shareit

Билетът до Марс ще струва около $100 000

| от chronicle.bg |

Според милиардерът Илон Мъск билетът за пътуване до Марс с времето ще стане $100 000 и дори ще падне под тази сума. На практика в бъдеще ще можем да продадем дома си тук и да отпътуваме. Пътят наобратно, отново според Мъск, ще бъде безплатен.

Неговата компания SpaceX от години агресивно преследва целта си да изпрати човек на червената планета.

„Колко се очаква да струват билетите до Луната/Марс като имаме предвид, че ракетите могат да се използват повторно.“

„Зависи от търсенето, но мисля, че билетът до Марс (билетът за връщане е безплатен) един ден ще струва под $500 000 и може би и под $100 000. Достатъчно ниско, че хората от по-заможни държави ще могат да продадат дома си и да се преместят на Марс.“

SpaceX в момента разработва ракетата Starship, която ще е база за бъдещи пътувания до близки планети. Планът е в началото да се закарат материали на Марс, с които роботи да построят колония, която може да се обитава от хора. Миналата година в Twitter Мъск сподели артистична репрезентация на базата на SpaceX на Марс.

SpaceX-BFR-Mars-Base-Close-Up

Милиардерът предвижда, че строежът й ще започне през 2028.

Първоначално цивилизацията на новата планета ще има само базисните неща, от които има нужда за живот. „Източник на енергия, парници, където да се отглежда храна, всякакъв вид базисни неща, без които оцеляването би било невъзможно“, обясни Илон пред SXSW.

 
 
Коментарите са изключени за Билетът до Марс ще струва около $100 000