shareit

Да скачаш и да ходиш по стени като едно време

| от Ема Иванова |

Наскоро със солети „Хрус-хрус“ ви запознахме с Room 66 – едно място, където човек може да се забавлява толкова качествено, че да огладнее. Мисията ни продължава, затова решихме да потърсим такова място, което, също като солетите „Хрус-хрус“, ни напомня за безгрижните детски години. А какво обичат да правят децата най-много? Да скачат. Защо не и да бягат по стени.

Бягането по стена не е специален ефект единствено от бойните филми, нито сън, в който носите черни очила и латекс, досущ като героите от „Матрицата“ или „Генезис“. Дори не е необходимо да сте тренирали спортна гимнастика, нито да владеете градската акробатика на паркура.

Бягането по стена е наелектризиращо и достъпно удоволствие, особено ако под краката ви има нещо меко – трамплин, с който да отскочите високо и да застанете хоризонтално на земната повърхност.

После ви остава да направите две-три крачки, противоестествени на гравитацията, и… готово!

Всъщност този трик е сред най-големите предизвикателства в единствения по рода си батут парк в България – AREA 52 в Sofia Ring Mall – дело на англичанин, живеещ в България, който намира вдъхновение за създаването на подобен център в своя син.

image_uploaded_from_ios_1024 (22)

На фона на ходенето по стена, всичко останало в AREA 52 изглежда като „детска игра“: загасяне на високо разположени светлини с отскок, гладиаторски битки с меки предмети, балансиране по опънато въже, придвижване по въжен мост (който се клати застрашително), катерене по тренировъчна мрежа, упражнения в безопасно падане в огромни въздушни възглавници.

В батут парка практически няма къде да се нараниш, колкото и да скачаш, защото почти цялата среда е добре омекотена. Все пак разгледайте инструкциите за безопасност преди влизане. Сред тях е правилото за един човек на трамплин, за да не се получава дисбаланс, който може да доведе до инцидент. Петима души следят за безопасността в парка, така че нямате никакви поводи за притеснения.

Преди да влезе в зоната за подскоци, всеки посетител получава предварително специални чорапи с грапава подметка против хлъзгане, които подобряват и обезопасяват движението.

Просто се отпуснете и предизвикайте гравитацията, както намерите за добре.

Pic2

Паркът наистина е огромен и разполага с 68 трамплина. Капацитетът на всички спортни забавления позволява безопасното присъствие на 118 души едновременно, като, разбира се, най-натоварено е през празничните и почивните дни.

От официалното откриване на 8 декември 2017 година досега, батут паркът вече е създал много верни клиенти, коментира Румен Дулендаров, един от главните мениджъри. Освен децата, които наистина са луди по отскоците нависоко, посетителите са хора на всякаква възраст и с всякакви занимания. AREA 52 успява да привлича и професионални спортисти, например, гимнастици, които идват да тренират или да разпуснат покрай важно състезание.

Докато отскачате от трамплина високо във въздуха, вие правите активни кардио тренировки, които са много полезни.

Може би и затова е добре от време на време, докато се правите на супергерои, да се спирате и да почивате в барчето, където може да презаредите батериите с нещо вкусно и полезно, което още повече да ви напомня за детството.

Любими в това отношение (и на децата, и на възрастните) са солети „Хрус-Хрус“, което надали изненадва някого – нискокалоричните хрупкави пръчици са идеален и много подходящ вариант за прихапване преди, по време на и след тренировки.

image_uploaded_from_ios_1024 (23)

Място за най-малките

Паркът е така организиран, че за най-малките има специален ъгъл. Там могат да играят от 2- до 5-годишни деца. Тук се организират и детски рождени дни, както и групови посещения, като най-голямото такова досега е от близо 90 деца. „Идват цели паралелки. Колкото до рождените дни, имаме два зали, като всяка от тях побира по максимум 50 деца. Имаме и различни пакети с напитки, пица и т.н.“, обяснява мениджърът.

Едночасово посещение струва 15 лева за възрастни и 10 лева за деца до 5 години. Ако отидете през седмицата до 17 часа, ще платите 12 лева за час. Трамплините на адреналиновото съоръжение работят от 10:00 до 22:00 часа всеки ден.

А колкото до ходенето по стена… Най-добре ще го овладеете, ако се запишете в Академията за паркур, която се провежда всяка сряда. Атрактивните трикове могат да се усвоят в рамките на цялостен курс, като пет посещения са на цена от 65 лева.

image_uploaded_from_ios_1024 (25)

 
 
Коментарите са изключени