66 причини да я посетите

| от Анелия Георгиева |

Какво ще стане, ако на едно място се съберат историк, занимаващ се с хидравлика и пневматика, рекламен специалист и програмист? Е, може и да не създадат машина на времето, която да бъде най-продаваният продукт в целия свят, но определено ще ви вкарат във филм на живо, наречен Изживяването Room 66 – две от най-известните Escape Rooms в София.

Със солети „Хрус-хрус“ си поставихме нелеката задача да потърсим места в София, където човек може да се забавлява толкова качествено, че накрая да огладнее от смях и емоции. Escape Rooms са страхотна алтернатива за бягство от ежедневието и пренасянето ви в друг свят сред специални декори, визуални и аудио ефекти и лабиринт от оригинални загадки, затова взехме няколко пакета „Хрус-хрус“ и се насочихме към една от тези стаи, за която се носят толкова много „митове и легенди“.

Независимо дали сте от любителите на Escape Rooms или все още не сте опитвали, то трябва да знаете, че всяка ескейп стая е различна от останалите – няма да намерите дори едно нещо, по което те да си приличат. Room 66 обаче е стаята, която всички посетили оценяват като напълно различна от останалите като тематика, атмосфера и изживяване.

66

Още когато се заемат със създаването ѝ, собствениците Светла, Иван и Кирил имат една ясна цел – да я превърнат в място, където в рамките на 66 минути човек да се откъсне изцяло от ежедневието и да се пренесе, на друго място по начин, немислим до момента – да попадне във филм, но на живо, специално и само за него и приятелите му.

Първото и най-важно нещо, което трябва да знаете за Room 66 е, че това са ескейп изживявания с висок адреналин – казваме го от личен опит. Затова и в описанието на стаята с важност е отбелязано, че тя не е подходяща за лица под 17-годишна възраст, въпреки че изключения се правят.

Ще ви учудим, но Светла и Иван споделят, че обикновено не адреналинът е първата причина, която провокира човек да посети стаята, а по-скоро личните впечатления – славата ѝ се носи от уста на уста, хора, които вече са я посетили, я препоръчват на свои приятели. Така за последната една година през първата Room 66 са минали над 2 500 човека.

В тази цифра няма нищо случайно – там човек може да намери какво ли не – има и история, и наука, и цифри, а за измислянето на цялостната концепция на стая изживяване от този калибър е необходима над половин година. Да измислиш толкова много загадки, интериор и специални ефекти, балансирани до съвършенство в една система, се оказва нелека задача.

Във времето екипът зад името Room 66 променя различни елементи от концепцията на стаята, като до ден днешен им хрумват нови неща, които надграждат вече измисленото преживяване. С други думи – дори да сте играли веднъж, нищо чудно ако сега се върнете, нещо ново и различно да ви изненада.

Най-честите посетители на Room 66 са между 20 и 40 години. Най-младият участник е бил на 6 месеца, а най-възрастният – на 80 години. Рекордът за най-бързо излизане е 38 минути и 20 секунди (но той е поставен от много опитен отбор). Често се случва някой да просрочи времето за игра, но това не е пагубно – ако не сте закъснели, ще ви отпуснат колкото е възможно, за да си завършите играта, както и ще получите леки насоки в случай, че имате затруднения с някоя от загадките.

snimka FB_Golqma_no_joker

Впечатленията на хората след излизането им от стаята в 99,9% от случаите се описват с една дума – ‚еуфория‘. Собствениците дори си водят дневник със запомнящи се реакции, като, шегувайки се, споделят, че припаднали в стаята, слава богу, няма.

Понякога идват и скептици – влизат с липса на каквото и да е желание и излизат коренно различни и ентусиазирани да обиколят всички стаи.

Скептиците обаче са незначителен брой в сравнение с феновете на този тип забавление. А интересът към Escape Rooms отдавна е залял цялата планета. Днес много чужденци пътуват до София специално, за да играят. В София има 79 стаи, а общо в България – 123. Феновете от други страни споделят, че в България се намират едни от най-интересните стаи. Именно затова общността от собственици и създатели са си поставили за цел да превърнат София в столица на Escape стаите в Европа.

С други думи – ако още не сте опитали, време ви е да се заредите с няколко пакета „Хрус-хрус“ в чантата и да потегляте към Room 66. Гарантирано от нас – няма да останете вътре, а и разочаровани няма да излезете!

 
 

Силвестър Сталоун се готви за Рамбо 5

| от chr.bg |

Силвестър Сталоун може и да е на 72 години, но догодина отново ще играе любимия на милиони Рамбо и нищо не може да го спре. За последно видяхме виетнамския ветеран през 2008 година, но ето че другата есен ни очаква и Рамбо 5. Сталоун ни показа в Инстаграм как се подготвя за снимки:

Екшън героят ще трябва да помпа яко, ако иска да се справи с мексиканските картели през 2019 година.

Снимките започват този месец. Слай загатваше на няколко пъти за завръщането на 36-годишния франчайз. В миналото обаче актьорът е заявявал, че се отказва от ролята, защото „сърцето му го иска, но тялото му вече не може да се справи с физическата работа, изисквана от войникът армия“.

След добрият отзвук от Роки Балбоа в „Creed“ на Райън Куглър, който му спечели Златен глобус и номинация за Оскар през 2015 година, мотивацията му май се е върнала, защото очакваме „Creed 2″. И в двата филма обаче Майкъл Б. Джордан върши по-голямата част от бъхтането. В този контекст дали петият Рамбо ще бъде физически интензивен, не можем да предположим.

