Да скачаш и да ходиш по стени като едно време

| от Ема Иванова |

Наскоро със солети „Хрус-хрус“ ви запознахме с Room 66 – едно място, където човек може да се забавлява толкова качествено, че да огладнее. Мисията ни продължава, затова решихме да потърсим такова място, което, също като солетите „Хрус-хрус“, ни напомня за безгрижните детски години. А какво обичат да правят децата най-много? Да скачат. Защо не и да бягат по стени.

Бягането по стена не е специален ефект единствено от бойните филми, нито сън, в който носите черни очила и латекс, досущ като героите от „Матрицата“ или „Генезис“. Дори не е необходимо да сте тренирали спортна гимнастика, нито да владеете градската акробатика на паркура.

Бягането по стена е наелектризиращо и достъпно удоволствие, особено ако под краката ви има нещо меко – трамплин, с който да отскочите високо и да застанете хоризонтално на земната повърхност.

После ви остава да направите две-три крачки, противоестествени на гравитацията, и… готово!

Всъщност този трик е сред най-големите предизвикателства в единствения по рода си батут парк в България – AREA 52 в Sofia Ring Mall – дело на англичанин, живеещ в България, който намира вдъхновение за създаването на подобен център в своя син.

image_uploaded_from_ios_1024 (22)

На фона на ходенето по стена, всичко останало в AREA 52 изглежда като „детска игра“: загасяне на високо разположени светлини с отскок, гладиаторски битки с меки предмети, балансиране по опънато въже, придвижване по въжен мост (който се клати застрашително), катерене по тренировъчна мрежа, упражнения в безопасно падане в огромни въздушни възглавници.

В батут парка практически няма къде да се нараниш, колкото и да скачаш, защото почти цялата среда е добре омекотена. Все пак разгледайте инструкциите за безопасност преди влизане. Сред тях е правилото за един човек на трамплин, за да не се получава дисбаланс, който може да доведе до инцидент. Петима души следят за безопасността в парка, така че нямате никакви поводи за притеснения.

Преди да влезе в зоната за подскоци, всеки посетител получава предварително специални чорапи с грапава подметка против хлъзгане, които подобряват и обезопасяват движението.

Просто се отпуснете и предизвикайте гравитацията, както намерите за добре.

Pic2

Паркът наистина е огромен и разполага с 68 трамплина. Капацитетът на всички спортни забавления позволява безопасното присъствие на 118 души едновременно, като, разбира се, най-натоварено е през празничните и почивните дни.

От официалното откриване на 8 декември 2017 година досега, батут паркът вече е създал много верни клиенти, коментира Румен Дулендаров, един от главните мениджъри. Освен децата, които наистина са луди по отскоците нависоко, посетителите са хора на всякаква възраст и с всякакви занимания. AREA 52 успява да привлича и професионални спортисти, например, гимнастици, които идват да тренират или да разпуснат покрай важно състезание.

Докато отскачате от трамплина високо във въздуха, вие правите активни кардио тренировки, които са много полезни.

Може би и затова е добре от време на време, докато се правите на супергерои, да се спирате и да почивате в барчето, където може да презаредите батериите с нещо вкусно и полезно, което още повече да ви напомня за детството.

Любими в това отношение (и на децата, и на възрастните) са солети „Хрус-Хрус“, което надали изненадва някого – нискокалоричните хрупкави пръчици са идеален и много подходящ вариант за прихапване преди, по време на и след тренировки.

image_uploaded_from_ios_1024 (23)

Място за най-малките

Паркът е така организиран, че за най-малките има специален ъгъл. Там могат да играят от 2- до 5-годишни деца. Тук се организират и детски рождени дни, както и групови посещения, като най-голямото такова досега е от близо 90 деца. „Идват цели паралелки. Колкото до рождените дни, имаме два зали, като всяка от тях побира по максимум 50 деца. Имаме и различни пакети с напитки, пица и т.н.“, обяснява мениджърът.

Едночасово посещение струва 15 лева за възрастни и 10 лева за деца до 5 години. Ако отидете през седмицата до 17 часа, ще платите 12 лева за час. Трамплините на адреналиновото съоръжение работят от 10:00 до 22:00 часа всеки ден.

А колкото до ходенето по стена… Най-добре ще го овладеете, ако се запишете в Академията за паркур, която се провежда всяка сряда. Атрактивните трикове могат да се усвоят в рамките на цялостен курс, като пет посещения са на цена от 65 лева.

image_uploaded_from_ios_1024 (25)

 
 

Провокативна галерия отваря врати в Лондон

| от chronicle.bg |

На 26 февруари тази година в Лондон ще бъде открита галерия, посветена на мъжкото тяло. 

За име на събитието неофициално се използват „The Night of a Thousand Cocks“ и „Penis Gallery“. Въпреки това галерията е сериозна в стремежа си да съсредоточи обществения разговор около връзката между мъжа и тялото му.

Организатор е сайтът Book of Man, а галерията е само част от редица събития, които се стремят да обсъдят „трудностите пред мъжете днес и да отбележат новото мнение за мъжествеността“.

