shareit

Audi Q7: не искаш да търсиш недостатъци

| от chronicle.bg |

Няма перфектни неща, но има такива, на които просто не ти се иска да им търсиш недостатъци. Audi Q7 e точно този случай.

Караме 3 литров дизел, 272 к.с. с 8-степенна автоматична скоростна кутия, S-line. Това e една технологично много напреднала кола, която дава заявката да притежава най-авангардната и надеждна система за перманентно задвижване на четирите колела.

Тези, които познават предишните поколения на модела, ще забележат няколко неща – благодарение на система от хидравлични лагери, това е най-тихият дизелов мотор, който можете да си представите. Реално е с нивата на шум на бензинов автомобил. При ускоряване, разбира се, става по-шумен, но отново звукът е по-глух и внушава мощност.

Второто нещо, което веднага се забелязва е, че когато колата се спре на светофар, вече спокойно можете да пуснете педала на спирачката, защото автомобилът си стои спрял. 272 конски сили са напълно достатъчни, дори и за динамично каране, но опитайте и бензиновия двигател, който минава психологическата граница от 300 к.с. и предлага 333 к.с. удоволствие.

Третата разлика е нещо дребно, но уникално удобно, затова искаме да го споделим с вас – задната чистачка се включва с бутон на лостчето, а на с натискане на самия лост. Това е една много практична промяна, която ще забележите още с първите капки дъжд. На нас ни се случи на излизане от Божурище.

Audi Q7 има т.нар система аll wheel steering, която увеличава динамиката на шофирането и комфорта чрез допълнително управление на задната ос. При ниски скорости се характеризира с повишена маневреност. Задната ос завива в противоположна посока на предната ос, за да бъде намален ъгълът на завиване. При високи скорости осите завиват в една посока и се подобряват динамиката и стабилността на автомобила.

Купето е в изчистен премиум стил. Има вътрешно LED осветление, чийто цвят можете да променяте, то е със светлини за четене отпред, светлини за гримиране, осветено пространство за краката отпред и отзад, осветени дръжки за отваряне на вратите, светлини за влизане отпред и отзад и активни рефлектори във вратите. И накрая – светлини в багажното отделение.

Искаме да ви обърнем внимание и на големия панорамен покрив, който дава много светлина, пространство и настроение. С тази кола гарантирано ще се размечтаете за ски и ще ви се прииска да поемете на по-дълъг път.

Вижте повече за нея в галерията.

 
 
Коментарите са изключени