shareit

Уиски Фест София 2017 представя собствена марка уиски

| от chronicle.bg |

Организаторите и създателите на Уиски Фест София с гордост обявяват своята собствена марка уиски. Тя пристига в точно 120 бутилки за предстоящия фестивал. Бутилирането е от две уникални дестилерии и само от две бъчви, т.е. дебютът е ограничен – по 60 бутилки от вид.

Уискито с марка Whiskey Fest Sofia е изключително рядко, сингъл малц, плодово, леко опушено, с 46 градуса алкохолно съдържание, нефилтрирано (cask strength), без никакви добавки. Едната серия е от Хайленд, дестилирана в Old Fettercairn и отлежавала в бъчва №219 тип hogshead. Другата серия е от Спейсайд, дестилирана е в Glenallachie, отлежавала е в бъчва №215 тип butts. Всеки етикет носи изписан пореден номер, като бъдещите притежатели могат да се насладят на редкия специален вкус или да запазят бутилката си като неповторим колекционерски експонат.

WHISKEY-FEST-BRAND-WHISKEY

Друга новост тази година е, че един от гостите на Уиски Фест София ще си тръгне с колекция, дарена от всички изложители. Името на щастливеца ще бъде изтеглено на 29 октомври, неделя, в 20:30 ч. пред всички гости на феста. В уникалната колекция, определена за подарък на късметлията, ще има общо 60 различни бутилки – ирландски, шотландски, американски, уелски, японски, тайвански, индийски, смесени, малцови, едномалцови, ръжени, опушени, сладки, ароматни, светли, кехлибарени, рубинени, отлежали, редки, ценни, ръчно направени колекционерски питиета. Късметлията ще бъде определен с томбола, приходите от която ще бъдат дарени за кауза увеличаване на зелените площи в столицата с дъбови насаждения.

Фестът, който е най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа, ще бъде официално открит от трима посланици – на САЩ, Ирландия и Великобритания. Посетителите ще могат да избират за дегустация сред над 400 вида уиски и 60 вида ром и коняк. Коктейли на основата на уиски, бъргъри с бърбън и праскова или със сос от опушено уиски, шоколад с малцово уиски и френски сирена са сред гурме атракциите на събитието. Всяка вечер щастливци ще печелят бутилки марково уиски, изискани аксесоари и почивка, съчетана с уиски семплинг.

Билети могат да се купуват на място и важат за трите дни на фестивала. Премиум билетът осигурява повече уиски кредити за дегустация на различни видове напитки, които се сервират по половин унция – 15 милилитра.

 
 
Коментарите са изключени