За разлика от другите старчета в Холивуд, Сталоун поддържа тялото си и успява да участва в още филми. Освен „Creed 2″, който ще излезе през ноември, но се направи „The Expendables“ и се появи в „Guardians of the Galaxy Vol. 2″.

 
 

„Stranger Things“ се завръща със сезон 3

| от chr.bg |

Снимките на сезон 3 на великия (за сега поне) „Stranger Things“ приключва снимки през ноември, по думи на изпълнителния продуцент Шон Леви.

След дебюта си през 2016 година сай-фай хорърът стана любим на зрителите заради чудесната си комбинация от приключение, осемдесетарска носталгия и харизмата на актьорския състав. За съжаление, имаше някои забавяния около новия сезон и това остави феновете да чакат до средата на 2019 година за „Stranger Things“ номер 3 по Netflix.

Като имаме предвид тъмният край на свезон 2, продължението може да започне отвсякъде. За сега няма детайли около действието, но се очаква да започне със значителен скок напред във времето. Единайсет вече се казва Джейн Хопър и живее нормалния за един тийнейджър живот. Въпреки този тийзър:

новият сезон няма да бъде лек и хумористичен, дори напротив, ще бъде доста тъмен и изпълнен с екшън.

Леви също така нарече новият сезон „най-амбициозният ни досега“.

Забавянето може да се дължи на допълнителни мерки за безопасност след като сериалът вече е толквоа популярен. Най-любопитно е, че сезонът ще има повече време за пост продукция (от ноември до лятото на 2019 година). Това време може да означава повече визуални ефекти.

 
 

А вие как ще споделите София с непознат?

| от chronicle.bg |

Как ще представите София на някого, който за пръв път идва на това многолико място? Няма верен отговор, зависи от вас… и от събеседника. Днес обаче е най-подходящия ден да видим едно такова представяне на София във видео, което ни показва едни от най-яките места в столицата – онези, които само местните си знаят и обикновено пазят само за себе си. То е продължение на поредицата, посветена на големите български градове и в него наш гид е колоритната и вечно усмихната Гергана Гугунска.

Тя е меломан, експерт в областта на комуникациите, изявен ценител на хубавите питиета и добрите барове, познавач на всяко кътче от този красив град. Гергана с огромна радост прие предизвикателството на Jameson да покаже София на Ина Сингеорзан от Дъблин такава, каквато я обича и каквато я споделя със своите най-близки приятели и гости.

Във видеото „Сподели София“ Гергана отвежда Ина, която е посланик на Jameson в България през последните 2 години, на най-любимите си места – скейт парка FIVE HIGH, най-високата стена за катерене на Балканите Walltopia, емблематичната и цветна улица „Шишман“, алтернативното и модерно място за артисти GIFTED, корнера на бръснаря Skinny J, едно от най-старите модни и tattoo студиа в България на братя Смокови, спиращите дъха гледки от Витоша, както и на едни от най-вкусните места за хранене и най-яките craft бирени барове – Made in Blue и Vitamin B. За Гергана София не спира да се развива, защото непрекъснато се появяват все повече нови локации, интересни не само за жителите на столицата, но и за нейните гости. Вълнуващо е, че колкото повече опознаваш тези места с хора, които не са част от ежедневието на града, толкова повече започваш да разбираш и харесваш София.

Поредицата „Сподели града си. С Jameson.“ стартира в морската ни столица Варна, след което се отправихме на пътешествие през красивият Бургас, малката Виена на балканите – Русе и градът, към който няма как да останем безразлични – сърцатият, вечен, цветен и артистичен Пловдив. Въпреки това, поредицата от вълнуващи видео истории няма как да бъде пълна без последното парче от пъзела – историята на Jameson от столицата, която расте, но не старее – София.

И понеже София е дом, Пънкарка и всички знаем, че има още хиляди лица, ви питаме, как вие бихте я споделили с непознат?

 
 

„Ангелите на чарли“ се завръща с повече от 3 ангела

| от chr.bg |

Предстоящият нов филм „Ангелите на чарли“ може да скъса с традицията и да ни покаже повече от стандартните 3 ангела. Така поне твърди Кристен Стюарт, която заедно с Наоми Скот и Ела Балинска ще бъде момичета на Босли.

Франчайзът за първи път се появява през 1978 година, когато трите полицайки са Кейт Джаксън, Фара Фосет и Жаклин Смит. За мнозина от нас обаче по-познатите ангели са Камерън Диаз, Дрю Баримор и Луси Лиу от филма през 2000 година, който вдъхновява още един през 2003. Има и телевизионен сериал, но той е прекалено неуспешен и спира само след 4 серии.

По думи на Стюарт в новия филм „ще има цяла мрежа от ангели, жени от цялото земно кълбо, които са свързани и си помагат“. Тя обясни и как филмът ще е „по-буден“ и феминистично настроен. Ангелите също така ще разчитат на собствените си бойни умения повече, отколкото на сексапила си.

„Предстоящият филм ще е топъл и смешен, а също земен и добронамерен като наистина показва как жените могат да работят заедно“, добави Кристен.

Можем да сме сигурни, че лентата ще има и комедиен аспект, с режисьор като Елизабет Банкс. Тя работи по „Pitch Perfect 2″, където ни доказа, че има тайминга и усещането за смешката.