shareit

От сцената до филм, номиниран за Оскар, и обратно

| от chronicle.bg |

Те са сред новите лица на българското кино. Те са свообразната ни конвертируема валута извън пределите на България. Тях, образно казано, ги изнасяме.

Представяме филмите с тяхно участие на редица престижни международни кино и телевизионни фестивали. И не се срамуваме от резултата. Напротив. Те се връщат не просто с потупване по рамото.

А с реални награди, които носят сериозна добавена стойност към вече свършената работа. И кариерите им търпят сериозно развитие. И имат базирани в Европа и САЩ агенти. И се явяват на големи кастинги. За големи роли. И ги печелят. И отиват за дълго време да живеят и работят в друга езикова среда. И се справят.

photo Simon (7)

Като Бойко Кръстанов, който живя повече от година в Ирландия, и игра главна роля в прайм тайм полицейската драма Red Rock. Или като Христо Петков, Станислав Ганчев и Антонио Димитриевски – звездите от българския филм „Възвишение“, който окупира първото място в родния бокс офис, и не го дава на нито една многомилионна холивудкса продукция. Тях ги канят вече и като членове на журите на част от фестивалите, в които са се състезавали като актьори. Те градят кинокариерата си бавно, прецизно, с вкус.

Те не желаят да снимат навсякъде и на всяка цена. И това постояноство се възнаграждава. Вторият филм, в който има главна роля, изстрелва Маргита Гошева в най- високата световна кино орбита. „Слава“ на режисьорското дуо Кристина Грозева и Петър Вълчанов е тазгодишното българско предложение за наградата „Оскар“ в категория най- добър чуждестранен филм. Елена Димитрова и Цветан Алексиев участват в дебютния филм на реж. Любомир Младенов.

photo Simon (87)

Филмът наскоро направи световната си премиера на междуанародния кино фестивал в Токио, Япония. Явор Бахаров направи силна роля в сериала на БНТ „Под прикритие“ – единствения роден тв продукт, продаден в над 150 стрни по света. Сава Драгунчев снима с Жан Колд ван Дам. Разказваме ви за тези актьори и защото тяхната общаголяма любов, тяхната обща „болест“ е театърът, процесът, репетициите. Срещата на живо с публиката е с нищо друго сравнимо усещане. И те бързат от снимки, и отменят малкото си почивни дни, и се връщат от чужбина, за да играят.

Гледайте великолепните актьори, за които накратко ви разказахме на една обща сцена, в един общ спектакъл. Сцената е ТР„Сфумато“. Спекакълът е „Зимна приказка“. Аворът е Уилям Шекспир. Режисьор е Маргарита Младенова. Датата е 02.12.2017 година. Часът е 19.00

Билети на касата на театъра, ул. „Д. Греков“ 2, на тел. 02/943 38 90, всеки ден без неделя от 14.00 до 19.00 часа, както и онлайн тук.

 
 
Коментарите са изключени