shareit

407 к.с. и 2,1л. на 100: цифрите са верни. При новото Volvo XC90 Excellence Plug-in Hybrid

| от chronicle.bg |

Volvo XC90 Excellence Plug-in Hybrid е най-луксозният модел в историята на Volvo.

Той е 4-местен SUV с водещи в света функции за безопасност, доста приятен интериор и съвсем нов двигател – T8 Plug-in Hybrid.

Може би сте чули, че Volvo са първият в света автомобилен производител, който обяви, че се отказва изцяло от двигателите с вътрешно горене и от 2019 г. всеки нов автомобил на бранда ще бъде само с електрически или хибриден двигател.

XC90 Excellence Plug-in Hybrid може да звучи като „последният да затвори вратата“, но зад дългото име стоят реални неща. ХС90 е следващата стъпка в развитието на технологиите от ново поколение, които намаляват вредното въздействие върху околната среда.

Четирите кресла са тапицирани с много фина и качествена кожа. Всеки детайл е създаден със скандинавски усет към лукса – от автентичния кристал Orrefors на скоростния лост до хладилното отделение за изстудяване на напитки и кристалните държачи с чаши за шампанско.

fullsizeoutput_346
Plug-in Hybrid двигателят на ХС90 има ключова роля в развитието на технологиите и начина, по който автомобилите ще бъдат задвижвани през 21 век. При нормално шофиране агрегатът се движи в режим Hybrid, при който предните колела се задвижват от 2-литров, 4-цилиндорв бензинов мотор, оборудван с механичен турбокомпресор, а задните – от електрически мотор с мощност 80 к.с.

Само с едно натискане на бутона шофьорът може да превключи изцяло на електричество, което е перфектен вариант за градски трафик. Максималният пробег в изцяло електрически режим е 43 км, преди отново да се мине на стандартния хибриден режим. С още едно натискане на бутона T8 двигателят може да превърне XC90 в истински състезателен автомобил с обща мощност 407 к.с.

20171113_144158

Хибридният двигател на Volvo ХС90 намалява въздействието върху околната среда, като осигурява нисък разход на гориво от 2,1 л/100 км и вредни емисии от едва 49 г/км.

Вижте новото Volvo в галерията ни горе.

 
 
Коментарите са изключени