shareit

Не стига само с късмет, трябва и образование

| от |

Със сигурност се сещате за поне трима свръх успешни предприемачи и понастоящем милиардери, които са напуснали колеж и дори гимназия. Ричард Брансън в момента печели десетки хиляди дори само като лектор на семинари със съвети как да станете богати, а е напуснал гимназия на 15 години. Марк Зукърбърг и Бил Гейтс не завършват колеж, но всеки знае имената им.

Тези примери обаче не бива да ви подвеждат – те са просто капка в морето от изкатерили се по стълбата нагоре бизнесмени.

Истината е, че зад успеха обикновено освен години упорит труд, стоят и знания, натрупани благодарение на качествено образование. То дава необходимата база, над която амбициозният човек може да надгражда и да върви напред, защото има неща, които не се научават в крачка.

Инвестицията в добро образование е едно от най-стойностните неща, в които можете да вложите средствата си. То ще ви научи в какво и как да инвестирате, кога рисковете си струват, какво ще ви направи истински добри в бизнеса, който сте започнали или искате да започнете.

Освен това е особено важно да сте в крак с времето и с най-новите тенденции в областта, в която желаете да се развивате. Не можете просто да си купите няколко книги в опит за самообучение, а и рискувате въпросните книги да са на поне пет-десет години и да съдържат вече тотално остаряла информация.

Вместо подобни “хитрини“ е по-умно да вложите същите тези пари в образование в учебно заведение, в което преподавателите ви ще са наясно със случващото се тук и сега. А и същите тези академици често са и хората, които ще ви ориентират и дори препоръчат на фирми и работодатели. Това не го може нито един закупен и наизустен учебник.

Инвестирайки в образование, избягвате и риска да упражнявате професия, която не искате и не харесвате. Методичното следване на амбициите и целите почти стопроцентово ще ви доведе точно там, където очаквате – било то като собственик на малък кокетен ресторант, като “акула“ в някой от световните бизнес паркове или като организатор на сватби.

Разбира се, хората, които вече са завършили своя бакалавър, знаят най-добре за какво говорим, знаят какво им е дало висшето образование. Тогава те са пред прага на своята магистърска степен. В такива случаи не е лесно човек да избере по какъв път да поеме. Но когато става въпрос за бизнес и когато сте именно сред гореизброените примери – хора с амбиции за бизнес, било то голям, среден или малък –магистърска степен в бизнес администрацията със сигурност ще ви даде летящия старт, от който имате нужда.

На 12 май – хотел Интерконтинентал в София ще се проведе събитието на Access MBA, което има за цел да срещне амбициозни хора, завършили своя бакалавър, с представители на университети от цял Свят.На всеки кандидата ще бъде изготвен индидвидуален график за лични срещи.

Sofia_MBA_social media_pic1

Събитието е специално за университети, които предлагат програми по бизнес администрация, а те не са малко, оказва се – сред водещите в списъка са Vienna University of Economics and Business – WU Copenhagen Business School, Executive Academy (Австрия), IE Business School (Испания), SDA Bocconi (Италия), Bentley University (САЩ), Американския университет в България и много други

Всеки, който е обърнал поглед към своята магистърска степен, може да посети безплатно събитието, като се регистрира тук, да получи консултация с експерти по избор, а MBA Access предоставят и възможност за получаване на стипендия, 10% отстъпка от цена на езиковите курсове за подготовка за езикови сертификати, както и безплатен GMAT курс.

Ето ви няколко стимула в полза на висшето образование само с едно събитие. Можем да изредим още куп причини защо е по-добре да гледате към някой реномиран университет, а не към Бил Гейтс, например. Можем да споменем готините колеги, с които ще си пиете бирата след лекции, мъдрите професори, които ще уважавате до края на живота си, приятелствата, които дори и границите няма да разрушат. Но това са просто бонуси.

Най-добрият аргумент, който бихме могли да ви дадем – инвестирайки в образование, инвестирате в себе си. Така един ден ще се огледате около себе си и ще си кажете “Да, аз успях!“.

 
 
Коментарите са изключени