shareit

Apple предлага смяна на старите батерии

| от chr.bg |

Apple току-що публикува писмо към клиентите си, в което се извинява за „недоразумението“ около батериите на старите айфони. „Знаем, че някои от вас се чувстват предадени от Apple“, казва компанията. „Извиняваме се“.

Компанията също така предлага на всеки потребител с iPhone 6 или по-нов смяна на батерията за 29 долара. Офертата важи за цялата 2018 година – от януари до декември. Това е отстъпка от 50 долара спрямо нормалната цена на смяната. Apple също така обещава да добави в iOS опции за повече информация относно живота на батерията. Това е значително подобрение в отношението на компанията към тази част от телефона.

Преди 10 години, когато излезе iPhone 1, Apple твърдеше, че повечето потребители на телефона никога няма да имат нужда да сменят батерията.

За съкращаването живота на батерията на айфоните с цел насърчаване клиентите да си вземат нов отдавна се спекулираше. Но когато Apple признаха, че това е вярно, спекулацията се превърна в реален черен пиар. По-лошото беше, че признанието дойде от служител-програмист, а не от самата компания.

 
 
Коментарите са изключени