shareit

Къде може да заредите електроавтомобила си, докато пазарувате?

| от chronicle.bg |

Kaufland България разшири мрежата си от безплатни електрозарядни станции, като откри нова зарядна станция – първата за компанията в гр. Пловдив, в магазина в жк. Тракия.

За да отбележи поводът, в рамките на един ден компанията прави специален жест към част от клиентите си. Тя закарва покупките и близките им до вкъщи с един от своите електромобили.

Шофьор бе телевизионният водещ и актьор Александър Кадиев.  

Ето и избрани моменти:

С тази зарядна станция общият брой електрически зарядни станции на Kaufland България е седем – шест за електромобили и една за велосипеди.

Освен зарядни станции за електрически автомобили, Kaufland инсталира първата в България специализирана зарядна станция за велосипеди, мотопеди и тротинетки. Ползването й е безплатно.

Тя разполага с три клетки за зареждане, което прави възможно използването й за три превозни средства едновременно.

Клетките се заключват с четирицифрен код по избор на потребителя, като всяка от тях разполага с достатъчно място и за съхранение на малък личен багаж.

Инвестицията за всяка електрическа станция е около 80 000 лв. Досега компанията е инвестирала над 470 000 лева в изграждането на зарядни станции. Освен в инсталирането на станции в своите филиали, Kaufland инвестира и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк.

„Освен че улесняваме и поощряваме клиентите ни да използват щадящи за околната среда превозни средства, сме въвели редица мерки за спестяване на енергия. Една от тях е внедрената система за комбинирано отопление и охлаждане. Тя използва отпадната топлина от хладилната инсталация за отопление през зимата и остатъчната студова мощност за охлаждане през лятото.“

 
 
Коментарите са изключени