Не стига само с късмет, трябва и образование

| от |

Със сигурност се сещате за поне трима свръх успешни предприемачи и понастоящем милиардери, които са напуснали колеж и дори гимназия. Ричард Брансън в момента печели десетки хиляди дори само като лектор на семинари със съвети как да станете богати, а е напуснал гимназия на 15 години. Марк Зукърбърг и Бил Гейтс не завършват колеж, но всеки знае имената им.

Тези примери обаче не бива да ви подвеждат – те са просто капка в морето от изкатерили се по стълбата нагоре бизнесмени.

Истината е, че зад успеха обикновено освен години упорит труд, стоят и знания, натрупани благодарение на качествено образование. То дава необходимата база, над която амбициозният човек може да надгражда и да върви напред, защото има неща, които не се научават в крачка.

Инвестицията в добро образование е едно от най-стойностните неща, в които можете да вложите средствата си. То ще ви научи в какво и как да инвестирате, кога рисковете си струват, какво ще ви направи истински добри в бизнеса, който сте започнали или искате да започнете.

Освен това е особено важно да сте в крак с времето и с най-новите тенденции в областта, в която желаете да се развивате. Не можете просто да си купите няколко книги в опит за самообучение, а и рискувате въпросните книги да са на поне пет-десет години и да съдържат вече тотално остаряла информация.

Вместо подобни “хитрини“ е по-умно да вложите същите тези пари в образование в учебно заведение, в което преподавателите ви ще са наясно със случващото се тук и сега. А и същите тези академици често са и хората, които ще ви ориентират и дори препоръчат на фирми и работодатели. Това не го може нито един закупен и наизустен учебник.

Инвестирайки в образование, избягвате и риска да упражнявате професия, която не искате и не харесвате. Методичното следване на амбициите и целите почти стопроцентово ще ви доведе точно там, където очаквате – било то като собственик на малък кокетен ресторант, като “акула“ в някой от световните бизнес паркове или като организатор на сватби.

Разбира се, хората, които вече са завършили своя бакалавър, знаят най-добре за какво говорим, знаят какво им е дало висшето образование. Тогава те са пред прага на своята магистърска степен. В такива случаи не е лесно човек да избере по какъв път да поеме. Но когато става въпрос за бизнес и когато сте именно сред гореизброените примери – хора с амбиции за бизнес, било то голям, среден или малък –магистърска степен в бизнес администрацията със сигурност ще ви даде летящия старт, от който имате нужда.

На 12 май – хотел Интерконтинентал в София ще се проведе събитието на Access MBA, което има за цел да срещне амбициозни хора, завършили своя бакалавър, с представители на университети от цял Свят.На всеки кандидата ще бъде изготвен индидвидуален график за лични срещи.

Sofia_MBA_social media_pic1

Събитието е специално за университети, които предлагат програми по бизнес администрация, а те не са малко, оказва се – сред водещите в списъка са Vienna University of Economics and Business – WU Copenhagen Business School, Executive Academy (Австрия), IE Business School (Испания), SDA Bocconi (Италия), Bentley University (САЩ) , Американския университет в България и много други

Всеки, който е обърнал поглед към своята магистърска степен, може да посети безплатно събитието, като се регистрира тук, да получи консултация с експерти по избор, а MBA Access предоставят и възможност за получаване на стипендия, 10% отстъпка от цена на езиковите курсове за подготовка за езикови сертификати, както и безплатен GMAT курс.

Ето ви няколко стимула в полза на висшето образование само с едно събитие. Можем да изредим още куп причини защо е по-добре да гледате към някой реномиран университет, а не към Бил Гейтс, например. Можем да споменем готините колеги, с които ще си пиете бирата след лекции, мъдрите професори, които ще уважавате до края на живота си, приятелствата, които дори и границите няма да разрушат. Но това са просто бонуси.

Най-добрият аргумент, който бихме могли да ви дадем – инвестирайки в образование, инвестирате в себе си. Така един ден ще се огледате около себе си и ще си кажете “Да, аз успях!“.

 
 

Марша Крос се бори с рак

| от chronicle.bg |

Тази неделя актрисата Марша Крос, позната с участието си в популярния сериал „Отчаяни съпруги“, разкри в пост в Instagram, че се бори с рак.

