shareit

Световната купа на ФИФА идва в София с Coca-Cola

| от chronicle.bg |

Coca-Cola ще даде на феновете на Световното първенство по футбол в България възможността да се доближат до най-желаната футболна награда в света – оригиналния трофей на FIFA. Статуетката пристига в България със специален самолет на Coca-Cola и ще бъде изложена за широката публика на 14 февруари 2018 г. от 14:00 ч. в Sofia Event Center, Paradise Center.

Статуетката, направена от масивно злато и тежаща 6 кг, изобразява две човешки фигури, които държат земното кълбо над тях. Сегашният дизайн на оригиналния трофей датира от 1974 г. Като една от най-разпознаваемите емблеми на спорта, купата на FIFA може да бъде докосвана само от победители на Световно първенство и държавни глави.

Отборите победители от Световното първенство по футбол печелят оригиналния трофей на FIFA, но той остава притежание на FIFA. Според правилата, отборът победител задържа временно оригинала на купата до следващото Световно първенство, след което получава за реплика на трофея (позлатена, гравирана с годината, държавата домакин на първенството и името на победителя).

„За първи път българските фенове и широката аудитория в България могат да видят на живо легендарния трофей на FIFA и да сбъднат една своя футболна мечта. Като дългогодишен спонсор на FIFA и официален партньор на Световната купа по футбол за нас е гордост и отговорност, че хората имат уникалния шанс да станат свидетели на подобно значимо събитие. Като организираме такива инициативи, ние, заедно с FIFA, насърчаваме развитието на спорта и създаваме положителни емоции и еуфория около наближаващото посещение на купата в България“, сподели Стоян Иванов, изпълнителен директор на Coca-Cola за България.

Обиколката на оригиналния трофей на ФИФА с Coca-Cola предоставя изключителна възможност за хората, да вземат участие в събитието и да споделят своята страст към спорта.

 
 
Коментарите са изключени