Не стига само с късмет, трябва и образование

| от |

Със сигурност се сещате за поне трима свръх успешни предприемачи и понастоящем милиардери, които са напуснали колеж и дори гимназия. Ричард Брансън в момента печели десетки хиляди дори само като лектор на семинари със съвети как да станете богати, а е напуснал гимназия на 15 години. Марк Зукърбърг и Бил Гейтс не завършват колеж, но всеки знае имената им.

Тези примери обаче не бива да ви подвеждат – те са просто капка в морето от изкатерили се по стълбата нагоре бизнесмени.

Истината е, че зад успеха обикновено освен години упорит труд, стоят и знания, натрупани благодарение на качествено образование. То дава необходимата база, над която амбициозният човек може да надгражда и да върви напред, защото има неща, които не се научават в крачка.

Инвестицията в добро образование е едно от най-стойностните неща, в които можете да вложите средствата си. То ще ви научи в какво и как да инвестирате, кога рисковете си струват, какво ще ви направи истински добри в бизнеса, който сте започнали или искате да започнете.

Освен това е особено важно да сте в крак с времето и с най-новите тенденции в областта, в която желаете да се развивате. Не можете просто да си купите няколко книги в опит за самообучение, а и рискувате въпросните книги да са на поне пет-десет години и да съдържат вече тотално остаряла информация.

Вместо подобни “хитрини“ е по-умно да вложите същите тези пари в образование в учебно заведение, в което преподавателите ви ще са наясно със случващото се тук и сега. А и същите тези академици често са и хората, които ще ви ориентират и дори препоръчат на фирми и работодатели. Това не го може нито един закупен и наизустен учебник.

Инвестирайки в образование, избягвате и риска да упражнявате професия, която не искате и не харесвате. Методичното следване на амбициите и целите почти стопроцентово ще ви доведе точно там, където очаквате – било то като собственик на малък кокетен ресторант, като “акула“ в някой от световните бизнес паркове или като организатор на сватби.

Разбира се, хората, които вече са завършили своя бакалавър, знаят най-добре за какво говорим, знаят какво им е дало висшето образование. Тогава те са пред прага на своята магистърска степен. В такива случаи не е лесно човек да избере по какъв път да поеме. Но когато става въпрос за бизнес и когато сте именно сред гореизброените примери – хора с амбиции за бизнес, било то голям, среден или малък –магистърска степен в бизнес администрацията със сигурност ще ви даде летящия старт, от който имате нужда.

На 12 май – хотел Интерконтинентал в София ще се проведе събитието на Access MBA, което има за цел да срещне амбициозни хора, завършили своя бакалавър, с представители на университети от цял Свят.На всеки кандидата ще бъде изготвен индидвидуален график за лични срещи.

Sofia_MBA_social media_pic1

Събитието е специално за университети, които предлагат програми по бизнес администрация, а те не са малко, оказва се – сред водещите в списъка са Vienna University of Economics and Business – WU Copenhagen Business School, Executive Academy (Австрия), IE Business School (Испания), SDA Bocconi (Италия), Bentley University (САЩ) , Американския университет в България и много други

Всеки, който е обърнал поглед към своята магистърска степен, може да посети безплатно събитието, като се регистрира тук, да получи консултация с експерти по избор, а MBA Access предоставят и възможност за получаване на стипендия, 10% отстъпка от цена на езиковите курсове за подготовка за езикови сертификати, както и безплатен GMAT курс.

Ето ви няколко стимула в полза на висшето образование само с едно събитие. Можем да изредим още куп причини защо е по-добре да гледате към някой реномиран университет, а не към Бил Гейтс, например. Можем да споменем готините колеги, с които ще си пиете бирата след лекции, мъдрите професори, които ще уважавате до края на живота си, приятелствата, които дори и границите няма да разрушат. Но това са просто бонуси.

Най-добрият аргумент, който бихме могли да ви дадем – инвестирайки в образование, инвестирате в себе си. Така един ден ще се огледате около себе си и ще си кажете “Да, аз успях!“.

 
 

Майк Тайсън предложил $10 000, за да набие горила

| от chronicle.bg |

Майк Тайсън е животно и тази история не е никак изненадваща. 

Бившият професионален боксьор разказа как е предложил $10 000 на служител в зоологическа градина, за да се бие с една от горилите. Причината била, че горилата тормозела другите себеподобни и Тайсън искал да я накаже. Служителят, разбира се, отказал офертата.

