shareit

Летен фермерски пазар през юни

| от chronicle.bg |

В четири поредни недели на юни ще се проведе Летен фермерски пазар, който ще предложи внимателно подбрана, свежа и разнообразна сезонна продукция на посетителите си в София. Фермерският пазар ще се провежда между 11 и 16 ч. На щандовете в пространството пред магазин ИКЕА ще бъдат представени над 50 ферми и производители от цялата страна, разпределени в тематични зони.

Над 50 ферми и производители от цяла България ще представят богат асортимент oт собствена продукция в рамките на Летен фермерски пазар в ИКЕА 2017. Програмата ще включва и кулинарни демонстрации и дегустации, арт ателиета, детски работилници, музика и още различни събития.

Летният фермерски пазар ще предложи богат асортимент от сезонна продукция от плодове и зеленчуци, брани броени часове преди пазара, разнообразни млечни и месни произведения, вино, домашен хляб и тестени изделия, пчелни продукти, консервирани плодове и зеленчуци, сокове, сиропи, чайове, оцети, ядки, гъби, билки, подправки, крафт бира и много други.

Програмата на фермерския пазар включва кулинарни демонстрации, занаятчийски работилници, представяне на натурална козметика, музикални изпълнения, както и разнообразни дегустации. На пазара ще има и занаятчийски работилници с изделия от естествени материали – дърво, керамика, текстил.

Летните фермерски пазари в ИКЕА 2017 се организират в сътрудничество с Хранкооп – София – организация, чиято мисия е да предоставя достъп до чиста храна и да подкрепя българските производители.

 
 
Коментарите са изключени