shareit

CHR афиш: кои спектакли и събития ще следим другата седмица?

| от chronicle.bg |

От кампанията „re НДК – Рециклирай! Културно е.”, през спектакъл по текстове на Маргьорит Дюрас, до концерт на оперни певци от „Ла Скала“ – такова е разнообразието на програмата на НДК следващата седмица (9 – 15  април). Разбира се на тези три места могат да бъдат сложени и много други събития, тъй като програмата има какво да предложи на всеки.

Ако се чудите какво да правите следващата седмица, веднага след празниците, в днешния ни афиш ви предлагаме няколко идеи от програмата на НДК, с които да оползотворите времето си.

„Корабът Нощ“ – Театър Азарян

zqthc33ultw9he_scale1000x1000

Великолепните Татяна Лолова, Цветана Манева, Петя Силянова и Пламена Гетова отново ще ни очароват в представлението „Корабът Нощ“, което ви очаква на 11 април (сряда) от 19:00 часа в Театър Азарян. Актьорската им среща е през текстовете на Маргьорит Дюрас – една от най-значимите фигури на френската литература. Театралната пиеса разказва за дългогодишните телефонни разговори между двама души, които се влюбват един в друг, но така и никога не се срещат. Режисьор на спектакъла е Стилиян Петров, а сценографията е на Венелин Шурелов.

„Добре дошли в България“ – 11.04, 19:30

768x432

На фона на продължаващата бежанска криза в Европа новият проект на „36 маймуни“ изследва границата между патриотизма и национализма, предела на здравословната толерантност и съчувствие, лицето и гърба на българската идентичност днес.

Екипът забърква всичко това в апетитен, дъхав тюрлю гювеч, подправяйки го с родна чубрица и  поднасяйки го с щедри щипки родолюбие и лека предупредителна усмивка.

Masters of Art

Третото издание на филмовия фестивал Master of art се открива на 12 април (четвъртък) от 20:00 часа в кино „Люмиер Лидл” с филма на Аранча Агире „Да танцуваш Бетховен” (Швейцария, Испания). Фестивалът представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни продукции, създадени по света през последните години. От 12 до 30 април в София, Пловдив и Варна ще бъдат представени 77 заглавия от цял свят, 10 от които са български.Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни. В програмата има заглавия за творци като Екзюпери, Достоевски и Салвадор Дали.

„Тотална щета“ – 12.04, 19:30

„Тотална щета“  е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти. Животът е преразход на енергия, енергия, която не се преобразува никога. Към този преразход, до тотално изнемогване, е устремена и „Тотална щета“. Физически спектакъл на една от най-оригиналните в момента групи от съмишленици в независимата българска сцена между театъра и пърформанса. През годините театралният автор и режисьор Ани Васева изгражда тясно сътрудничество с философа Боян Манчев и актьорите Леонид Йовчев и Галя Костадинова. Тя развива своя система на работа, която включва личния опит на участниците и импровизация, достигайки до силно експресивен физически и театрален език. Сред общите им проекти са „Малдорор“ по Лотреамон (моноспектакъл на Леонид Йовчев), „Пиеса за теб“ по текст на Ани Васева, „Пиеса за умиране“ по текст на Боян Манчев и Ани Васева и др.

„СътвоРиМи“

Театрално-музикалният проект „СътвоРиМи“ ви очаква на 13 април (петък) от 19:00 часа в зала 42 в НДК. В предстоящото издание специални гости ще бъдат поетесите проф. Амелия Личева и Мария Куманова, а основният задвижващ механизъм на спектакъла, в който всичко се случва на базата на импровизацията, отново ще бъде публиката.Билети за „СътвоРиМи“ се продават в Билетния център на НДК, а в деня на спектакъла – на входа на зала 42.

 
 
Коментарите са изключени