56-годишната актриса съобщава, че се е подложила на 8-месечно лечение и засега е в добро здраве, но съжалява за загубата на косата си.

Марша, известна най-вече с ролята си на Бри ван де Камп от „Отчаяни съпруги“ получи подкрепата на хиляди свои приятели. След публикуването на първата снимка, трогната от техните реакции, тя написа втори пост: „Справям се добре. Не исках да ви изплаша. Почти осем месеца лечение. Благодаря ви за ЛЮБОВТА. Боже Господи. Разплаквате ме.“  


View this post on Instagram

Love love love Healthy Marcia! Xoxoxo❤️❤️❤️

A post shared by reallymarcia (@reallymarcia) on

 
 

Сериалът „Свърталище на духове“ може да е следващият хит на Netflix

| от chronicle.bg |

Чели ли сте романът на Шърли Джаксън „Свърталище на духове“? А помните ли филма със същото заглавие от 1999 г.? И двете са повече от добри произведения на изкуството, така че е нормално да гледаме новия трейлър на „The Haunting of Hill House“ – екранизация на романа на Джаксън за телевизията, оригинална продукция на Netflix.

Новият сериал е с участието на Карла Гуджино, Мишел Хюсман, Тимъти Хътън и Елизабет Рийзър. Историята разказва за семейство, което влиза в една от най-ужасяващите къщи в страната – Хил Хаус. Трейлърът показва как след като един от семейството се самоубива, останалите трябва да се върнат в къщата, за да разберат какво се е объркало по време на първите им години.

The Haunting of Hill House“ идва точно преди да се навършват 60 години от публикуването на романа на Джаксън, в комплект от 10 епизода. Всичките епизоди са режисирани от Майк Фланаган („Oculus“), който е работил и върху адаптацията на „Doctor Sleep“ на Стивън Кинг. Всичко дотук подсказва, че се задава обещаващ мрачен сериал, който ще дойде точно на време за Хелоуин.

Премиерата  на „The Haunting of Hill House“ е  на 12 октомври. Ето и най-новият трейлър.

 
 

Трейлър на Beautiful Boy: задава ли се „Оскар“ за Тимъти Шаламе?

| от chronicle.bg |

„Имах такива големи планове. Да завърша колежа. Да направя нещо невероятно. А сега… просто искам да не умра.“

Киното си има ново любимо момче. Беше ясно, че това е така още миналата година. Тази обаче, вече ще е сигурно. Той се казва Тимъти Шаламе и неколкократно сме ви разказвали за него. Думите горе ги произнася той в ролята на Ник от филма „Beautiful Boy“, която, съдейки по трейлъра, ще изпрати 22-годишния Тимъти отново на първите места за „Оскар“ (само  че този път за най-добра поддържаща роля). Поне така говорят критиците, гледали вече филма на  кинофестивала в Торонто.

Младият актьор участва заедно със Стийв Карел в първия англоезичен филм на белгийския режисьор Феликс вон Грьонинген.  „Beautiful Boy“ е базиран на мемоарите на Ник Шеф и баща му, Дейвид Шеф. Първият (в ролята е Шаламе) е тийнейджър, попаднал в капана на наркотичната зависимост. Стийв Карел влиза в ролята на баща му, който се опитва всячески да помогне на сина си в битката с наркотиците. В състава влизат също и Ейми Раян и Маура Тиърни.

След триумфът на Шаламе в „Призови ме с твоето име“ сега му предстои следващо голямо заглавие, а в бъдеще очакваме „The King“ и адаптацията на романа „Малки лъжи“ от Грета Гъруиг.

Премиерата на „Beautiful Boy“ е на 12 октомври.

 
 

Новата татуировка на Емилия Кларк

| от chronicle.bg |

Когато си Майката на драконите, нормално е да не можеш да се разделиш със своите деца, дори след като те не само пораснат, но и единия умре и премине на вражеска страна. И какво правиш в такава ситуация? Ако си Емилия Кларк, си татуираш децата. И се радваш!

Това прави актрисата от „Игра на тронове“, Емилия Кларк, която публикува снимка в профила си Instagram, показвайки новата си татуировка на китката.

„Тази мама няма никога да забрави бебетата си“ пише Кларк под снимката. Татуировката се състои от три дракона (Дрогон, Регал и Визерион) в полет.