Rhine-Westphalia и датира от 1955г. В 40-членното международно жури участват независими експерти по дизайн, професори по дизайн и журналисти от цял свят. Наградите Red Dot са разделени в 3 категории: Продуктов дизайн, Комуникационен дизайн и Концептуален дизайн като продуктите се оценяват според критериите иновативност, функционалност, екологична съвместимост и високо качество.

 
 
Коментарите са изключени