shareit

Коктейл на седмицата: грийнфиз с мента

| от Дарин Стойков - Даро |

През лятото няма нищо по-хубаво от свежо питие на плажа. А защо не с така любимия вкус на мента? Коктейлите и напитките с мента са както перфектният разхлаждащ партньор в жегата, така и идеалната напитка за прохладни парти вечери с любима компания.

Тази година от Мента Пещера са се постарали да се погрижат за парти настроението ни по морето, като организират три събития на едни от най-обичаните места по Черноморието. Всички събития са със специалното участие на Wosh MC, ще има голям летен бар, ледени блокове за разтапяне, скреч карти и много награди от организаторите. Датите и локациите са, както следва:

Градина, бар Парадисо – 10 август,
Смокиня, бар Kuche&Kuche – 11 август и
Градина, Kite Bar – 12 август, а часовете – от 15 до 19 часа.

Единственото, което ви трябва, е добро лятно настроение. А на нас не ни остава нищо друго освен да ви предложим една лесна рецепта за питие с мента. В случая избрахме грийнфиз.

Съставки:
2 белтъка
50 мл Мента Пещера
200 мл лимонов сок
250 мл джин 6th Sense
150 мл захарен сироп
Сода за доливане
Парченце портокал за декориране

Pestera-Mint-1

Ако нямате захарен сироп (макар че в тези жеги е добре да си имате и да го използвате за подслаждане, вместо обикновена захар), направете го, като кипнете равни части вода и захар и го оставите да се охлади.
Смесете всички съставки без содата и портокаловите резенчета в удобен съд или най-добре на няколко пъти в шейкър с малко лед. Разбийте добре и прецедете в кана или купа.
Сипете лед в чашите и налейте от коктейла до половината. Долейте сода до ръба на чашата, декорирайте с резен портокал и боднете една сламка вътре. Сега остава да се насладите на прохладната вечер или на не толкова прохладния следобед с чаша тръпчиво-шумоляща свежест в ръка. Наздраве!

Pestera-Mint-3

 
 
Коментарите са изключени