shareit

35-то представление на „Стъклената менажерия“

| от chronicle.bg |

Появил се на театрална сцена в края на октомври 2015 година спектакълът на творческия тандем Димитър Касабов и Йордан Славейков ще отбележи 35-то си представление на 07.02. 2018 г на сцената на ТР „Сфумато“. Идеята да бъде пставен идва през лятото на 2013 година, когато двамата са поканени в Масачузетс, САЩ да направят ателие- тренинг с американски театрални и кино актьори.

Поканата идва от The Drama League of New York, най- старата професионална театрална организация в САЩ. /Организацията е и посредник за селектирането на авторския им спектакъл „Паякът“ за участие на най- големия театрален фестивал в Северна Америка – New York International Fringe Festival/. Отвъд Oкеана двамата получават за задача сцени от пиесата на на Тенеси Уилямс „Стъклената менажерия“. Справят се отлично, и решават да я поставят и на родна земя.

_DSC9885StM

Заедно със сценографката Елена Стумбова подхождат радикално към сценографското решение. И в тяхната версия действието се развива сред мебели, направени от стомана и лед, който се топи, докато актоьрите играят.

_DSC0555StM

След 35-то представление на спектакъла „Стъклената менажерия“ му предстоят гостувания в Пловдив, Варна, и Бургас.

Снимки: Яна Лозева
СТЪКЛЕНАТА МЕЖАЕРИЯ от Тенеси Уилямс
Постановка Димитър Касабов и Йордан Славейков
Превод проф. Евгения Панчева
Сценография и костюми Елена Стумбова
Музика Емануил Одаджиев
Участват актьорите Калин Пачеръзки/Димитър Николов, Албена Георгиева, Каталин Старейшинска и Петър Дочев

_DSC0575StM

Билети на касата на театър „Сфумато“, на телефони 02/944 012 27 и 02/943 38 90, както и онлайн тук.

 
 
Коментарите са изключени