shareit

Да влезеш в МВА отбора

| от chronicle.bg |

Майкъл Блумбърг, знаменитият кмет на Ню Йорк, управлявал града за цели три мандата, освен политик, е преди всичко успял бизнесмен. Има свой финансов софтуеър и медийна компания, както и богатство, оценено на 27 милиарда долара Завършил е MBA програма в Harvard Business School.

Жената, която стои на върха на интернационалната компания PepsoCo, е родена в Индия. Казва се Индра Нуи, има бакалавърска степен в областта на науката и МВА от Индийския институт по мениджмънт в Калкута. Животът и кариерата й са пример за осъществена американска мечта. Днес Индра печели 20 милиона долара годишно.

Създателят на световноизвестната марка за спортни аксесоари Nike Фил Найт основава компанията си през 1969 година с идеята да прави малък бизнес. Междувременно завършва МВА обучение в Stanford Graduate School of Business. Днес брандът печели милиарди, а Найт има състояние от над 14 милиарда долара.

В списъка на световноуспелите бизнес знаменитости не може да не прибавим и Тони Фернандес. Преди години малоазийският милионер купи за центове западащата AirAsia и я превърна в една от най-процъфтяващите авиокомпании в света. Той е президент на Queen’s Park Rangers FC, за чийто възход има преки заслуги. Фернандес получава своeто МВА обучение от Central Michigan University, а персоналното му богатство е на стойност от 625 милиона долара.

NBA са инициалите, с които свързваме Шакил О’Нийл – великолепният играч от легендарната баскетболна звездна лига. Зад гърба му обаче стои още една абревиатура – МВА от University of Phoenix. Благодарение на нея Шакил играе като бог и в своя бизнес с недвижими имоти. В името на цифрите ще уточним, че той разполага с 250 милиона долара…

Към тези имена можем да прибавим още много. Все на хора, чийто бизнес се е превърнал в легенда, защото е развил до космически размери познат модел или пък е създал напълно нов, оригинален и още по-успешен. Личности, които са управлявали държави, водели са политика, създавали са компании и са менажирали легендарни екипи. Между всички тях, независимо от възрастта, пола, националността и конкретното образование, има неизменно едно ощо нещо – програмата МВА. Те са Магистри по Бизнес Администрация. Получили са образование, което ги учи да мислят извън рамките, да имат дългосрочна визия за проектите си, и да бъдат лидери, зад които стоят мотивирани екипи, смели стратегии и големи идеи. И, разбира се, като следствие от всичко това – заслужени печалби.

МВА в лична среща и по мярка

Да станеш магистър по бизнес администрация е образование, което би променило напълно кариерата и живота ти. То е нещо като инициация в отбора на най-добрите. И добрата новина е, че началото на този процес може да бъде съвсем скоро.

Тринадесети май тази година е денят, в който можете да се срещнете с представители на топ световни бизнес университети на организираната от Access MBA еднодневна среща, посветена на престижната програма и желаещите да я завършат. В събитието, което ще се проведе в столичния хотел Шератон, участват международни бизнес университети от Европа и Северна Америка, както и престижни местни институции. Срещите на кандидатите с представители на повече от петнадесет топ бизнес училища ще бъдат индивидуални и ще дадат възможност на професионалисти с опит в бизнеса да открият МВА програма, която да отговаря на техните идеи и очаквания. Всеки регистрирал се за форума кандидат за МВА преминава подбор и процес на преценка от експерти в бизнес образованието.

Целта е да се открие най-подходящият вариант за него. Кандидатите, на които се осигурява достъп до събитието, получават специално направена за тях програма, включваща поредица от 25-минутни срещи с директори по прием на студенти. Сред представените на срещата университети са IE Business School, American University in Bulgaria(AUBG), Vienna University of Economics and Business, University of Sheffield, IESE Global Executive MBA,SDA Bocconi, Bentley University, и много други.

В допълнение към срещите на четири очи с представителите на престижните учебни заведения, бъдещите МВА студенти могат да разчитат на помощ по отношение на подготовката си за прием в програмите, да получат информация за входящия изпит GMAT и за наличните стипендии, както и да участват в панелни дискусии с администратори от университетите и техни бивши студенти.

Очаква се събитието, което е част от обиколка на Access MBA и се провежда в 34 града по цял свят, да бъде посетено от 120 квалифицирани кандидати от България. За да сте един от тях и да получите персонална покана, е необходимо първо да се регистрирате онлайн.

Смисълът от МВА черно на бяло

Ако все още имате някакви съмнения относно привилегиите, които МВА програмите ви дават, нека постъпим като професионалистите в бизнеса и поговорим с факти:

  • Степента Магистър по бизнес администрация (МВА) подготвя професионалисти в бизнеса за топ мениджърски позиции.
  • В своя доклад за 2015 г., базиран на проучване сред корпоративни рикрутъри, Corporate Recruiters Survey, американската организация Graduate Management Admission Council (GMAC) твърди, че да наемат притежатели на МВА дипломи планират 85% от компаниите в световен мащаб. За миналата година този процент вече е 88.
  • Три от всеки четири компании заявяват, че планират да наемат хора директно на място в самите бизнес университети, което означава, че кариерата ви започва да расте още от студентската скамейка.
  • Заплатите на МВА притежателите също бележат висок ръст, като през 2015 г. достигат ключовото ниво от 100 000 американски долара в САЩ.
  • Според класиране на Файненшъл Таймс от 2016 година за МВА в световен мащаб, средната заплата на завършил това образование, е в размер на 135,000 USD три години след дипломиране.
  • Че са успели да се издигнат в професионален план в резултат на своето следване пък твърдят 78% от завършилите МВА програми, сочи проучване на Advent Group от миналата година.

Регистрацията за участие в срещата на 13 май в хотел „Шератон“ в София става на www.accessmba.com поне пет дни преди датата на събитието и е напълно безплатна. Повече информация можете да намерите на официалните страници на Access MBA, Access Masters и Advent Group.

 
 
Коментарите са изключени