shareit

Идеи за жилище, което е близо до природата, макар и в града

| от chronicle.bg |

Прекарваме много време в домовете си чисто физически, но им се наслаждаваме истински, когато те отразяват нашата същност. Един от основните начини да увеличим усещането за личностно присъствие вкъщи е да се доближим до природата. Дори отглеждането на растение ни свързва емоционално с нашия дом. Това сочи изследването Life at home на ИКЕА. Данните от доклада обуславят 7 типа жилищни пространства, едно от които е дом, в който живее семейство с дете, а интериорът е изцяло вдъхновен от техния екосъобразен начин на живот.

IKEA (4)

Когато сме ангажирани с по-здравословен и по-устойчив начин на живот, нашето лично пространство би могло да отразява и подкрепя избора ни. Ето няколко съвета как жилището ни може да отрази устойчивите навици, с които живеем.

IKEA (2)

Устойчивият начин на живот вкъщи започва от кухнята

Обособете място за здравословно готвене. Пазарувайте и съхранявайте по устойчив, и често по-благоприятен, за бюджета начин. Купувайте зърнени продукти от насипните контейнери в магазините и ги организирайте в стъклени буркани.

Един от начините за поддържане на отворените кухненски стелажи в добър вид е да групирате визуално подобни елементи заедно. Съвместимите материали и формата на прозрачните контейнери за съхранение създават впечатление за организирано пространство. В дом, в който опазването на ресурсите и повторното използване на материалите е основно правило, вратите на шкафовете KUNGSBACKA  са изработени от рециклирани бутилки от РЕТ пластмаса.

Размийте границите между вътре и навън, като създадете вътрешна мини-градина. Няколко метални рафта, разположени точно под прозорците, създават идеално пространство за очарователни растения с допълнително място за съхранение.

Създайте своя собствена екосистема

„Умните решения“ за всяка част от ежедневието ви не трябва задължително да идват с висока цена.

Разтегателното легло SUNDVIK расте заедно с вашето дете и не е нужно всяка следваща година да се опитвате да намерите решение за стаята на порасналия ви вече малчуган.

IKEA (1)

Създайте комбинация от рециклиране и съхранение, които отговарят най-добре на вашите нужди, помагайки ви да правите правилното нещо всеки ден.

Природосъобразният дом е отражение на нашия устойчив начин на живот. Декорирайки жилището си по начин, който олицетворява правилата, по които живеем навън, имаме възможност да одухотворим пространството, придавайки му личен почерк, който ще ни представи на всеки гост в дома ни.

 
 
Коментарите са изключени