shareit

Захари Бахаров и Радина Кърджилова с награди на „Икар“ 2018

| от chronicle.bg |

Захари Бахаров взе награда „Икар“ за най-добър актьор за ролята си в моноспектакъла „Чамкория“ на Явор Гърдев. Отличието за главна женска роля тази година получи Радина Кърджилова за участието си в спектакъла „Танцът Делхи“ на Народен театър „Иван Вазов“.

Церемонията по раздаването на тазгодишните награди се проведе именно в Народния театър като по традиция това стана на международния ден на театъра. Представлението „Пияните“ на Явор Гърдев в Малък градски театър „Зад канала“ беше обявено за най-добрия спектакъл за сезона, а за най-добър режисьор беше посочен Галин Стоев за постановката „Танцът Делхи“.

618x346g

Братът на Захари Бахаров – Явор Бахаров, получи наградата за поддържаща мъжка роля, а същото отличие при актрисите получи София Бобчева за две свои роли в Народния театър. Наградата за дебют беше спечелена от актьорите в спектакъла „Ревизор“ – Сатиричен театър и НАТФИЗ.

618x346y

„Икар“ за куклено изкуство получи спектакълът „Парченцето“ на Бургаския куклен театър. Наградата за куклена постановка беше присъдена на „Авеню Q“.

Иван Иванов взе специалния приз за чест и достойнство.

618x346

 
 
Коментарите са изключени