shareit

Коктейл на седмицата: Negroni е перфектната загрявка за лятото

| от chr.bg |

Пролетта вече е тук и е въпрос на броени дни преди да започнат летните жеги. А с тях неминуемо идват ленивите следобеди, сиестите и безвремието. Какво по-добро време от това, да си припомним сентенцията на Хемингуей, че „храната е за хората, коктейлите – за боговете“?

IMG_1011

И за да не попаднете в някой горещ следобед на сенчеста веранда с удобен шезлонг, но без питие в ръка, отново ви насочваме вниманието към рубриката ни „Коктейл на седмицата“, посветена на гореспомената божествена напитка.

Този път сме на италианска вълна – няма как иначе, след като преди дни Campari представиха своя филм The Legend of Red Hand на италианският режисьор Стефано Солима. Филмът, в който участва и Зоуи Салдана има една цел – намирането на съвършения коктейл, онзи, който обсебва ума ни. Наред с познатите на целия свят коктейли, в тази категория се нарежда и Negroni – чиста проба италиански хедонизъм в чаша.

Провокирани от новия филм, решихме да ви представим една от многото рецепти за коктейл Negroni. Не е труден за приготвяне, не изисква церемониалности и можете да го пиете както и сами на верандата, така и по време на плажно парти – с една дума, универсален – като всичко италианско.

Ето и продуктите:

1 част сух джин

1 част Campari

1 част сух вермут

Приготвяне

Смесвате съставките в шейкър с лед, разбивате в продължение на 10 секунди, изсипвате в чаша и гарнирате с резен портокал.

Приятна загрявка за идващото горещо лято.

IMG_1219

 
 
Коментарите са изключени