На сайта всеки можеше да изпрати снимка на пениса си, но крайният срок вече изтече. „Пенисът е класически обект на притеснение за мъжете – голям ли е, малък ли е, широк ли е, странен ли е, крив ли е? Но това е тема, по която рядко говорим. В момента се наблюдава значително увеличаване на еректалните проблеми у младите хора и порнификацията на всичко около нас – затова и разговорът е толкова необходим. Накратко казано, пенисите, който виждаме, са 25-сантиметрови бухалки от желязо и никъде не можем да видим друг вид освен този. Затова и този разговор е толкова необходим: за да се чувстваме поне малко по-удобно в телата с и да разберем, че няма грешен отговор в тази област. Така се появи Penis Gallery, където всеки пенис е красив.“

Ако сте в Лондон или ви се ходи до Лондон – галерията ще е отворена от 19:00 до 22:00. Билети на място.

 
 

Виржини Виард наследява Карл Лагерфелд като главен дизайнер на Chanel

| от chronicle.bg |

След смъртта на легендарния Карл Лагерфелд, дългогодишен креативен директор на Chanel, съдбата на бранда вече е в нови ръце. 

Виржини Виард от няколко десетилетия е директор на модния отдел и дясна ръка на Лагерфелд. По официална информация, публикувана в акаунта на компанията в Instagram, „Виржини Виард, директор на Fashion Creation Studio в Chanel и най-близкият човек до Лагерфелд в компанията за последните 30 години, получи доверие от Ален Вертеймер (собственик на Chanel заедно с брат му – бел. ред.) за позицията на Kарл, за да може делото на дизайнера да продължи.“

Лагерфелд има доживотен договор с компанията и от години витае въпросът кой би могъл да го замести. Обсъждани са възможности като Хайди Слиман (фотограф), Марк Якобс (дизайнер) и Хайдер Акерман (дизайнер), но Виард изглежда най-добрият избор заради миналото си в бранда и приятелството си с Лагерфелд, с когото се запознава още през 1987 година.

Виард започва в Chanel като стажант, но бързо е става мениджър бродерия и в крайна сметка се издига до директор на Fashion Creation Studio, където отговаря за 8 модни колекции на година. Единственият момент в кариерата й, в който не работи за Chanel, е през 1992 година, когато прекарва 5 години в Chloé след като Лагерфелд приема страничен проект там.

Тя има досег и с филмовата индустрия като прави костюмите за „Three Colors: Blue“ (1993) и „Three Colors: White“ (1994) на Кшищоф Киесловски.

Виржини казва пред Elle: „Гледам на себе си като човекът, който му помага да реализира идеите си“

 
 

Пилот нарисува неприлични знаци със самолета си от скука

| от chronicle.bg |

Работата понякога може да ни доскучае, колкото и интересна да е тя. 

Австралийски пилот изписа в небето, „Скучно ми е“, докато тества новия двигател на самолета си. Но това не е единственото което направи, както можете да видите от снимката.

pilot-spells-out-i-m-bored-in-air-during-test-flight-1098157574246014977

Самолетът, модел Diamond Star, собственост на летателната школа Adelaide, летя 3 часа – между 9 и 12 сутринта във вторник.

Питър Гибсън, говорител на местния орган за контрол и безопасност на полетите, каза пред ABC Australia, че рисуването със самолет е „рядко, но не и нечувано“.  „Докато пилотът управлява самолета безопасно и изпълнява всички изисквания и правила, не ни интересува особено как изглежда пътят му на радара.“

 
 

Отиде си морякът от популярната снимка „V-J Day in Times Square“

| от chronicle.bg |

Американският моряк, който целува непознато момиче на Таймс Скуеър в Ню Йорк, празнувайки края на Втората световна война в популярната снимка V-J Day in Times Square, почина на 95 години.

Джордж Мендоса целува 21-годишната Грета Цимер Фридман на VJ Day (Victory over Japan Day – Денят на победата над Япония, от англ. ез.), а изображението им става иконично за този период от историята на Съединените щати.

Кадърът е снет от Алфред Айзенщад за списание Life. Самият той си отива през 2016 година, на 92.

Дъщерята на Мендоса, Шарън Молюр, каза, че баща й получава гърч след като пада в старческия си дом в Мидълтаун, Роудд Айлънд.

Фотографът разказва как вижда моряк, който тича сред тълпата на 14 август 1945 година и хваща всеки, който му попадне. „Аз тичах пред него с моята Leica и се опитвах да хвана хубав кадър, но все не успявах. В един момент обаче, неочаквано, видях, че хвана нещо бяло, обърнах се и ги щракнах. Ако мединската сестра беше с тъмни дрехи, никога нямаше да мога да направя снимката.“

Грета Фридман, работи като асистентка в зъболекарски кабинет, казва, че разбра за фотографията чак през 60-те години. „Не беше кой знае каква целувка. Някой просто празнуваше, нямаше нищо романтично.“

Не всеки обаче вижда снимката като нещо положително. Въпреки че тя е всеприета като момент на искрена радост, в модерните времена тя може да се счете за, както пише списание Time: „документиран акт на публичен сексуален тормоз.“