shareit

89 емоционални и лични истории, свързани с България

| от chr.bg |

„89 пътя на миграцията“ е фото-предметна изложба, чието откриване е на 11-ти юни от 19:00 в Portrait, София. В рамките на събитието ще представим общо 89 предмета и снимки, свързани с историята и пътя, извървян от 89 души.

Изложбата е посветена на българи в чужбина, сънародници, завърнали се у дома, както и чужденци, избрали да живеят или потърсили убежище в България. Всеки един от предметите в изложбата отразява мигрантския „опит“ на притежателя си – емоции, преживявания, успехи, провали, носталгия, стремеж към новото и непознатото или културни особености на живота далеч от дома. По този начин изложбата ще потърси паралелите и различните нюанси на миграцията – един естествен за човечеството процес, в който нищо не е просто черно или бяло.

Предметите и снимките, съставляващи изложбата, са от най-разнообразно естество, придружаващите ги истории са много лични, с личен смисъл и емоционална наситеност, а „разказвачите“ им живеят предимно в Германия, Великобритания, Холандия, Белгия, Австрия, Испания, Италия, САЩ, Канада, Франция и т.н.

Откриването на „89 пътя на миграцията“ е на 11-ти юни е от 19:00 часа, а в останалите дни изложбата ще е достъпна от 16:00 до 22:00 часа. В рамките на изложбата на 19-ти юни от 19:00 в Portrait ще се проведе и публична дискусия по темата, озаглавена „Многоликата миграция – истории, страхове, потенциал“. Дискусията е отворена за всички желаещи, а ключово участие в нея ще имат експерти по темата, както и преки участници в процеса.

Изложбата и дискусията са част от международния проект Outcast Europe по програма „Европа за гражданите“ 2014-2020. Проектът се реализира в България, Гърция, Македония, Сърбия, Чехия и Унгария, а финалът му предвижда международна изложба в Атина през септември 2018 година.

 

 
 
Коментарите са изключени