Майк Тайсън е известен, освен със спортните си постижения, и с любовта си към животните. Той дори снима предаване за Animal Planet, посветено на първата му любов. „Първото нещо, което някога съм обичал, е гълъбите. Те много приличат на хората.“ Затова и „иска да й разбие зурлата“.

Боксьорът е на романтична разходка в зоологическата градина с вече бившата му съпруга Робин Гивънс някъде в края на 80-те като парка отваря специално за него. „Платих на един от работниците да отвори парка само за мен и Робин“, казва шампионът пред The Sun.

„Когато стигнахме до клетката на горилите, имаше една горила, която биеше всички други. Те бяха толкова мощни, но очите им бяха невинни като на малки деца.“

 
 

Пилот нарисува неприлични знаци със самолета си от скука

| от chronicle.bg |

Работата понякога може да ни доскучае, колкото и интересна да е тя. 

Австралийски пилот изписа в небето, „Скучно ми е“, докато тества новия двигател на самолета си. Но това не е единственото което направи, както можете да видите от снимката.

pilot-spells-out-i-m-bored-in-air-during-test-flight-1098157574246014977

Самолетът, модел Diamond Star, собственост на летателната школа Adelaide, летя 3 часа – между 9 и 12 сутринта във вторник.

Питър Гибсън, говорител на местния орган за контрол и безопасност на полетите, каза пред ABC Australia, че рисуването със самолет е „рядко, но не и нечувано“.  „Докато пилотът управлява самолета безопасно и изпълнява всички изисквания и правила, не ни интересува особено как изглежда пътят му на радара.“

 
 

Модата и киното: 7 задължителни филма за модния свят

| от chronicle.bg |

Киното и модата вървят ръка за ръка още от зората на седмото изкуство. Всяка една от тези две индустрии за милиони черпи от другата и двете се обогатяват.

От времето, когато Одри Хепбърн танцува с Фред Астер във „Смешно лице“ до наши дни, когато Мерил Стрийп се превърна в икона, когато говорим за персонаж от филмите, който се занимава с мода, филмите за мода гордо носят своите достойнства.

Ако са направени добре, както с горни два примера, дори имат шанс да влязат в едни от най-добрите филми на своето десетилетие. Нека не забравяме, и че филмите за мода са една от най-добрите терапии за разпускане след тежък работен ден.

В разгара на модния сезон, няма по-добро време да си припомним неангажиращите филми за модния свят.

От „The September Issue“ до „Дяволът носи Прада“, вижте 7 задължителни филма за модния свят, които освен че ви развеселят, са направени много добре.

 
 

Отиде си морякът от популярната снимка „V-J Day in Times Square“

| от chronicle.bg |

Американският моряк, който целува непознато момиче на Таймс Скуеър в Ню Йорк, празнувайки края на Втората световна война в популярната снимка V-J Day in Times Square, почина на 95 години.

Джордж Мендоса целува 21-годишната Грета Цимер Фридман на VJ Day (Victory over Japan Day – Денят на победата над Япония, от англ. ез.), а изображението им става иконично за този период от историята на Съединените щати.

Кадърът е снет от Алфред Айзенщад за списание Life. Самият той си отива през 2016 година, на 92.

Дъщерята на Мендоса, Шарън Молюр, каза, че баща й получава гърч след като пада в старческия си дом в Мидълтаун, Роудд Айлънд.

Фотографът разказва как вижда моряк, който тича сред тълпата на 14 август 1945 година и хваща всеки, който му попадне. „Аз тичах пред него с моята Leica и се опитвах да хвана хубав кадър, но все не успявах. В един момент обаче, неочаквано, видях, че хвана нещо бяло, обърнах се и ги щракнах. Ако мединската сестра беше с тъмни дрехи, никога нямаше да мога да направя снимката.“

Грета Фридман, работи като асистентка в зъболекарски кабинет, казва, че разбра за фотографията чак през 60-те години. „Не беше кой знае каква целувка. Някой просто празнуваше, нямаше нищо романтично.“

Не всеки обаче вижда снимката като нещо положително. Въпреки че тя е всеприета като момент на искрена радост, в модерните времена тя може да се счете за, както пише списание Time: „документиран акт на публичен сексуален тормоз.“